Lekkere hapjes voor het Paasontbijt

Hoewel het weer het afgelopen weekend deed vermoeden dat het bijna kerst is, staat toch echt Pasen voor de deur. Lekker uitslapen en laat ontbijten of zelfs brunchen. En daarna? Paaseitjes zoeken natuurlijk! Hopelijk vergezeld van een lekker lentezonnetje.
Maar wat zet je die ochtend op de paastafel? Ben je met een paar croissantjes klaar of ga je samen met je kinderen een echt paasontbijt maken? Dat laatste is natuurlijk het allerleukste. In dit blog wat inspiratietips voor een heerlijk paasontbijt of -brunch. Pinterest biedt zoveel leuke ideeën!
Dit zijn mijn favorieten:
Paasbroodjes maken
Broodjes maken is toch altijd een succes! Zeker als ze zo mooi worden als deze! Dit is een leuk recept waarbij de basis een pak wittebroodmix is. Daarnaast wat kwark en smaakmakers als honing en gestampte muisjes maken er een heerlijk broodje van.
Hier hier voor het recept van deze paasbroodjes
Kwarktaart met Pasen
Een kwarktaart is eigenlijk altijd een succes en het kan niet mislukken. Een pak kwarktaartmix van Dokter Oetker en een bakje kwark, veel meer heb je niet nodig. Met marsepein maak je de worteltjes en het konijntje! Hagelslag er op en kijk eens wat een plaatje!
Gebakken Paashaas
Wat bacon en een paar bosbesjes (of rozijntjes) en wat sprietjes bieslook, meer heb je niet nodig! Wel zorgen dat de dooier heel blijft…
Versierde soepstengels
Hier zijn ze multicolour. Maar ik vind ze zo vrolijk op de paastafel als ze gedipt zijn in gele smeltsnoepjes. Eventueel wat discodip en op tafel zetten in een leeg jampotje voorzien van een vrolijk lintje.
Eierkoek-haas
Mijn kinderen zijn gek op eierkoeken. Vooral vers van de bakker. Hmmmm. Met wat kokos, een chocoladestift en kleine snoepjes is het in een handomdraai een paashaas.
Bakken, bakken, bakken
Even zoeken en er zijn talloze voorbeelden te vinden van mooie baksels.. De afgelopen weken heb ik ze al op meerdere plaatsen in de schappen zien liggen: de paas- of voorjaarsbakvormen. Een ‘standaard’ cakebeslag maken, de vormpjes invetten en ‘bloemen’ en je krijgt de mooiste exemplaren. Wij maken zelf al enkele jaren een mooie paashaas! De kinderen vinden het een feestje om de haas daarna te versieren met versierstiftjes of snoepjes. En trots dat ze zijn als ‘hun’ haas hoge ogen scoort bij de paasbrunch! Een mooie vorm is een goede investering voor meerdere jaren!
Pasen Rocky Road
Rocky Road is zoooooo lekker! Tenminste als je van chocolade houdt. Wij maken het zo nu en dan als we wat te vieren hebben met koekjes en marshmellows. Maar het kan natuurlijk ook heel goed in een Paas-variant! Met heerlijke zoete snoepeitjes, jelly beans (die lijken best veel op eitjes) of dragee-eitjes (de kleintjes heb ik zelf gevonden bij Trekpleister) als afwerking bovenop.
Kijk hier voor het recept van de Rocky Road
Smakelijk Pasen!!
De uitgelichte foto is van Shutterstock
Meer blogs van Edith:
Reacties 0