);

Hoe maak je je badkamer kindvriendelijk?

Hoe maak je je badkamer kindvriendelijk?

Je zou misschien denken dat een luxe badkamer alleen geschikt is voor mensen zonder kinderen of voor degenen wiens kinderen al volwassen zijn. Maar dat is niet het geval. Je kunt een mooie, comfortabele badkamer hebben die zowel geschikt is voor volwassenen als voor kinderen, zonder afbreuk te doen aan de stijl (of comfort). Badkamers moeten vooral praktisch zijn, maar we moeten hierbij rekening houden met de veiligheid van kinderen. Kinderen spelen graag met water en dat kan leiden tot spetters en rommel. Hoe maak je een kindvriendelijke badkamer? Hier zijn een aantal tips!

Thermostatische douche

Een thermostatische douche is een handige toevoeging aan de badkamer vanwege de verschillende veiligheidsfuncties. Ze hebben bijvoorbeeld een maximale temperatuurlimiet en kunnen de watertemperatuur nauwkeurig regelen. Hierdoor blijft de temperatuur van het douchewater constant. Op deze manier kunnen ook kinderen de douche op een veilige temperatuur gebruiken. Hetzelfde geldt uiteraard voor de badkraan!

Vloertegels van antislip

Een badkamer kan snel glad worden door al het spetterende water. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren voor zowel kinderen als volwassenen. Je zou daarom kunnen kiezen voor vloertegels die speciaal ontworpen zijn om niet glad te zijn. Deze noemen we ook wel antislip vloertegels. Deze tegels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, maar hebben meestal een ruw oppervlak. Hierdoor glij je minder snel uit. Heb je geen zin om de hele vloer te vervangen of zijn je huidige tegels nog in goede staat? Je kan dan ook kiezen voor een of meerdere badmatten. Deze matten vangen water op en als je erop staat is uitglijden niet meer mogelijk. Zorg er dan wel voor dat de matten anti-slip strips hebben aan de onderzijde.

Spiegelkast

Bij een kindvriendelijke badkamer moet je gevaarlijke items zoals medicijnen en scheermessen veilig kunnen bewaren en buiten het bereik van kinderen houden. Een handige oplossing hiervoor is een badkamerkast die je aan de muur kunt bevestigen, zoals een spiegelkast. Zo'n kast biedt genoeg ruimte voor kleine dingen zoals medicijnen en parfum, maar ook scherpe voorwerpen, zoals scheermessen, kun je hierin kwijt. Daarnaast hangt hij hoog genoeg waardoor kinderen er niet bij kunnen. Er zijn ook spiegelkasten met extra functies, zoals ingebouwde LED-verlichting en handige stopcontacten voor bijvoorbeeld een föhn of scheerapparaat.

Kindvriendelijk bad

Je hoeft niet per se een standaard bad te kiezen voor een kindvriendelijke badkamer. Wanneer je een nieuw bad gaat kopen, moet je gewoon rekening houden met het oppervlak. Deze mag niet te glad zijn. Sommige baden hebben al ingebouwde antislip bescherming, maar je kunt ook een antislip badmat gebruiken. Deze mat kun je eenvoudig in het bad leggen en met zuignappen vastmaken. Dit vermindert het risico op uitglijden.

 

Verdere tips om je badkamer kindvriendelijk te maken zijn:

  • Zelf tandjes poetsen gaat veel makkelijker als je ook zelf bij de kraan kunt. Dus zorg voor een opstapje voor je kinderen.
  • Badderen wordt 10x leuker als je kinderen in bad kunnen spelen. Maar je hebt daarna geen zin in een ontplofte badkamer vol met speelgoed. Zorg dus voor een opbergmand waar je al het speelgoed in kwijt kunt. Een kunststof wasmand voldoet prima!
  • Heb je nog heel kleine kindjes, dan zijn er speciale badzitjes verkrijgbaar. Die zet je met zuignappen in bad vast en je kindje kan niet omvallen in het water en kan lekker spelen.

 

Met deze tips kun jij een kindvriendelijke badkamer ontwikkelen die er ook nog eens stijlvol uitziet. Succes!

De haren van je kind wassen; zo pak je het aan

De haren van je kind wassen; zo…

Haren wassen: hoe gewoon het ook is… het is niet onbelangrijk. Wil je een gezonde haardos krijgen en houden, dan gebruik je het liefst een…

Klein wonen met kinderen: 4 tips voor gedeelde slaapkamer

Klein wonen met kinderen: 4 tips…

Klein wonen hoeft geen probleem te zijn. We hoeven niet allemaal in een enorme villa te wonen om gelukkig te zijn. Toch kan het met kinderen…

Gooi het roer om en ga aan de slag vanuit huis

Gooi het roer om en ga aan de slag…

Je bent ZZP’er en huurt elders een ruimte om te werken. Maar je merkt dat het je steeds meer moeite kost om ’s ochtends naar ‘kantoor’ te…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.