);

Genieten bij Hans en Grietje de Musical

Genieten bij Hans en Grietje de Musical

We kijken er al weken en zelfs maanden naar uit. De première van Hans en Grietje de Musical. Elk jaar in september staat er weer een nieuwe sprookjesmusical op de planken. Hans & Grietje wordt alweer het tiende sprookje dat producent Van Hoorne op de planken brengt. Zo hebben we vorig jaar Roodkapje de musical gezien en Rapunzel en dit keer ging dus het sprookje Hans en Grietje in première met de alom bekende cast. Hans wordt gespeeld door Stijn Mac Gillavry die ook speelde in o.a. Rapunzel en Grietje door Janouk Kelderman, die de kinderen kennen als Keet! van RTL Telekids.

>> Lees ook: kindermusicals en kindervoorstellingen 2017 / 2018

 

Het verhaal van Hans en Grietje De Musical

Zoals we gewend zijn, neemt producent Van Hoorne Entertainment het niet héél nauw met het originele sprookjesverhaal. Er wordt sowieso altijd een modern jasje over gegoten hoewel de kostuums altijd wel van die tijd zijn en ergens in het verhaal moeten Titus en Fien verwerkt worden. Fien is altijd de boze heks of tovenares, dus die kwam ook in dit verhaal goed van pas en Titus haar echtgenoot die de kwade streken en plannen van zijn vrouw altijd probeert te verijdelen. Hoe beide acteurs de dag erna nog kunnen praten, is me altijd een raadsel want het krast en schreeuwt een eind weg zeg! Maar blijkbaar zijn de stemmen getraind, want ze doen dit toch meerdere malen per week gedurende zo’n seizoen. Hilarisch is het wel. Vooral Titus, gespeeld door Michael van Hoorne, weet er altijd weer een moment in te bouwen dat de cast zelf ook van het padje is. Volwassenen en iets oudere kinderen kunnen dit wel waarderen. Die van mij van 9 gierde het uit.

Hans en Grietje de Musical

 

De vader van Hans en Grietje wordt ontslagen als houthakker door de buurvrouw die eigenlijk een oogje op hem heeft, maar die hij niet zo ziet zitten. Dus vader heeft geen geld meer om zijn kinderen te eten te geven en laat ze in het bos achter. Hans, die de plannen doorziet, neemt een zakje met steentjes mee en zo vinden ze de weg naar huis weer. Kinderen natuurlijk boos op pa, want die had ze achtergelaten. In overleg met elkaar, zijn ze eens geworden over een tijdelijke adoptie van Hans en Grietje door mensen die voor hen kunnen zorgen zodat vader werk kan zoeken en minder monden te voeden heeft. Aangezien tovenares Fien een kindertraan nodig heeft om haar drankje af te maken en de machtigste vrouw van het land te worden, nemen zij ze mee naar hun snoephuisje met de gedachte dat als ze vervolgens geen snoep krijgen, de kinderen vast wel gaan huilen. Dat doen ze echter niet. Snoep is toch slecht voor je, dus van het niet krijgen van snoep gaan ze echt geen traan laten. Plannetje mislukt. Nou ja, er gebeurt natuurlijk nog veel meer en het loopt allemaal goed af.

Hieronder een kleine video compilatie van de kindermusical Hans en Grietje

 

We kijken al weer uit naar de musical van volgend jaar!

Deze kindermusical van Hans en Grietje speelt tot half juni in theaters door heel Nederland. En na hopelijk een fijne zomer, staat volgend jaar september de kleine Zeemeermin op het programma. De hoofdrol wordt dan vertolkt door Sita, die ook de hoofdrol van Rapunzel vertolkte een jaar geleden.

Weten wanneer Hans en Grietje de Musical bij een theater bij jou in de buurt speelt? Kijk dan even op de speellijst.

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.