);

Herfstvakantietips: leuk om te doen!

Herfstvakantietips: leuk om te doen!

Boven de rivieren hebben de kinderen Herfstvakantie van 17 t/m 21 oktober en daaronder van 24 t/m 28 oktober. Ruim een week waarin je leuke dingen kunt gaan doen. Heb je een weekje naar de zon gepland of naar een vakantiepark? Of blijven jullie thuis, moet je misschien zelfs werken en gaan je kinderen naar de BSO? Hoe dan ook, er zal vast een dag bij zitten dat je met het gezin iets leuks wilt gaan doen in de Herfstvakantie. Hieronder geven we je een paar Herfstvakantietips voor een leuk dagje uit.

 

Herfstvakantietip #1: Julianatoren

Tot en met 30 oktober 2016 is het Halloween in pretpark Julianatoren. Het Apeldoornse pretpark wordt gedeeltelijk in Halloween sfeer gebracht. Zo kunnen bezoekers mee doen aan de griezeltocht waarbij zij zowel de griezelgrot als het griezeldoolhof in zullen moeten. Nieuw dit seizoen is de griezel catwalk. Bezoekers kunnen in hun Halloween outfit meelopen op deze catwalk en maken kans op fantastische prijzen! Natuurlijk breng je een bezoek aan de Grote Spookshow. In deze 25 minuten durende show wordt iedereen meegenomen in een spannend verhaal waarbij volop gedanst en gezongen wordt met de favoriete TV karakters meneer Kaasgaaf Dracula, mevrouw Suikerspin, spook Jul & Heks Julia.

Van 15 oktober t/m 30 oktober kun je een paar keer per dag Dolfje Weerwolfje bekijken in de Julianatoren. Reden genoeg dus om dit leuke park tijdens de Herfstvakantie een bezoek te brengen.

Meer informatie op www.julianatoren.nl

Julianatoren

Herfstvakantietip #2: LEGO World

Dit jaar is het alweer tijd voor de 16e editie van LEGO World Nederland. Het grootste LEGO spektakel ter wereld vindt plaats in de Jaarbeurs Utrecht, van 18 t/m 24 oktober. LEGO World is dan ook hét perfecte familie uitje tijdens de herfstvakantie! De toegangsprijs van dit gigantische LEGO evenement is €19,50 waarbij kinderen tot 2 jaar gratis naar binnen mogen. 

Er vinden dit jaar weer tal van leuke activiteiten plaats die het spelen met LEGO stenen een geheel nieuwe dimensie zullen geven. Zo kunnen de kleintjes genieten van de LEGO DUPLO show bij het DUPLO theater, LEGO Friends fans kunnen in een echte kermis attractie stappen terwijl de kids bij LEGO Nexo Knights worden opgeleid tot ridder. De Star Wars fans kunnen ook weer hun hart ophalen, want dit jaar is er een unieke collectie te zien van alle LEGO Stars Wars minifiguren die ooit gemaakt zijn. Of bestuur je liever je eigen LEGO robot bij de LEGO Mindstorms stand? Alles is mogelijk!

Daarnaast hebben de bezoekers van LEGO World dit jaar de eer om de allergrootste boot ooit gebouwd uit LEGO steentjes te komen bewonderen. Deze ferry boot is maar liefst 12 meter lang en wordt speciaal voor LEGO World helemaal uit Denemarken gehaald. Als kers op de taart is er ook een hele bijzondere real size Porsche te bewonderen, welke voor de helft echt is, en voor de helft gebouwd uit LEGO steentjes!

Op zaterdag 22 oktober vindt ten slotte de grote finale van het NK LEGO stenen bouwen plaats, waarbij de winnaars een reis kunnen winnen naar LEGOLAND in Denemarken.

LEGO World

Herfstvakantietip #3: Kinder-Doe-Expo Professor Plons

Het is de hele herfstvakantie (15 t/m 30 oktober) feest in het Maritiem Museum Rotterdam. Jong en oud is van harte welkom om samen met Professor Plons en zijn vrienden het 25 jarig bestaan van de kinder-doe-expo te vieren. Ze trappen de herfstvakantie af met een familie-innovatie dag op zaterdag 15 oktober. Samen met Professor Plons en zijn vriend Mecha Mo maken kinderen deze dag vernuftige uitvindingen en doen ze creatieve braintests. Tijdens de hele herfstvakantie zijn er elke dag wisselende activiteiten. Kinderen luisteren bijvoorbeeld naar de mooiste avonturen van de professor, gaan met hem op de foto, worden geschminkt en versieren verjaardagstaartjes en -kaartjes. Spetterclubleden hebben gratis entree op vertoon van hun Spetterpas. Kinderen die nog geen lid zijn, kunnen zich gratis aanmelden via www.maritiemmuseum.nl/spetterclub.

