);

Het Notenkraker on Ice spektakel

Het Notenkraker on Ice spektakel

Wat hadden we uitgekeken naar De Notenkraker on Ice. Dus wat was de teleurstelling groot toen dochterlief en ik allebei ziek werden en afgelopen zondag niet konden gaan. Gelukkig kon ik Elise en haar gezin blij maken met de kaarten en zij hadden een fantastische middag. Lees maar…

 

Wat een sprookje was het… Afgelopen zondag mocht ik als gastblogger van Website4Mama aanwezig zijn bij de voorstelling Notenkraker on Ice. Wat was het een betoverende middag! De voorstelling vond plaats in de RAI te Amsterdam maar de komende weken is de voorstelling door heel het land te zien. Vorige week was mijn oudste dochter gaan schaatsen met school en dat vond ze geweldig leuk en ze zit al jarenlang op ballet. Dus een voorstelling met een kerstballet op echt ijs is natuurlijk helemaal fantastisch. Mijn jongste dochter van 5 jaar is nog helemaal in to de sprookjes dus ook voor haar was het een middag vol bewondering. Wat heb ik ze vaak horen zeggen `mama wat knap hè dat ze zulke rondjes kunnen draaien..' En meer dan alleen rondjes draaien konden ze, alle sterren die meededen aan de Notenkraker on Ice.

 

Het verhaal van De Notenkraker

Goed eerst misschien even goed om het verhaal van de Notenkraker nog kort toe te lichten.

Het verhaal van De Notenkraker is een ongeëvenaarde kerstklassieker en nog steeds een vrolijk en wonderlijk schouwspel voor alle generaties. Het sfeervolle ballet uit 1892 is nu in een geheel nieuwe, spectaculaire bewerking voor ijsvloer te bewonderen.

De Muizenkoning, de Sneeuwkoningin en de Suikertaartfee binden hun schaatsen onder en vertellen het bekende verhaal van Clara, die op kerstavond een notenkrakerpop cadeau krijgt. Om middernacht verandert de pop in haar dromen in een prins. Samen gaan ze op avontuur.

De dertig topkunstschaatsers van de Imperial Ice Stars brengen het verhaal in een groots decor, met kleurrijke projecties, weelderige kostuums en spectaculaire special effects. Dit alles op de prachtige muziek van Tchaikovsky.

Notenkraker on Ice

Wat was het magisch mooi

Het podium is omgetoverd tot een heuse ijsbaan. Wauw mama is dat echt ijs? En ja het was echt ijs, want aangezien we vrijwel helemaal vooraan zaten kregen we soms een spatje ijs op ons als de dansers een grote sprong maakten en met hun schaatsen op het ijs landen. De voorstelling is voor alle leeftijden aan te bevelen. Een echte aanrader om zo rond de feestdagen met de gehele familie naar toe te gaan. Het eerste gedeelte van de voorstelling is de muziek van Tchaikovsky wat zwaarder, wat harder omdat dit geheel past bij het verhaal. In het tweede gedeelte wordt het allemaal wat lichter en is de muziek vrolijk. Ik ga regelmatig naar theatervoorstelling maar deze voorstelling spant voor mij toch zeker wel de kroon. Alles is perfect, de muziek, het spel, de kostuums, de special effects.. Je wordt volledig meegenomen in de sfeer van het verhaal. En uiteraard de dertig topkunstschaatsers.. jeetje wat waren ze geweldig, echt het topniveau wat je hier ziet schaatsen!

Speeldata:

Mocht je nog op zoek zijn naar een leuke invulling van de feestdagen dan is de Notenkraker on Ice een echte aanrader! Op de volgende momenten is het magische kerstballet op echt ijs te zien:

  • 20 - 22 december: Groningen (Martiniplaza)
  • 23-26 december: Zwolle (Theater De Spiegel)
  • 28 december - 1 januari: Heerlen (Parkstad Limburg Theater)
  • 3 - 5 januari: Leeuwarden (Stadssschouwburg De Harmonie)
  • 6 - 8 januari: Apeldoorn (Theater Orpheus)

Kaarten kopen voor Notenkraker on Ice kun je HIER

 

Elise

 

Huis ingebroken? Wat nu!

Huis ingebroken? Wat nu!

Je hoopt natuurlijk dat het je nooit zal overkomen: een inbraak. Toch komt het geregeld voor, en vooral in de zomermaanden zijn veel inbrekers…

Tips voor de verzorging van kamerplanten

Tips voor de verzorging van kamerplanten

Je weet dat aandacht goed is voor levende organismen, toch? Alleen daarom al is het verzorgen van je

Je huis in de gaten houden met een beveiligingscamera

Je huis in de gaten houden met…

Het is je wellicht bekend dat er in Londen enorm veel beveiligingscamera’s hangen, toch staan ze momenteel op de vierde plek in de top 10.…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.