);

Heerlijke Jul & Julia zomerweken in Julianatoren

Heerlijke Jul & Julia zomerweken in Julianatoren

Tot en met 1 september zijn de zomerweken in Kinderpretpark Julianatoren! Dat houdt dubbel zoveel pret in, want op diverse zaterdagen zijn er extra zomeravonden. Het park sluit dan niet om 17:00 uur, maar om 20:00 uur! Verder kun je genieten van verschillende theatershows met ‘Jul & Julia’. Dat is altijd een welkome afwisseling op de maar liefst zestig attracties die dit fantastische park rijk is.

 

We begonnen achterin Kinderpretpark Julianatoren

Wij hadden het geluk dat we een dagje in onze vakantie mee konden pikken! Mijn meiden hebben de leeftijd van 3, 4 (bijna 5) en 7 jaar. We waren natuurlijk al wel bekend met Kinderpretpark Julianatoren en we keken daarom erg uit naar dit leuke dagje uit. We besloten ditmaal eens achterin het park te beginnen in plaats van ons meteen in het begin van het park op alle attracties te storten. Wat hierbij opviel, was dat het daar een stuk rustiger was. Dit gaf ons even de kans om op ons gemak alles op ons in te laten werken en dat was best een prettige manier van binnenkomen!

We namen de aftrap met Jul’s Helikopterbaan en hadden op deze wijze een mooie tour over het park. We konden precies aanwijzen welke attracties we zéker wilden bezoeken. Na dit ritje vol bezienswaardigheden, vlogen onze meiden alle kanten uit. Want de Koningin Julianatoren bestaat niet alleen uit allerlei spannende attracties, ze hebben achterin het park een prachtige speeltuin die rijk is aan survivalachtige speeltoestellen die de kinderen uitnodigen en prikkelen om lekker actief een parcours af te leggen. Tijdens eerdere bezoeken keken ze hier eigenlijk nooit eerder naar om. Dit bezoek was het een echte hit! Dit heeft waarschijnlijk te maken met onze omgekeerde volgorde van binnenkomst.

Cas de Ranger op Kinderpretpark Julianatoren

 

Op avontuur met Cas de Ranger

Helemaal achterin het park is er een ruime picknickweide: Jul’s Picknickbos. Daar is praktisch altijd wel plek om even een pauze te houden en je tegoed te doen aan een hap en een snap of om even wat verkoeling of schaduw te zoeken bij warm weer. Tevens vind je daar diverse shows, zoals Jul’s Wild West Show en je kunt Cas de Ranger bewonderen in zijn show: ‘Cas de Ranger Live’ waarin je je mee kunt laten voeren in nieuwe Experiences.

In een verlengde van dit heerlijke rustieke bos vind je ‘Cas de Ranger Experience’. De ‘Cas de Ranger Experience’ is wat anders dan de show, het betreft hier een uitgezet pad langs een bospad waar je tien borden vindt met vragen. In een zuil vlak voor de ingang van het bospad, vind je een blad met antwoordmogelijkheden. Wanneer je deze correct beantwoordt en de letters goed hebt ingevuld kun je je oplossing aan het einde van de route invullen op één van de iPads. Wanneer je oplossing de juiste is, krijg je middels een email een persoonlijke boodschap van Cas de Ranger. Een leuk, interactief en educatief uitgezette speurtocht in het bos! Na afloop van deze leuke route, weet jij een hoop over de bosbewoners. Hoe leuk is dat?

shows Julianatoren tijdens de zomer

 

Jul’s & Julia’s theatershows

Wij bezochten de theatershow van ‘Jul & Julia en de reis om de wereld’. De show duurde een half uurtje. Jul & Julia gaan samen met mevrouw Suikerspin op reis, ze doen verschillende landen aan. Ze hebben de belangrijke taak om de boeven te beletten dat zij de baas worden van Julianatoren. Een spannende reis die af wordt gewisseld met swingende liedjes. Zou het hen lukken?! Mijn meiden werden in ieder geval helemaal meegevoerd en bleven zitten tot de laatste adem!

