);

Hotel Augarten in Neustift Oostenrijk

Hotel Augarten in Neustift Oostenrijk

Tijdens ons verblijf in Neustift, wat ligt in het Stubaidal in Tirol – Oostenrijk, logeerden we in Hotel Augarten. Een heel gemoedelijk hotel van de familie Schöpf dat aan de doorgaande hoofdweg van Neustift ligt. De hoofdweg die je uiteindelijk leidt naar de hoogste berg in de regio: de Stubai Gletsjer. Buiten de aantrekkelijkheid van een gletsjer, wat inhoudt dat je tot in juni gegarandeerd kunt skiën, wordt Neustift omringd door prachtige bergen die zowel zomers als ’s winters heel veel vertier bieden. Van wandelen tot fietsen en van boomklimmen tot paragliden, je kunt het zo actief maken als je zelf wilt.

We hebben daar tijdens ons verblijf in de meivakantie zoveel gedaan!

» Lees hier meer over onze vakantie in Stubai - Tirol

 

Hotel Augarten in Stubai – Neustift

Maar dit blog gaat over het hotel waar we mochten overnachten. Het dorp Neustift telt wel 90 hotels, maar wij hadden het absoluut getroffen. De Oostenrijkse gemütlichkeit is voelbaar in dit hotel. De familie is allervriendelijkst. Maar het meeste waren we onder de indruk van onze hotelkamer. Nou ja kamer, zeg maar gerust suite. Met een aparte slaapkamer voor papa en mama en een heel leuk stapelbed/bank met bed erboven voor de kids. Het had een zithoekje, een ruime en fijne badkamer met bad en douche, een groot balkon en een koelkastje om je eigen flesjes drinken etc. koel te houden.

We maakten een filmpje over hotel Augarten. Kijk maar…

 

De hotelkamer of zeg maar gerust.. suite

Wat een comfortabele luxe! De bedden waren werkelijk fantastisch. Dat is wel fijn als je een heel actieve vakantie hebt in de bergen. Je ploft dan ook echt moe in je bed. Ook onze dochter sliep heerlijk in haar hoge bed. Grote complimenten voor de schoonmaakster die elke dag onze zooi opruimde en de bedden weer netjes opmaakte. We hadden al vanaf dag 1 een klik met haar, ondanks dat we elkaar (nog) niet ontmoet hadden. Marisa’s knuffels die in haar bed lagen, waren door de schoonmaakster leuk neergezet. Het zijn dit soort kleine dingen, die een verblijf persoonlijk maken. We waren elke dag bij terugkomst in het hotel weer benieuwd hoe de knuffels ons dit keer zouden begroeten.

Hotelkamer in hotel Augarten Neustift Stubai TirolKinderbedden hotel Augarten Neustift

 

Het eten in hotel Augarten

Elke kamer krijgt z’n eigen tafel in het restaurant te herkennen aan het handgeschreven bordje. Lekker kneuterig maar ook heel handig, want je hoeft nooit op zoek naar een tafel. Zowel bij het ontbijt als bij het avondeten is die tafel voor jou en je gezin gereserveerd.

Het ontbijt is een buffet met lekkere verse broodjes, diverse soorten beleg met vlees en kaas, vers fruit, yoghurt in diverse smaken en natuurlijk koffie/thee/sap. Tijdens het ontbijt kan je al een keuze maken uit het aanbod voor ’s avonds. Er zijn steeds 2 gerechten waaruit je kunt kiezen en er is ook altijd een saladebuffet. Zit er een keer iets niet voor je bij, dan kan je altijd vragen om iets anders. Ik moet zeggen dat we heel goed gegeten hebben in hotel Augarten. Zelfs de kleinere dame, die geen makkelijke eter is, at lekker mee. En dat wil heel wat zeggen.

 

In en om het hotel

Het hotel heeft op de onderste verdieping een mooie relaxruimte met sauna’s, whirlpool en stoomcabine’s. Heerlijk om daar na een dagje skiën of wandelen door de bergen gebruik van te maken. Uiteraard is er een ruimte voor ski’s en skischoenen. Je fietsen kan je er ook kwijt. Achter het hotel ligt een flink stuk grasland waar de kinderen heerlijk kunnen voetballen en waar een trampoline staat. Dus hebben ze na een dag vol activiteiten nog energie, dan kunnen ze die hier kwijt.

 

Wij vonden Hotel Augarten een heel fijn hotel met lieve mensen die je graag in de watten leggen. We komen er heel graag nog eens terug. Meer informatie over het hotel? Klik hier.

» Lees hier: blogs over gezinsvakanties

 

Meer blogs van Esmée:

Wat te doen als je kind niet wil eten: 10 tips

Wat te doen als je kind niet wil…

Wanneer je kind niet wil eten, kan dat als ouder erg vervelend zijn. Je wilt namelijk dat je kind gezond eet en voldoende voedingsstoffen…

Een nieuwe slaapkamer voor onze puber

Een nieuwe slaapkamer voor onze…

Onze dochter groeide bijna letterlijk uit haar oude slaapkamertje. Ze is inmiddels 14 en 1.78 dus het werd tijd voor een nieuwe slaapkamer…

Nieuwe laptop nodig voor school? Zo kan je geld besparen!

Nieuwe laptop nodig voor school?…

Als je kind naar de middelbare school gaat, dan heeft het vanaf de eerste schooldag een laptop nodig of een Chromebook. Ze doen daar heel…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.