);

Hét boek - hij ligt er al!

Hét boek - hij ligt er al!

Er wordt al dagen gestreden door de 3 kinders in huis om Het Boek. Als religieuze lezer zou je wellicht kunnen denken dat Het Boek waarnaar ik refereer, de Bijbel of Koran is. Misschien denk je zelfs aan de Thora. Nee, nee, beste lezer. Niets van al die boeken is waar het om gaat. 

Heb je de brievenbus al gecheckt?

Nee-nee sticker of niet op de klep van de brievenbus, als je ooit iets hebt besteld bij Bol, dan ligt hij er. Het is het grote speelgoed boek vol met cadeau suggesties van Sinterklaas.

Nu al? Ja. Helaas nu al. 

 

Ow, kom er eens kijken…

‘Whoaaaahhhh, mamamamamamamamaaa, ik wil dit het aller-, alleeeerliefste! Ik spaar er al heul lang voor’ wordt er kwijlend geroepen bij het zien van zo veel mooi speelgoed. K3 ziet voor het eerst in zijn leven een cavia met 3 baby’s en wil dat spontaan al jaaaaaren.  Tuurlijk. 

 

Verlanglijstjes maken 

Alles is mooi en moet op het ‘verlanglijstje’. Dat sommige cadeau suggesties wel €300 kosten, deert de kinderen niet. ‘Sinterklaas koopt dit toch? Dan is het toch niet erg dat het duur is?’ wordt er wijs gezegd. ‘Nouuuwwwww….’ zeg ik nog slimmer, of hoop dat althans, ‘Sinterklaas en ik hebben daar goede afspraken over. Je weet toch dat ik vroeger StuntPiet was? Ik ken hem goed. We willen absoluut geen AirUps (want uitstekend Hollands kraanwater moet je ook zonder geurlokker kunnen drinken) en jullie mogen ook geen games of dingen waarmee je kunt gamen’. ‘Hahaaaa, dan mag ik dus wel LEGO Zweinstein vragen, die heeft 6 bolletjes en kost €80 of meer’ zegt K2 (kind2). Ahem, het Zweinstein kasteel kost wel een pietsie meer dan €80 weet ik inmiddels. Slechts het luttele bedrag van €399,99…. Het mag wat kosten, al die steentjes. ‘Ik denk niet dat je dat krijgt hoor van Sinterklaas. Het is echt belachelijk duur. Ik zou het ook niet voor je kopen en ik ben nog wel je moeder. Laat staan dat Sinterklaas dat doet’ zeg ik en daarmee komt er een bruut einde aan de discussie. 

 

Hoofd Inkoop bij Sint&Co

De Zoon kijkt niet blij en roept een ‘dan is er ook helemaal niets wat ik kan krijgen’ en stormt boos de kamer uit, de deur met een harde knal dicht gooiend. Het is niet makkelijk verwachtingen te temperen, zeker niet als je een van de weinigen in de klas bent zonder Nintendo Switch of een AirUp. Moeders wil is wet. De Man is daar wat makkelijker in, maar als Hoofd Inkoop bij Sint&Co bepaal ik uiteindelijk wat er in de schoentjes gaat. Als het steeds maar duurder en gekker wordt, dan is het einde al snel zoek. Hoe groot of klein je portemonnee ook is, voor kinderen is Sinterklaas toch wel een feest.  Eh… denk ik. 

 

Maak het gezellig!

Maak Sinterklaas vooral gezellig zegt deze betweterige moeder dan ook zonder enige schroom. Leg die mobiel eens een keer een middagje weg.

Zorg voor exclusieve aandacht voor de kinderen. Dát vinden ze pas leuk! Ik kreeg als verwijt dat ik alleen maar op mijn mobiel zit, nou jaaaaa zeg! Dat is niet zo, dus kun je nagaan als je wel regelmatig op dat verslavende ding blijft kijken.

Doe eens een spelletje samen. Wij zijn helemaal fan van 30 seconds, Triominos en Carcassonne. 

Of ga lekker even met z’n allen wandelen. Ook zo fijn. Regenlaarzen aan, capuchon op en lopen maar. 

Schrijf vooral bij de cadeautjes een grappig gedicht over de kwaliteiten van je kinderen en hun verbeterpunten. Sinterklaas kan dat altijd zo leuk verpakken, dat werkt bij ons als een tierelier. Af en toe een fop cadeau in de schoen is ook leuk. Niet voor de ontvanger misschien, maar wel voor jou (ik heb gegierd van het lachen bij het zien van al die verontwaardigde kinderkoppies afgelopen jaar! Handige bijkomstigheid: ook leuk voor je portemonnee! Scheelt weer een keer cadeautjes kopen. 

 

De Beste Man komt over binnenkort al aan in Nederland. Maak er een feest van zoals je wilt, maar bedenk je wel, het hoeft niet groot, groter, grootst. 

 

Het (op)groeiende gezin

Het (op)groeiende gezin

Om mijn gezinssituatie te omschrijven, heb ik in de loop van de jaren verschillende benamingen gehad. Eerst had ik baby’s, vervolgens dreumesen,…

Vreedzaam protesteren met of zonder kinderen?

Vreedzaam protesteren met of zonder…

Nog nooit heb ik zo lang gekeken naar mijn scherm en zin na zin gedelete. Moet ik deze column dan wel schrijven als het me niet…

Hét boek - hij ligt er al!

Hét boek - hij ligt er al!

Er wordt al dagen gestreden door de 3 kinders in huis om Het Boek. Als religieuze lezer zou je wellicht kunnen denken dat Het Boek waarnaar…

Hoe spreek je haar naam eigenlijk uit? Meylek dus! Melek heeft samen met Wouter 3 dotjes van eigenwijze kinderen. De oudste en enige dochter is van 2014, rap volgde meneer in 2015 en in 2017 kregen ze hun jongste boef. Naast Neerlandica en blogger voor o.a. De Tuinschuur, is Melek ook eigenaar van het huiskamerrestaurant De Groene Smulpaap. Ze kookt en eet graag lekkere dingen, recenseert, moestuiniert, betwetert, reist, bemoedert en speelt óók nog eens improvisatietoneel. Met haar scherpe blik observeert en schrijft ze verhalen over en met haar kroost. Ze is begonnen met naailessen, dus wie weet rolt er nog eens een broekje uit de oven in plaats van taart!  

 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.