Je kunt ook nog genieten van de Jul & Julia openingsshow, Mevrouw Suikerspins Mexicaanse Dansshow, Meneer Kaasgaafs Limbo Show, Dino en Dina Zomer Bouwspel, Jul & Julia Zomer Swing- & Uitzwaaifeest. Had je nog geen genoeg van de shows? Sla dan Mevrouw Suikerspin Live zeker niet over! Ze laat je recepten zien waarvan je gaat watertanden. Daarnaast deelt Mevrouw Suikerspin ook nog haar recepten op YouTube: Koken met Mevrouw Suikerspin. Om je vingers bij af te likken!

Je kunt de tijden checken op de aanwezige programmaborden in het park zelf, maar deze zijn natuurlijk ook op de website te vinden. Een welkome afwisseling op het bruisende attractiegebeuren.

Het eten bij Julianapark

 

Bij een knorrende maag kun je hier terecht

Er is voldoende horecagelegenheid in het park. Wij maakten gebruik van ‘Jul’s cafetaria’ en deden ons tegoed aan ‘Jul’s kidsbox’ voor onze dames. Hierbij kun je kiezen uit een roze of een blauwe box. Beide boxen zijn voorzien van een patatje, een kindersnack, een flesje limonade en natuurlijk een leuke verrassing! Papa en mama deden zich tegoed aan een ‘Dino menu’. Deze bestond uit een hamburger, patat, een bakje uitjes en een bakje rauwkost. Je kunt hierbij je hamburger zelf aankleden of er voor kiezen om je patat er mee te decoreren of het gewoon met een vorkje op te eten. Drinken was bij dit menu niet inbegrepen. Saus kon je zelf aftappen bij het sausenstation. Een tip hierbij is: tap je sausjes alvorens je de bestelling doet. Als het druk is bij het sausenstation, is je menu al koud voordat je het op hebt. De menu’s waren eenvoudig, maar erg smakelijk!

Heb je zin in een verfrissende traktatie? Dan kun je terecht bij ‘Julia’s La Venezia’. Ben je meer in de stemming voor een zoete versnapering? Dan is deze te stillen bij het ‘Suikerspinhuisje’. Als je zin hebt in een simpele Nederlandse hap, dan is er het ‘Poffertjes restaurant’. Zin in iets minder standaards? Ook daaraan is gedacht, want dan kun je je hart ophalen bij ‘Jul’s Thai Toko’. In het ‘Torenrestaurant’ kun je terecht voor uiteenlopende gerechten en bij de ‘Hamburger Kiosk’ en ‘Dino’s cafetaria’ worden de vertrouwde friet en snack menu’s geserveerd. Wist je dat je op aanvraag glutenvrije pannenkoeken en frietjes kunt krijgen? En bij het ‘Suikerspinhuisje’ en ‘Jul’s Cafetaria’ is er op aanvraag glutenvrij softijs verkrijgbaar. Voor ieder wat wils! De kosten voor consumpties behelzen gemiddelde prijzen.

 

Weten of het druk is? Check het gewoon!

Wij hadden het geluk dat we een niet al te drukke dag troffen. We hoefden nergens lang in de rij te staan. Als je wilt weten hoe het met de drukte in het park staat, check dan even de ‘druktemeter’ op de website. Super handig! Wat ik erg leuk vond, was dat de attracties vooral werden bediend door senioren, erg leuk om te zien wat een plezier ze hadden in wat ze deden. Ze hanteren een rouleringssysteem tussen de verschillende attracties, wat inhoudt dat niet alle attracties gelijktijdig in werking zijn. Ze wisselen het af. Als de een buiten werking is, moet je even wachten tot de andere attractie klaar is. Dan wordt er afgewisseld. Dit betekent dat je soms dus even moet wachten. Het park is niet zo groot in omvang en de attracties liggen relatief dicht bij elkaar, je hoeft dus niet zulke grote afstanden te lopen.

Ik vond het ook erg leuk dat de elektrische speeltoestellen, je weet wel, die dingen die je vaak ook op winkelcentra vindt, gratis waren. Dat is niet in alle pretparken het geval. Vooral mijn jongste vond dit echt een feestje, want die is gek op dergelijke apparaten! Zij kon naar hartenlust haar gang gaan op het arsenaal aan speeltoestellen op het park.

