);

Haat aan verjaardagen

Haat aan verjaardagen

Echt waar, al zolang ik mij kan herinneren heb ik een schurft hekel aan verjaardagen. Om mijn eigen verjaardag te vieren, maar helemaal om naar verjaardagen toe te gaan. Verplicht in een kringetje te gaan zitten socializen met een vreemde waar toevallig nog een plekje naast was. Bah! Ik heb wel wat beters te doen op mijn vrije dag.

Ik heb mijn verjaardagen dan ook bijna nooit gevierd. Ja, met vrienden in de kroeg. Dansen en drinken tot we er bij neervielen… En na mijn 30e peerde ik hem vaak naar het buitenland zodat ik er helemaal makkelijk van af kwam.

Maar nu heb ik een dochter. En dan wordt het lastig om er onder uit te komen. Nu heb ik het geluk dat we alle drie in de maanden januari en februari jarig zijn en het dus in 1 keer kunnen vieren… Maar mijn hobby zal het nooit worden. En nu is het weer bijna zover… volgende week wordt ze 5 jaar en ik… ik ben ook jarig haha. Dus aankomend weekend stroomt ons huis weer vol mensen en uiteindelijk ook vol met gezelligheid, maar als ik hier onderuit zou kunnen zou ik het doen.

 

Voorbereidingen voor de verjaardag

Het begint al bij de voorbereidingen. Wie moeten we uitnodigen? Ik kan daar zelf redelijk selectief in zijn, maar mijn man wilt er zo veel mogelijk mensen bij hebben. Die is gezellig…en die… oh en daar waren wij toch ook uitgenodigd? Hmpf! Hopen dat er dan een aantal niet kunnen wink De afgelopen 4 jaar vierden we het 2 dagen, 1 middag voor vrienden en 1 middag voor de familie. Nu is onze vriendenkring ook behoorlijk groot (snap je toch niet want ik kom niet vaak op hun verjaardagen) Maar ook dit was ik beu. Dit jaar vieren we het op een zaterdag vanaf 11 uur en iedereen mag binnenvallen wanneer hij/zij wilt. En mijn bbq king zorgt in de avond ook nog voor een heerlijke maaltijd. Iedereen kan blijven hangen en zien we wel hoe laat het wordt. Misschien wel inclusief dansjes en drankjes tot we er bij neervallen! (oh nee ik ben moeder) Dus helemaal niet zo slecht bekeken dit keer en zijn we er na zaterdag weer voor een heel jaar van af. Halleluja! (Als ik hem overleef natuurlijk)

Nu vind ik het altijd wel leuk om een thema aan een feestje te geven. Vorig jaar wilde Sjors een Donut feestje, want taart lust ze niet. En werd het thema ‘Donut grow up’.

Uitnodiging verjaardagsfeestje Donut GrowupUitnodiging verjaardagsfeestje Pawty-time

Dit jaar wil ze een puppy feestje (krijgt ze voor haar verjaardag: aaaahhhwwww) en wordt het thema: ‘Paw-ty time’. We eten hotdogs en de chips wordt geserveerd in hondenbakken. Dit vind ik dan weer leuk haha. En als klap op de vuurpijl: Een puppy-roni pizza!!!! LOL! Ok, misschien heb ik er wel wat voorpret aan in mijn eentje en hoop ik dat het feestje net zo geslaagd mag gaan zijn.

En voor al mijn lezende vrienden en familie: Sorry als ik nog nooit op je verjaardagsfeestje ben geweest. Het is niks persoonlijks.

Wie heeft er tips voor mij om aankomende zaterdag door te komen? Wish me luck!!!

 

Meer blogs van Yvonne:

Thuis doen tijdens de Coronacrisis met je kleuter

Thuis doen tijdens de Coronacrisis…

Nu de kinderen minimaal 3 weken niet naar school kunnen vanwege de Coronacrisis en ik als zzp-er weinig tot geen opdrachten heb, maken we…

Niet meer uitglijden met Ockyz Zwemsokken + winactie

Niet meer uitglijden met Ockyz…

Ik hoor in het zwembad vaders en moeders roepen : ‘Kijk uit, niet rennen!’ ‘Loop voorzichtig!’ ‘Pas op dat je niet uitglijdt!’ En logisch…

Een pup in ons gezin!

Een pup in ons gezin!

Al maanden, wat zeg ik, ruim anderhalf jaar denken we er aan en hebben we het er over. We zouden graag een hondje in huis willen… Maar wanneer…

Mijn naam is Yvonne en ik ben geboren in 1982. Ik woon samen met mijn dochter Sjors (5) in Willemstad (NB). Ik was jaren werkzaam in de kinderopvang, maar mijn contract liep af en daarom heb ik van mijn hobby fotografie mijn werk gemaakt. Je kan mijn werk bekijken op ShotsbyVon.nl

We houden ervan om naar de Efteling te gaan, een wandeling in het bos of aan het strand te maken, maar ook thuis schminken, knutselen, verkleden en dansen doen we graag. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.