 

Herfstvakantietip #4: Leuke kindermusicals

Ga eens tijdens de Herfstvakantie naar een leuke kindermusical als bijvoorbeeld Buurman & Buurman, Wardo Wonder of Roodkapje. Stuk voor stuk mooie producties die echt de moeite waard zijn en waar je kind vol van zal zijn. Of kijk hier naar de leukste kindermusicals van komend seizoen!

Kindermusical Roodkapje

Herfstvakantietip #5: Zoetwaterpiratenvaart A?dam

Ahoy, Zoetwaterpiraten! Deze herfstvakantie bezoeken Sjonnie, de stoerste stadsmuis van Amsterdam, en zijn trouwe vriend Harold de kat de kade van Blue Boat Company om bemanning te werven voor de ‘Gezocht: Zoetwaterpiraten!’ rondvaart. Kinderen kunnen ‘s ochtends de twee vrienden via een meet & greet ontmoeten en gaan vervolgens met Sjonnie in zee om Harolds waterangst te overwinnen. Terwijl ouders naar een zelfgekozen audiotour luisteren, gaan de Zoetwaterpiraten op een spannend en interactief avontuur.

Tijdens de vaart (duur: 75 min.) gaan kinderen als een echte Zoetwaterpiraat, met behulp van een piratenkijker, in de stad dieren spotten. Ook ontwerpen ze een zelfbedacht familiewapen, luisteren ze naar watergeluiden, tekenen ze een schip en krijgen ze van Sjonnie en Harold nog véél meer interactieve opdrachten mee.

Bij Blue Boat Company is de Zoetwaterpiratenvaart bij ieder kinderkaartje inbegrepen. Een kinderkaartje is bedoeld voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar en kost slechts € 7,50. De prijs is inclusief het Zoetwaterpiraten werkboekje, piratenkijker, opdrachtenboekje en het interactieve audioverhaal. De tour is op iedere afvaart beschikbaar in het Nederlands en Engels en is ook te beluisteren via de Blue Boat guide app. Kaartjes voor ‘Gezocht: Zoetwaterpiraten!’ zijn te koop via de website en aan de kassa van Blue Boat Company. De meet & greet vindt van maandag 17 t/m vrijdag 21 oktober dagelijks plaats tussen 11:00 & 13:00 op de kade bij de afvaart steiger van Blue Boat Company.

Vanaf oktober 2016 t/m maart 2017 varen de rondvaartboten van Blue Boat Company iedere dag van 10:00u tot 18:00u elk uur af en in de herfstvakantie ieder half uur. De boten vertrekken tegenover het Hard Rock Cafe vanaf de Stadhouderskade 30 in Amsterdam. Tip voor de allerkleinste Zoetwaterpiraatjes: Je krijgt van de organisatie oordopjes, maar voor kleine piratenoren is een koptelefoon soms prettiger. Dus als je een koptelefoon thuis hebt, neem hem mee!

Rondvaart Amsterdam

Heb jij nog een leuke tip voor de Herfstvakantie? Laat het hieronder weten. Linkjes hebben geen zin, die werken bij ons niet in de reacties.

Gender reveal ideeën: de leukste onthullingen

Gender reveal ideeën: de leukste…

Ben je op zoek naar leuke gender reveal ideeën voor je gender reveal party? In dit artikel lees je hoe je hiervan een geweldig leuk feest…

Kamperen is het leukste wat er is voor de kids

Kamperen is het leukste wat er…

Zolang het droog weer is, is kamperen tijdens de vakantie het allerleukste wat er is. Dat vond ik 20 jaar geleden en dat vind ik nog steeds.…

Energie besparen begint bij isoleren!

Energie besparen begint bij isoleren!

Een goed geïsoleerd huis is essentieel om energie te besparen en het comfortniveau te verhogen. Daar bedoel ik mee, dat het makkelijk behaaglijk…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.