Julianatoren voor kinderen van 2 tot 10

 

Overige zaken bij Julianatoren

Sanitaire voorzieningen zijn er meer dan voldoende en zien er prima verzorgd uit. Wij hoefden nooit lang te wachten, wat erg prettig is met een meisje van net 3 jaar die net zindelijk is. Roken is alleen toegestaan in de rookzone, een speciaal gebied achterin het park. Honden zijn toegestaan, mits ze vlak voor binnenkomst uit zijn gelaten en je onvoorziene ongelukjes zelf opruimt. Er is zelfs een drinkbar voor de trouwe viervoeters!

Parkeren is gratis. Wij stonden geparkeerd op parkeerplaats 2. Deze is een eindje verwijderd van het park. Er zijn gratis pendelbussen beschikbaar.  Wij besloten onze benenwagen aan te spreken, want het is prima te lopen. Je doet er ongeveer 15 minuten over. Voor onze jongste hadden we een buggy, want voor de allerkleinsten is het natuurlijk best wel een afstand

Tickets zijn online verkrijgbaar voor €24,95. Tickets op datum zijn online verkrijgbaar voor €19,95. Het loont ook altijd de moeite om veilingsites te informeren voor leuke kortingen. Check de website van Julianatoren voor het laatste nieuws en de aanschaf van tickets.

met de kinderen naar pretpark Julianatoren

 

Absoluut voor herhaling vatbaar!

Wij hebben enorm genoten in dit fantastische familiepark! We hebben maar liefst 4,5 uur doorgebracht op het park en hebben er weer een geweldige herinnering bij! Volgens de richtlijnen is het pretpark geschikt voor kinderen van 2 t/m 10 jaar, maar ik merk bij mijn oudste meisje van 7 jaar, dat niet alles meer aanspreekt en ze al iets te groot wordt voor sommige dingen. Misschien dat ze weer wat meer uitdaging vindt wanneer ze nog iets groter is, zodat ze sommige dingen zelfstandig kan doen en ze op momenten ook zelfstandig het park af kan struinen. Want ze komt nu op een leeftijd dat ze steeds meer alleen wil gaan doen. Wij komen zeker nog eens terug en kijken terug op een zeer geslaagde dag.

 

Meer blogs van Judith:

Bijna een tiener en lichamelijke veranderingen

Bijna een tiener en lichamelijke…

Lichamelijke veranderingen zijn de laatste tijd regelmatig onderwerp van gesprek bij ons aan de keukentafel. Onze oudste dame is reeds 9 jaar…

3 kinderen en hun onderlinge strijd om aandacht

3 kinderen en hun onderlinge strijd…

Nadat onze bengels plechtig hadden beloofd bij elkaar te blijven en goed op te letten bij het oversteken, durfde ik hen schoorvoetend los…

Review Osmo Genius kit educatieve spellen voor iPad

Review Osmo Genius kit educatieve…

Toen ik werd gevraagd of wij de Genius Starter Kit van Osmo voor de iPad wilden testen, wist ik eigenlijk niet precies wat…

Ik ben Judith: mama van drie meiden: 2012, 2014 en 2016. Passies: Schrijven/ fotograferen. Liefhebber van: Humor, Sarcasme, Lekker eten, Gezelligheid, Alleen zijn, Samen zijn, Zon, George Michael en nog zoveel meer! Guilty pleasure: Redbull. Quote: ‘Loslaten is de moeilijkste vorm van liefde’. Ik schrijf: vaak met een knipoog, soms rauw en intens, bijna altijd met een vleugje humor .

Biografie in een notendop: Ik heb een roerige jeugd genoten en ben mijn moeder op 26 jarige leeftijd aan zelfdoding verloren. Ik kom haar nog regelmatig tegen nu ik zelf moeder ben. Zij en haar omstandigheden zijn regelmatig onderwerp van mijn schrijven. Maar ik haal mijn inspiratie ook veelvuldig uit mijn drie meiden en andere allerhande verwonderingen. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.