Hoe leuk is de Air Hogs FPV Race Drone Dr1?

Ik kreeg nieuw speelgoed aangeboden voor een review. Een drone waarmee je kon racen: de Air Hogs DR1 FPV. En omdat ik al heel veel speelgoed voor meiden had liggen, vond ik dat ik ook eens een stoer stuk speelgoed aan een test moest onderwerpen. Mij leek het wel gaaf. En gaaf was het ook. Alleen onze dochter van 9 vond het niks. Die is niet zo van harde geluiden en de Drone maakt een behoorlijk hard zoemend geluid alsof je door een zwerm enorme muggen achtervolgd werd. Ook ons konijn Pongo schrok zich een hoedje en stampte er lustig op los in zijn hok. Er dreigde gevaar volgens hem, dat was duidelijk.
Vliegen met de Air Hogs FPV Race Drone
De Race Drone wordt geleverd met een First Person View flight-bril, die nadat je je smartphone erin doet via een WIFI verbinding de beelden vanuit de drone op jouw bril uitzendt. Zo kun je meekijken vanuit de cockpit van je eigen drone. Jij ziet dus wat de Drone “ziet”. Gaaf natuurlijk maar ook even wennen. De bril is echt enorm en wordt op een gegeven moment wat oncomfortabel op je neus. Zeker als die neus niet zo groot is
Vliegen met deze speelgoed drone is niet heel gemakkelijk. Hij gaat alle kanten op en reageert heel gevoelig. Voordat je dat een beetje onder de knie hebt, ben je echt even verder. Heel lang hebben we de drone zelf niet kunnen testen en het kan heel goed zijn dat we daardoor functionaliteiten over het hoofd hebben gezien. Omdat onze dochter de kamer uit vluchtte elke keer dat mijn man de drone uitprobeerde, heb ik besloten dat het beter was dat de Drone naar een jongen ging die er wel raad mee wist. Die was gelukkig snel gevonden in haar klasgenootje Jaimin.
Hieronder zie je een filmpje, gemaakt door Moeders.nu, met de Air Hogs FPV Race Drone
Wat de Air Hogs Race Drone allemaal kan
Omdat de regelgeving in Europa steeds strenger wordt voor het vliegen van drones in de lucht - er staan zelfs fikse boetes op — is de Air Hogs Race Drone ontworpen om binnen te kunnen vliegen. Dat kan natuurlijk wel zo zijn, maar op een kamertje van 3 x 4 ben je snel uitgevlogen hoor. Hij vliegt best hard en daardoor snel tegen de muren op. Gelukkig is de Drone heel schokbestendig en zijn de rotoren beschermd waardoor die niet kapot kunnen bij botsingen tegen muren e.d. Het leukste is toch gewoon buiten vliegen. Maar hou er wel rekening mee, dat je je drone elke paar minuten weer op moet laden. Hij is redelijk snel door zijn accuutje heen. Je kunt de drone 80 meter ver laten vliegen. Omhoog of horizontaal, dat maakt niet uit. Is de accu op en stort hij ter aarde, dan zal hij het gewoon nog doen. Ze hebben de drone dus redelijk hufterproof gemaakt.
De drone heeft voorgeprogrammeerde trucs die je hem in de lucht kunt laten uitvoeren. Dat ziet er enorm spectaculair uit. Het is wel even uitvogelen. De handleiding vind ik niet de meest duidelijke handleiding die ik onder ogen heb gekregen.
Al met al vind ik het een mooi stuk speelgoed voor jongens van 10 jaar en ouder en hun papa’s…, want de kans is groot dat je het voor je zoon koopt, maar papa ermee aan de haal gaat
Wat kost de Air Hogs Race Drone en waar koop je die?
Let op! Wil je deze drone kopen, dan zijn er 2 soorten op de markt. Een met bril en een zonder bril. Die met bril, zodat je dus opnames kunt maken van je races en jezelf in de cockpit ziet alsof je meevliegt met je drone, kost 100,-. Bij Bol.com kost deze momenteel 87 euro. Ik moet zeggen dat de FPV bril wel een heel leuke dimensie geeft aan het vliegen met een drone.
Reacties 0