);

Hoe maak je een goede kerstfoto voor je kerstkaart?

Hoe maak je een goede kerstfoto voor je kerstkaart?

Wat is er nou leuker dan een leuke kerstfoto van je kinderen op een kerstkaart? Maar in de drukke en dure december maand heb je niet altijd de middelen om dat bij een fotograaf te laten doen. Dus geef ik je wat tips om er zelf mee aan de slag te gaan: gewoon…met een nieuwe Samsung die ik gebruik of met een andere Smartphone!

 

Het maken van een kerstfoto met je kinderen

 • Bedenk eerst wat voor soort foto je wilt. Kijk wat rond op Pinterest en zoek iets wat je leuk lijkt. Hou je het neutraal of wordt het wat creatiever?
 • Zoek dan de materialen bij elkaar. Misschien wil je er een kerstboompje bij, of pak je wat dozen in, in kerstpapier. Hang je een slinger met tekst op de achtergrond, of zet je de tekst met een app op de kaart?
 • Kies de kleding uit en leg deze klaar. Feestkleding of een foute kersttrui is wel zo leuk op deze gezellige foto. Of een kerstmuts doet het ook altijd goed.
 • Zoek een lichte plek op in huis met een neutrale achtergrond. Als je daar de bank voor opzij moet schuiven, is dat zeker de moeite waard (kun je daar ook meteen een keer poetsen hihi). Zorg dat er verder niks op de achtergrond staat/hangt wat de foto kan verstoren. Zet alles gewoon even aan de kant.
 • Zorg dat alles klaar staat voor je de kinderen gaat instrueren. Vaak hebben zij maar een korte spanningsboog en zijn ze hun aandacht kwijt voor de setting klaar staat.
 • Wat ook helpt is dat je een moment kiest wanneer ze niet moe of hongerig zijn.
 • Laat ze een voorbeeld zien, zodat ze weten wat jullie gaan doen. Vertel erbij dat het een kaart voor opa, oma etc gaat worden en dat zij dat heel leuk vinden om te krijgen.
 • Zijn de kinderen nog wat jonger, zet dan een speeltje met geluid klaar die je boven je hoofd kunt houden om hun aandacht te trekken.
 • Oudere kinderen vinden het ook vaak erg leuk iets te mogen doen, dus als je niet bang bent voor een beetje rotzooi, laat ze dan bijvoorbeeld met nep sneeuw gooien of blazen. Super leuk effect ook.
 • Ook een kerstboom versieren, kopje chocolademelk laten drinken of een kerstboek laten lezen, vinden ze vaak leuk om te doen.
 • Goed voorbereid te werk gaan, scheelt een hoop stress en je kunt relaxed aan de slag.
 • Wanneer je de foto maakt, zorg dan dat je op ooghoogte fotografeert.
 • Wanneer de foto’s gemaakt zijn, ruim dan eerst alles op. Zorg dat de kinderen iets anders te doen hebben voor je begint met het uitzoeken van de foto.
 • Heb je DE foto, dan gaan we hem editen in een app die je kunt downloaden in de app store. Zelf gebruik ik photoshop express of aviary om hem bij te snijden/croppen, wat te belichten en eventueel wat te verscherpen. Voor een kerstfoto is het ook leuk om een wit Vignet toe te voegen. Een standaard filter kun je natuurlijk ook gebruiken.
 • In de app Picsart kun je teksten of stickers toevoegen en bijvoorbeeld een kader maken. Als je dit teveel werk of lastig vindt, kun je er ook voor kiezen om een layout te kiezen bij bv. Kaartje2go of Hallmark. Wel zul je hier dan de kaartjes moeten bestellen. Maar als je ze nog ouderwets met de post wilt versturen, is dat de meest ideale manier.
 • Ik heb nu een app gevonden waar je sneeuweffecten kunt toevoegen. Super cool natuurlijk. Die app heet: Just Snow.

kerstfoto maken van je kinderen voor kerstkaart

Nou, makkelijker kan ik het niet maken voor jullie. Dit is toch ‘piece of cake’ voor iedere ouder. Heel veel succes en resultaten mogen gedeeld worden! Merry X-mas!

 

Meer blogs van Yvonne:

Thuis doen tijdens de Coronacrisis met je kleuter

Thuis doen tijdens de Coronacrisis…

Nu de kinderen minimaal 3 weken niet naar school kunnen vanwege de Coronacrisis en ik als zzp-er weinig tot geen opdrachten heb, maken we…

Niet meer uitglijden met Ockyz Zwemsokken + winactie

Niet meer uitglijden met Ockyz…

Ik hoor in het zwembad vaders en moeders roepen : ‘Kijk uit, niet rennen!’ ‘Loop voorzichtig!’ ‘Pas op dat je niet uitglijdt!’ En logisch…

Een pup in ons gezin!

Een pup in ons gezin!

Al maanden, wat zeg ik, ruim anderhalf jaar denken we er aan en hebben we het er over. We zouden graag een hondje in huis willen… Maar wanneer…

Mijn naam is Yvonne en ik ben geboren in 1982. Ik woon samen met mijn dochter Sjors (5) in Willemstad (NB). Ik was jaren werkzaam in de kinderopvang, maar mijn contract liep af en daarom heb ik van mijn hobby fotografie mijn werk gemaakt. Je kan mijn werk bekijken op ShotsbyVon.nl

We houden ervan om naar de Efteling te gaan, een wandeling in het bos of aan het strand te maken, maar ook thuis schminken, knutselen, verkleden en dansen doen we graag. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.