);

Honderden euro's besparen op je energierekening

Honderden euro's besparen op je energierekening

Jaren en jaren zat ik bij dezelfde energieleverancier. Gewoon lekker makkelijk. Zat nooit zonder gas, water en licht, dus waarom zou ik naar een andere leverancier? Ruikt de energie lekkerder? Gaan mijn lampen harder branden? Mijn vriezer harder vriezen? Nee, dus ik bleef zitten waar ik zat. Totdat ik erachter kwam dat ik al die jaren honderden euro’s had kunnen besparen op mijn energierekening. Ik had er letterlijk een luxe vakantie van kunnen hebben met het hele gezin! Daar werd ik toch wel even ziek van kan ik je vertellen.

 

Een simpele rekensom

Ik kan het je heel simpel uitrekenen. Ik woon al sinds mijn 20e op mezelf. Dat was in 1990. Nou zat je destijds gewoon vast aan de energieleverancier die in jouw dorp of stad de energie leverde. Dat waren in heel Nederland misschien 2 partijen. Sinds 2004 mocht iedereen vrij kiezen welke leverancier ze namen en steeds meer spelers kwamen op de markt. Switchen werd toen heel aantrekkelijk door de bonussen die men gaf.

Maar ik zei de gek heeft dit pas in 2019 ontdekt! Ik heb dus 15 jaar die bonussen en goedkopere tarieven laten liggen. Elk jaar switchen of een nieuw contract bedingen met extra bonus aan het einde van je contractjaar levert je al snel 120 – 220 euro op. Als ik even een gemiddelde neem met 170 euro en dit vermenigvuldig met die 15 jaar dat ik de bonussen heb laten liggen, dan heb ik al die jaren 2550 euro weggegooid. Om maar niet te spreken van tientallen euro’s per jaar waarin ik had kunnen besparen op stookkosten met lagere tarieven.

Had ik dit slimmer aangepakt dan had ik in die 15 jaar minimaal 3.000 euro kunnen besparen. En daar kan je echt leuke dingen van doen.

 

Energie vergelijken loont!

Check dus elk jaar de energietarieven. Lees bijvoorbeeld eens deze energie vergelijken tips voor meer informatie hoe je dit het beste aan kunt pakken. Wat mij ook erg heeft geholpen is door de tips van het televisieprogramma Radar te volgen. Via deze link met tips over energie vergelijken Radar lees je waar je nog meer aan moet denken als je over wilt stappen. Want je moet je niet blindstaren op die bonus aan het einde van het jaar.

 

Staar je niet blind op de bonus bij overstappen

Bonussen van honderden euro’s die je worden voorgehouden wanneer jij van de ene energieleverancier overstapt naar de andere zijn heel fijne worsten, maar staar je er niet blind op en hap vooral niet te snel. Veel belangrijker is of je maandelijkse voorschot gelijk blijft of minder wordt. Het is daarom wel belangrijk dat je de tarieven voor gas en licht die je nu betaalt bij de hand houdt wanneer je een nieuw contract afsluit. En ook een instinkertje waar ik inmiddels door schade en schande wijzer ben geworden… Sluit op tijd een nieuw contract af. Als je contract afloopt zonder dat je een nieuw contract hebt, betaal je opeens flexibele tarieven en die vallen 9 van de 10 keer hoger uit dan het vaste tarief waarvoor je een jaar of twee jaar eerder getekend hebt.

Happy savings!

 

Meer blogs van Esmée:

Tips voor een avontuurlijke vakantie in de natuur

Tips voor een avontuurlijke vakantie…

Wanneer je denkt aan een avontuurlijke vakantie in de natuur, dan denk je misschien aan een jungletocht in Zuid-Amerika of een safari in Afrika.…

10 tips voor het ontwerpen van een kindvriendelijke badkamer

10 tips voor het ontwerpen van…

Als je een nieuwe badkamer ontwerpt of laat ontwerpen, is het belangrijk om rekening te houden met de behoeften van alle gezinsleden. Het…

De perfecte badkamer voor gezinnen met jonge kinderen

De perfecte badkamer voor gezinnen…

Badkamers zijn vaak een drukke plek in het huis. Vooral ’s ochtends en ’s avonds als je jonge kinderen hebt. Je wilt dat alles in de badkamer…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.