);

10 Lekkere hapjes voor Pasen

10 Lekkere hapjes voor Pasen

Voor mij is Pasen één van de leukste feesten van het jaar. Natuurlijk door alle symboliek, zowel religieus als niet religieus, maar vooral doordat met Pasen officieus echt het voorjaar begint. In mijn tijd op de “lagere school” hadden we Paasvakantie. En na de Paasvakantie gingen de winterkleren in de ban en mochten we lekker de zomerjas aan.

En bij zo’n mooi feest horen mooie en lekkere hapjes. Vergeleken met kerst zijn de hapjes lichter en luchtiger. Alleen al door er naar te kijken word je vrolijk! Op Pinterest staan zoveel mooie ideeën voor smakelijke gerechtjes voor ontbijt, brunch of lunch en lekkere tussendoortjes.

 

10 lekkere hapjes voor Pasen

  1. Heel eenvoudig maar oh zo leuk: fruitspiesjes

Met uitsteekvormpjes in paasthema kun je bijvoorbeeld uit meloen mooie vormpjes maken. Prik deze met wat druifjes op een spiesje en klaar ben je. De uitsteekvormpjes zijn nu te koop bij Wibra. 4 stuks voor 1 euro. Leuk om te serveren met slagroom en spikkels.

Paashapje fruitspiesjes

 

  1. Hol paasei gevuld met mousse

Dit is wel echt een heerlijk toetje. Lekker om te vullen met chocolademousse zoals in dit recept. Maar vullen met tobleronemousse lijkt mij een fijne variatie. Klik op de afbeelding voor het recept.

Gevulde chocolade eitjes met Pasen

 

3. Paastaart met slagroom en advocaat

Advocaat met slagroom. Het klinkt als een drankje op een verjaardag van een tachtigjarige. Maar stiekem is het heel erg lekker als je het verwerkt in gerechten. Zoals in deze taart. Makkelijk te maken, iedereen kan het. En snel klaar. Klik op de afbeelding voor het recept.

Paastaart

 

  1. Gemarineerde kipspiesjes met mangodip

Uiteraard mogen ook hartige hapjes niet ontbreken. Deze is net zo vrolijk geel als veel andere Paasgerechten. Snel klaar en heerlijk bij een paasbrunch of bij de borrel. Wil je het recept, klik dan op de afbeelding.

Gemarineerde kipspiesjes met mangodip

 

  1. Een geel soepje met Pasen

Persoonlijk ben ik er het hele jaar gek op. Maar in het voorjaar en in de zomer is deze soep helemaal niet te versmaden: Maissoep met kokos en gerookte kip. Een mooie opening van de paasbrunch. Pasen valt laat dit jaar, met een beetje mazzel eten we buiten. Stel je toch eens voor dat je lekker in de tuin kunt starten met dit frisse maar warme soepje. Dan haal je net het laatste beetje kou uit de lucht. Voor het recept van Francesca Kookt klik je op de afbeelding.

hapjes met Pasen

 

  1. Kaneelrolletjes

Net wat anders dan een standaard croissant. Rol hetcroissantdeeg uit en bestrooi ze met kaneel en suiker. Snijd er vervolgens rolletjes van. Je kunt ze nog extra lekker maken door er glazuur over heen te druppelen.

kaneelbroodjes met Pasen

 

  1. Leuke toet-monstertjes

Hoe schattig zijn deze? Heel makkelijk te maken. Verkruimelde chocoladekoekjes met gele mascarpone of vanillevla en marshmallows. Heel erg leuk om samen met de kinderen te maken.

pudding met Pasen

 

  1. Paas rocky road

Wat mij betreft geschikt voor alle gelegenheden: Rocky Road. Heerlijke chocolade met stukjes koek of snoep er in verwerkt. Dus ook geschikt voor Pasen. Bijvoorbeeld deze:

Paashapjes voor de lunch en bruch

 

  1. Gevuld Paasbrood met eiersalade

Nog een recept met croissantdeeg: een gevuld brood. In dit geval, hoe toepasselijk, gevuld met eiersalade. Jammie. Verse scharreleitjes van onze eigen kippetjes en aan de slag!

Gevuld Paasbrood met eiersalade

 

  1. Peperkoekhuis met vogeltje

Ik vind deze echt te schattig. Als traktatie kende ik ze al wel, maar nog niet als paashapje. Door het toevoegen van slechts één zo’n schattig kuikentje is het helemaal geschikt voor de paasbrunch.

hapjes voor op de paastafel

 

Dit waren de Paashapjes die ik met jullie wilde delen. Een heel fijn Pasen!

» Lees ook: het verhaal achter Pasen

» Lees ook: de leukste paasuitjes 2019

» Lees ook: knutselideeën voor Pasen

De uitgelichte afbeelding met eieren is van Africa Studio: by Shutterstock

 

Meer blogs van Edith:

15 Toffe educatieve gezelschapsspelletjes

15 Toffe educatieve gezelschapsspelletjes

Ergens vond ik het altijd wel een romantisch idee. De kinderen thuis les geven. Ik begreep nooit goed dat het ‘zo maar’ (vast niet zo maar)…

Leuke uitjes in Gelderland voor het hele gezin

Leuke uitjes in Gelderland voor…

De herfst is echt begonnen. Zondagen binnen zitten terwijl de regen tegen de ramen klettert. Ik hou van de herfst maar dit is wel heel veel…

De leukste Herfstvakantie uitjes in Brabant

De leukste Herfstvakantie uitjes…

Hoewel voor mijn gevoel de zomervakantie nog nauwelijks voorbij is, staat de herfstvakantie al weer voor de deur. En wat een heerlijk seizoen…

Mijn naam is Edith, ik ben 43 jaar en ik ben mama van twee lieve pientere meiden (2009 en 2011). Ik werk freelance als adviseur, trainer en coach binnen de arbodienstverlening. Communicatieve vaardigheden zijn daarbij van groot belang dus ik probeer me daar meer op toe te gaan leggen. Schrijven hoort daar ook bij! Maar dat is ook vooral wat ik zelf heel graag doe.

Naast mijn werk geniet ik van mijn gezin. We gaan graag op pad met elkaar om dingen te ontdekken en te doen! Als ik me-time heb dan vind ik het fijn om zo maar wat te rommelen in huis, te lezen, een voetbalwedstrijd of het theater te bezoeken. En oké… ik geef het toe… ik vind shoppen ook heel erg leuk! Voor mezelf, maar vooral ook voor de kids. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.