Het Notenkraker on Ice spektakel

Het Notenkraker on Ice spektakel

Wat hadden we uitgekeken naar De Notenkraker on Ice. Dus wat was de teleurstelling groot toen dochterlief en ik allebei ziek werden en afgelopen zondag niet konden gaan. Gelukkig kon ik Elise en haar gezin blij maken met de kaarten en zij hadden een fantastische middag. Lees maar…

 

Wat een sprookje was het… Afgelopen zondag mocht ik als gastblogger van Website4Mama aanwezig zijn bij de voorstelling Notenkraker on Ice. Wat was het een betoverende middag! De voorstelling vond plaats in de RAI te Amsterdam maar de komende weken is de voorstelling door heel het land te zien. Vorige week was mijn oudste dochter gaan schaatsen met school en dat vond ze geweldig leuk en ze zit al jarenlang op ballet. Dus een voorstelling met een kerstballet op echt ijs is natuurlijk helemaal fantastisch. Mijn jongste dochter van 5 jaar is nog helemaal in to de sprookjes dus ook voor haar was het een middag vol bewondering. Wat heb ik ze vaak horen zeggen `mama wat knap hè dat ze zulke rondjes kunnen draaien..' En meer dan alleen rondjes draaien konden ze, alle sterren die meededen aan de Notenkraker on Ice.

 

Het verhaal van De Notenkraker

Goed eerst misschien even goed om het verhaal van de Notenkraker nog kort toe te lichten.

Het verhaal van De Notenkraker is een ongeëvenaarde kerstklassieker en nog steeds een vrolijk en wonderlijk schouwspel voor alle generaties. Het sfeervolle ballet uit 1892 is nu in een geheel nieuwe, spectaculaire bewerking voor ijsvloer te bewonderen.

De Muizenkoning, de Sneeuwkoningin en de Suikertaartfee binden hun schaatsen onder en vertellen het bekende verhaal van Clara, die op kerstavond een notenkrakerpop cadeau krijgt. Om middernacht verandert de pop in haar dromen in een prins. Samen gaan ze op avontuur.

De dertig topkunstschaatsers van de Imperial Ice Stars brengen het verhaal in een groots decor, met kleurrijke projecties, weelderige kostuums en spectaculaire special effects. Dit alles op de prachtige muziek van Tchaikovsky.

Notenkraker on Ice

Wat was het magisch mooi

Het podium is omgetoverd tot een heuse ijsbaan. Wauw mama is dat echt ijs? En ja het was echt ijs, want aangezien we vrijwel helemaal vooraan zaten kregen we soms een spatje ijs op ons als de dansers een grote sprong maakten en met hun schaatsen op het ijs landen. De voorstelling is voor alle leeftijden aan te bevelen. Een echte aanrader om zo rond de feestdagen met de gehele familie naar toe te gaan. Het eerste gedeelte van de voorstelling is de muziek van Tchaikovsky wat zwaarder, wat harder omdat dit geheel past bij het verhaal. In het tweede gedeelte wordt het allemaal wat lichter en is de muziek vrolijk. Ik ga regelmatig naar theatervoorstelling maar deze voorstelling spant voor mij toch zeker wel de kroon. Alles is perfect, de muziek, het spel, de kostuums, de special effects.. Je wordt volledig meegenomen in de sfeer van het verhaal. En uiteraard de dertig topkunstschaatsers.. jeetje wat waren ze geweldig, echt het topniveau wat je hier ziet schaatsen!

Speeldata:

Mocht je nog op zoek zijn naar een leuke invulling van de feestdagen dan is de Notenkraker on Ice een echte aanrader! Op de volgende momenten is het magische kerstballet op echt ijs te zien:

  • 20 - 22 december: Groningen (Martiniplaza)
  • 23-26 december: Zwolle (Theater De Spiegel)
  • 28 december - 1 januari: Heerlen (Parkstad Limburg Theater)
  • 3 - 5 januari: Leeuwarden (Stadssschouwburg De Harmonie)
  • 6 - 8 januari: Apeldoorn (Theater Orpheus)

Kaarten kopen voor Notenkraker on Ice kun je HIER

 

Elise

 

Hoe combineer je het moederschap met ondernemerschap?

Hoe combineer je het moederschap…

Sinds vorig jaar oktober zit ik thuis. Mijn werkgever en ik besloten na 11 jaar uit elkaar te gaan. Daar zat ik dan, werkloos en het solliciteren…

Voordelen van de jade roller: geschiedenis en hype

Voordelen van de jade roller: geschiedenis…

Vraag je je ook af waarom je overal op social media de jade roller voorbij ziet komen? Jade rollen is een eeuwenoude…

Top 10 tips om niet aan te komen tijdens de vakantie

Top 10 tips om niet aan te komen…

Er is niets leukers dan op vakantie gaan. Je verkent nieuwe steden, ontdekt nieuwe culturen, geniet van het strand en natuurlijk van het heerlijke…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.