);

Hoe maak je de mooiste foto's met je smartphone?

Hoe maak je de mooiste foto's met je smartphone?

We kunnen ons niet meer voorstellen hoe we vroeger foto's maakten zonder onze telefoons. Tegenwoordig zijn onze telefoons zo geavanceerd dat ze bijna net zo goed zijn als een echte camera. En daarom denken we dat het tijd is om wat tips te geven over hoe je de mooiste foto's met je smartphone kunt maken.

 

1. Zorg ervoor dat je telefoon schoon is

Voordat je begint met fotograferen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je telefoon schoon is. Dit betekent dat je de lens schoonmaakt met een microvezeldoekje. Je wilt niet dat er vingerafdrukken of stof op je lens zitten, omdat dit de kwaliteit van je foto's negatief kan beïnvloeden. Zeker als je een spiksplinternieuw toestel met goede camera hebt zoals de xiaomi redmi note 11 pro wil je natuurlijk niet dat je foto's onscherp worden door viezigheid.

 

2. Kies de juiste instellingen

Er zijn veel verschillende instellingen die je kunt gebruiken op je smartphone, dus het is belangrijk om de juiste instellingen te kiezen. Waar het de ene keer beter is om in HDR-modus te fotograferen, kies je wellicht een volgende keer om de automatische modus te gebruiken. Experimenteer met de verschillende opties en kies vervolgens de instellingen die het beste werken voor de foto die je wilt maken.

 

3. Let op het licht

Licht is erg belangrijk voor het maken van mooie foto's. Als je in een donkere ruimte fotografeert, zullen je foto's vaak donker en onscherp zijn. Probeer dus altijd in een goed verlichte ruimte te fotograferen. Als je buiten fotografeert, is het belangrijk om het zonlicht in de gaten te houden. Foto's die in direct zonlicht worden gemaakt, kunnen vaak erg onscherp ogen. Het is beter om in de schaduw te fotograferen of om het zonlicht met je hand te blokkeren als je een foto maakt met bijvoorbeeld jouw fairphone 4.

 

4. Let op je achtergrond

Wanneer je een foto maakt, is het belangrijk om naar je achtergrond te kijken. Je wilt niet dat je achtergrond erg rommelig is of dat er iets op de foto staat dat je liever niet wilt delen.

Als je moeite hebt om je hand goed stil te houden tijdens het fotograferen dan kan het gebruik van een statief erg fijn en handig zijn. Dit zorgt ervoor dat je telefoon stil blijft tijdens het fotograferen, wat resulteert in scherpere foto's.

 

5. Wees creatief

Ten slotte is het belangrijk om creatief te zijn met je foto's. Probeer nieuwe en spannende dingen uit. Kijk altijd goed om je heen en probeer interessante foto's te maken. Denk aan de compositie van je foto's en probeer ook eens vanuit een ander perspectief te fotograferen.

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.