);

Eén groot feest tijdens het Telekids Familie Feest

Eén groot feest tijdens het Telekids Familie Feest

Tijdens het pinksterweekend bezocht Daisy en haar gezin het Telekids Familie Feest en een feest was het zeker! Want naast een ontzettend leuk concert met optredens van o.a. de meiden van Raak, Wardo Wonder en sprookjesprinsessen als Sneeuwwitje en Rapunzel was er nog veel meer te doen en te zien voor en na de show met o.a. Brandweerman Sam en Thomas de Stoomlocomotief.

 

Op het Telekidsplein

Ruim op tijd rijden we het parkeerterrein op, hier kunnen we de auto gratis parkeren. Een uur voor het concert mogen we ons alvast vermaken op het Telekidsplein. Er zijn diverse attracties waaronder een draaimolen, een treintje en verschillende luchtkussens. Ook vind je er verkooppunten van eten, drinken en merchandise.

We ontmoeten Chloe van Chloe's toverkast. In de stand van Chloe gaat Emma aan de slag met een kleurplaat. Ik schrijf me in op de gratis nieuwsbrief, daarom krijgen we ook nog een dvd van Chloe mee. Naast Chloe zijn ook Brandweerman Sam, Super Wings, Lego (Nexo Knight & Ninjago), Playmobil Super 4, Bibaboerderij (Bart & Bibi), Bollo en Junior verspreidt over het plein te vinden.

Veel meer tijd om rond te kijken hebben we echter niet. Als we ruim een kwartier binnen zijn geeft Thomas de stoomlocomotief een mini show op het Telekidsplein. Dat wil Emma niet missen! Na de mini show is er tijd om met Thomas en de dikke conducteur op de foto te gaan. Omdat Emma naar de wc moet en daar een kleine rij staat, besluiten we het fotomomentje aan ons voorbij te laten gaan.

Thomas de Stoomlocomotief

 

Het concert en de optredens

Als we uit de wc komen wordt de show al omgeroepen! We lopen naar de zaal en hebben onze stoelen snel gevonden. Het thema van deze dag is feest! Op het podium is dit te zien aan een reuze taart. Naast het podium hangen twee grote schermen, hierop vertelt Wardo Wonder over het feest. Op de taart staan acht kaarsen, één voor elke gast. De vraag is alleen wie die gasten zijn...
De uitnodigingen zijn kwijt geraakt, aan Hans & Grietje de taak om deze terug te vinden!

Met de toverspreuk "WIE, WA, WONDER!" toveren Hans & Grietje, samen met het publiek, voor iedere gast een hint tevoorschijn. Wanneer er wordt geraden over welke gast het gaat, begint één van de kaarsjes op de taart te branden. De eerste vier kaarsjes zijn voor Fien & Teun, Pipo de clown & Mamalou, Ernst & Bobby en de sprookjesprinsessen Assepoester, Sneeuwwitje & Rapunzel. Allemaal zingen zij een liedje en Emma doet enthousiast mee.

Het vijfde kaarsje is voor Jul & Julia... Twee 'muizen' komen het podium op en beginnen met de muizendans. Emma gaat boos in haar stoel zitten. 'Dat zijn niet Jul & Julia! Dat zijn de boeven! Ik doe niet mee!'. Ook Hans & Grietje krijgen door dat er iets niet klopt en stoppen de muziek. Wanneer Jul & Julia samen met meneer Kaasschaaf en mevrouw Suikerspin het podium op komen lopen is het duidelijk... Het zijn de boeven! De boeven vertellen dat zij zich hebben verkleed, omdat ze ook graag op het feestje mee willen dansen. Meneer Kaasschaaf strijkt zijn hand over zijn hart en laat de boeven meedoen met de muizendans! Nu Jul & Julia zelf ook op het podium staan, danst Emma weer enthousiast mee.

Het zesde kaarsje is voor de meidengroep Raak! Met nog twee kaarsjes te gaan besluit Hans alvast op zoek te gaan naar Wardo Wonder. Maar dan komt Wardo zelf het podium op, zonder Hans. "Het feestje is compleet!".

Maar, er is nog steeds 1 kaarsje die niet brandt, voor wie is dat laatste kaarsje? Ze komen erachter dat het laatste kaarsje voor Hans & Grietje zelf is bedoeld! Maar Hans is er niet, hij is nog steeds op zoek naar Wardo Wonder! Wardo ziet maar 1 oplossing, hem tevoorschijn toveren!

Met Hans weer terug op het podium is het feest eindelijk compleet. Het slotnummer begint "Nog 3, 3 minuten voordat ik stop!". Het slotlied van Telekids door Carlo & Irene... Nostalgie! Ik zing op dat moment dan ook harder mee dan Emma!

Telekids Familiefeest

 

Activiteiten na het Telekids concert

Na het de concert lopen we terug naar het Telekidsplein. Als Emma een rondje in de draaimolen heeft gezeten valt haar oog op de snoepkraam. Ik kan het haar niet kwalijk nemen, het ziet er allemaal erg verleidelijk uit. Emma gaat voor een suikerspin. Daarna mag ze pannenkoeken (frisbee's) gooien. Ze snapt nog niet helemaal hoe je met een frisbee moet gooien maar doet haar best. Als ze klaar is krijgt ze een medaille en daar is ze erg trots op! Ze wil hem direct om en heeft hem, ook de dagen daarna, nog iedere dag om haar nek hangen.

Telekids familie feest draaimolen

Drie kwartier na het concert begint de Telekidsparade. Over het plein loopt een route die je kunt herkennen aan de grijze vloertegels. We zoeken een mooie plek uit en zien alle tv-helden nog een laatste keer voorbij komen.

» Lees ook: de leukste kindermusicals van 2017

We sluiten de dag af op het boerderij plein van Fien& Teun en Bibi & Bart (Biba boerderij). Hier vind je o.a. een mini kinderboerderij met verschillende dieren. De dieren lijken, ondanks alle drukte, erg rustig. Ook kun je er een ritje op een pony maken en staat er een poppenkast waar nog een kleine show wordt gegeven. Emma kiest voor een rondje op de tractor. Hier verdient ze een tractor diploma mee en ook daar is ze erg blij mee!

Dan is het tijd om naar huis te gaan. Wij hebben een erg leuke dag gehad en hopen dat Van Hoorne Entertainment en RTL Telekids vaker zulke feestjes zullen geven!

Fotos van Wim Lanser.

Camping aan de Costa Brava: waar let je op?

Camping aan de Costa Brava: waar…

De zomervakantie staat weer voor de deur. Voor veel gezinnen het moment waar ze al maanden naar uit zitten te kijken: kamperen. En dat doen…

Meer veiligheid in de badkamer

Meer veiligheid in de badkamer

Natuurlijk wil je overal een veilige omgeving creëren waar je kleintjes zorgeloos kunnen spelen. Heb je ook al eens gedacht aan de badkamer?…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.