);

De haren van je kind wassen; zo pak je het aan

De haren van je kind wassen; zo pak je het aan

Haren wassen: hoe gewoon het ook is… het is niet onbelangrijk. Wil je een gezonde haardos krijgen en houden, dan gebruik je het liefst een milde shampoo die geschikt is voor jouw haartype. En bij voorkeur was je je haar niet elke dag, maar daarover later meer.  Het wassen van de haren van je kind verschilt niet heel veel met dat van jezelf, maar er zijn wel een paar zaken belangrijk. Die bespreken we in dit artikel. 

De juiste shampoo

Het kiezen van de juiste shampoo is voor elk persoon belangrijk. Er is veel kwaliteitsverschil. Je hebt shampoo's van een paar euro tot tientallen euro's. Een van de betere shampoo's is Kerastase shampoo. Ik heb het jaren gebruikt. Tegenwoordig gebruik ik speciale vegan shampoo voor krullen. De haartjes van je baby worden eigenlijk al na een paar weken na de geboorte gewassen. Van al dat knuffelen, worden de haartjes vet. Was de haren van je baby hooguit 1 tot 2x per week. Meer is echt niet nodig. En gebruik dan een zeer milde babyshampoo. Uiteindelijk kan je overstappen naar een kindershampoo. Het leukste is om een kindershampoo te nemen met een leuke verpakking, zodat haren wassen leuker wordt. Veel kinderen vinden haren wassen namelijk vreselijk. Een babyshampoo of kindershampoo bevat ingrediënten die niet in de oogjes prikken. Het haar wordt van deze shampoo prima schoon, als je wilt kun je hem zelf ook gebruiken.

De juiste frequentie

Was de haren van je kind 1 tot 2x per week of vaker wanneer je merkt dat het vies is. Haren moet je niet te vaak wassen, want dan kun je de bovenste laag van de hoofdhuid verstoren. Deze gaat dan sneller talg produceren, waar het haar van je kind vervolgens weer sneller vet van wordt. Je komt dan in een cirkel terecht waar je moeilijk uit komt.

Hoe doe je het?

Wanneer jij je kind nog moet helpen met het wassen van het haar, kun je dat het best doen door het hoofd een beetje naar achteren te kantelen. Zo kan er geen shampoo in de ogen lopen. Ook al gebruik je speciale shampoo voor kinderen die niet prikt in de ogen, shampoo in de ogen is en blijft vervelend. Gebruik niet meer dan een eetlepel shampoo en masseer dit met ronddraaiende bewegingen in de hoofdhuid. Spoel het vervolgens uit met lauwwarm water. Ook bij het uitspoelen kun je het hoofd van je kindje het best een beetje naar achteren gekanteld houden. Je kan het kindje zelf een washandje geven dat het tegen zijn ogen drukt. Dat geeft soms net wat meer zekerheid dat er geen water over het gezicht kan lopen. Veel kinderen vinden dat namelijk erg vervelend.

Het gebruik van conditioner

Veel ouders gebruiken geen conditioner bij hun kinderen. Toch kun je dit het beste wel doen, om beschadiging van het haar te voorkomen. De meeste conditioner prikt sowieso niet in de ogen, dus je hoeft niet per se de kindervariant te kopen. Shampoo opent de haarschilden en reinigt ze, conditioner kan deze haarschilden weer dichten. Wanneer je geen conditioner gebruikt blijven de haarschilden open staan en wordt het haar droog en futloos en kan het snel beschadigen. Zeker als jouw kind een volle bos met krullen heeft is het gebruik van conditioner echt aan te raden.

Ontspannen slapen in een landelijke slaapkamer

Ontspannen slapen in een landelijke…

Een goede nachtrust is, naast gezond eten en voldoende bewegen, één van de pijlers waarop een goede gezondheid rust. Lekker slapen verlaagt…

Het belang van ontspanning: tips om tot rust te komen

Het belang van ontspanning: tips…

Het leven van een moeder zit vol uitdagingen en verantwoordelijkheden, van het opvoeden van kinderen tot het runnen van het huishouden en…

Tips om de mooiste kinderkamer in te richten

Tips om de mooiste kinderkamer…

Er is toch niks leukers dan de kinderkamer in te richten voor de toekomstige baby of voor jullie zoontje of dochter. De kinderkamer is de…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.