Ik heb hier helemaal geen tijd voor!

Ik heb hier helemaal geen tijd voor!

Nee, vrijdag gaat niet lukken, dan moet ik werken. Die zaterdag zit ook al vol, dan gaan we met het gezin naar een museum. De kinderen kijken er enorm naar uit! Zondag. Even denken. Zondag zou eventueel kunnen, maar niet te lang hoor. Want maandag kan ik niet wegblijven op mijn werk. Want maandag is mijn collegaatje vrij. Oké, zondag dan eventjes en dan maandag weer aan de bak. Deal?

 

Ik pak even mijn agenda erbij…

Oh? Zondag is niet genoeg? Euh…weet je wat? Misschien kan de jongste dan dinsdag een dagje naar oma. De oudste en de middelste zijn dan op school, dan heb ik de tijd tot 14:15. Oh wacht…nee, dat gaat ‘em ook niet worden, want dan moet mijn lief aan het andere eind van het land zijn, en hij is degene die de jongste weer bij oma op moet halen. Nee hoor, streep maar weer door, dinsdag moet ik ook gewoon paraat staan.

Zullen we hem doorschuiven naar woensdag dan? Oh shoot! Nee, nee, woensdag moet ik écht bij de vergadering zijn, dan komt het dus ook heel slecht uit. Donderdag zou kunnen! Ja, op donderdag kan het! We plannen het op donderdag. Ik zet donderdag in de agenda, dan moet het wel goed komen. Zorg je er dan wel voor dat je voor het slapen gaan weer bent vertrokken? Meer tijd heb ik gewoon niet voor je.

 

Oh? Is donderdag niet genoeg?

Vrijdag ook nog? Eh, nee hoor. Vrijdag is mijn andere collega vrij, dan kan ik écht niet wegblijven. Donderdag is de enige dag dat het zou kunnen. Dus het is dat of niets, zeg het maar.

Hoezo word je nu boos? Ik houd donderdag toch voor je vrij? Dat moet toch genoeg zijn? Nee, meer zit er echt niet in! Alles is al volgepland. Je had het beter voor een andere week kunnen bewaren en dagen uit moeten zoeken die beter gelegen kwamen. Je kiest uitgerekend een week uit waarin het gewoon onmogelijk is. Je hebt daar wel een talent voor! Als ik er zo op terug kijk zoek jij altijd de meest waardeloze momenten uit. Net dat ene weekendje die we weggaan, net die ene week dat we vakantie hebben of net die ene dag dat ik vrij ben. Het lijkt wel of je het erom doet! Jij moet eens leren beter te plannen! Zo, als jij boos kunt worden, kan ik het ook hoor.

Ik heb gewoon geen tijd om ziek te zijn, dus scheer je weg!

Wat zou het toch fijn zijn als je gewoon je agenda kon trekken voor even een weekje ziek en uit de roulering zijn. Ziek zijn komt tegenwoordig nooit meer gelegen, niets is er meer op ingesteld om onverwachts overvallen te worden door een rottige griep. Alles moet door: gezin, werk en verplichtingen. Mama’s kunnen niet ziek zijn, weer een cliché die waar blijkt te zijn. Ik kom steeds meer tot de conclusie dat clichés niet bestaan, ze blijken namelijk allemaal te kloppen…

 

De gebruikte foto is de weekplanner van Idees Online en lees hier meer over planners en agenda's van 2019.
 

Meer blogs van Judith:

Ik wel moeder, zij niet

Ik wel moeder, zij niet

Wat nou wanneer het jou wel gegund is om moeder te worden en het bij een dierbare vriendin maar niet wil vlotten? Dat levert soms uiterst…

Samen spelen samen delen

Samen spelen samen delen

‘Samen spelen, samen delen…’ Een uitspraak die ik veelvuldig tegenkom op mijn werk in de kinderopvang. Ik betrap mezelf er soms ook wel eens…

Uit het leven gerukt

Uit het leven gerukt

Als ik de schuifpui open schuif en de tuin in stap, is het verraderlijk stil buiten. De afgelopen periode was het onrustig in de buurt. Er…

Ik ben Judith: mama van drie meiden: 2012, 2014 en 2016. Passies: Schrijven/ fotograferen. Liefhebber van: Humor, Sarcasme, Lekker eten, Gezelligheid, Alleen zijn, Samen zijn, Zon, George Michael en nog zoveel meer! Guilty pleasure: Redbull. Quote: ‘Loslaten is de moeilijkste vorm van liefde’. Ik schrijf: vaak met een knipoog, soms rauw en intens, bijna altijd met een vleugje humor .

Biografie in een notendop: Ik heb een roerige jeugd genoten en ben mijn moeder op 26 jarige leeftijd aan zelfdoding verloren. Ik kom haar nog regelmatig tegen nu ik zelf moeder ben. Zij en haar omstandigheden zijn regelmatig onderwerp van mijn schrijven. Maar ik haal mijn inspiratie ook veelvuldig uit mijn drie meiden en andere allerhande verwonderingen. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.