);

Een Herfst egeltje knutselen

Een Herfst egeltje knutselen

Het is weer herfst, heerlijk. Ik ben gek op de mooie kleuren die de bomen nu hebben. En als je nu in het bos gaat wandelen zie je de dieren die druk zijn met het voorbereiden op de winter. Mijn favoriet is wel de egel. Wat is het toch een schattig beestje met die kleine kraaloogjes. Daarom vandaag een superleuke (en vooral ook makkelijke) geknutselde egel.

 

Lief klein herfst egeltje knutselen

Dit knutsel werk is leuk voor kleine én grote kinderen. Wat je nodig hebt is een wit vel stevig A4 papier, een printer (of een potlood als je goed kunt tekenen), gekleurd papier of vouwblaadjes (bruin, geel en groen), een schaar en lijm.

Het maken is erg simpel. Teken zelf een egen naar dit voorbeeld of print het uit en trek het over. Knip het gekleurde papier of de vouwblaadjes in kleine stroken. Plak de bruine en gele strookjes op de egel vorm. Begin daarbij aan de bovenkant en werk naar beneden zodat de stekels mooi over elkaar liggen. De groene strookjes gebruik je om het gras mee te maken. Schattig toch?

geknutselde egel

 

Variatie tip

Een leuke variatie tip is om de egel uit te printen op een A3 papier en - in plaats van strookjes papier - blaadjes te gebruiken. Dubbelop plezier omdat je eerst met je kind lekker in het bos bladeren kunt gaan zoeken en daarna de egel kunt maken. Laat de blaadjes wel even goed drogen tussen krantpapier met een dik boek of ander zwaar object erop.

En als je toch lekker in het bos bent. Neem dan vooral ook eikeltjes, beukennootjes, kleine takjes, kastanjes en schors mee! Laat ook deze goed drogen en ga er dan mee aan de slag. 

 

Foto boven: Shutterstock

Zelf een lief tasje maken

Zelf een lief tasje maken

Houdt jouw dochter ook zo van fröbelen en knutselen? Van niets iets maken wat nog bruikbaar is ook? Dan is het harten tasje echt iets voor…

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Deze week is de juffen dag bij Sien op school. Een speciale dag waarbij alle kleuterjuffen hun verjaardag vieren en extra in het zonnetje…

Een sokken popje maken

Een sokken popje maken

Ook midden in de zomer is knutselen erg leuk. Dit keer een wat moeilijkere knutsel voor wat oudere kinderen, een sokken popje. Ik heb er zelf…

Al vanaf een jaar of 4 haakte en breide ik met mijn moeder mee. Het creatief bezig zijn zat er bij mij al jong in. En bij haken en breien is het niet gebleven. Ik knutselde wat af. Toen ik bij een vereniging de kinderentertainment mocht gaan doen, was ik helemaal in mijn sas. Al snel ontstonden bij mij toen de wilde plannen van een eigen bedrijfje op het gebied van knutselen met kinderen. 

In 2013 gooide ik het roer drastisch om. Vanaf dat moment ging ik helemaal voor mijn webwinkel en dus mijn droom. De webwinkel kreeg de naam SienEnCo. Sien is de naam van mijn dochter en Co, haar knuffelkonijn, is de mascotte. De webwinkel werd al snel gevuld met leuke, stoere, grappige knutselpakketten. Daarnaast werden ook de ideeën voor kinderfeesten en workshops al snel uitgewerkt en vormgegeven. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.