GuestHouse hotel in Kaatsheuvel dichtbij de Efteling

GuestHouse hotel in Kaatsheuvel dichtbij de Efteling

Als je een uitnodiging krijgt om een nieuw hotel te testen, dat op 10 minuten lopen van de Efteling ligt en daarbij ook dit leuke pretpark mag bezoeken, dan zeg je natuurlijk geen nee. Wij gingen naar het relatief nieuwe GuestHouse in Kaatsheuvel. Op een snikhete dag, maar met het vooruitzicht dat ze in dit hotel airco hebben. En wat een verademing is dat wanneer je buiten met 30 graden in je hotelkamer stapt!

 

Hotel of niet?

Vergeet elk idee dat je hebt bij een hotel. Dat is GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel niet. Het voelt als een mix tussen luxe en backpackers, tussen gemoedelijkheid en modern, tussen thuis zijn en op reis. Eigenlijk is het dat allemaal!

Bij binnenkomst loop je tegen het GuestHouse restaurant aan en met de trap omhoog bereik je de receptie annex gemeenschapsruimte met spelletjes en boeken. Hier kan je bij minder mooi weer lekker hangen, je laptop erbij pakken of een bordspel met elkaar spelen. Voor de kleintjes is er een speelhoek met eigen keukentje. De koffiemachine schenkt een prima cappuccino.

Maar bij mooi weer zit je net zo lief buiten op het enorme dakterras, waar de airhockey, het biljart, de pingpong tafel en glij- en speeldingen staan om je uren te vermaken. De loungebanken nodigen uit tot het lezen van een boek terwijl de kinderen lekker spelen. Het was prachtig weer dus we hebben tot laat buiten genoten.

Hotel GuestHouse dakterras speeltuin

 

De hotelkamers

De hotelkamers zijn compact en op een ingenieuze wijze van 4 of meer bedden voorzien. Wij sliepen in een 6 persoonskamer hoewel dat wel wat krap wordt bij het in- en uitstappen van je bed. Het is eigenlijk een heel groot 6 persoons stapelbed. Het 2 persoons bed onderop voor papa en mama en met een trapje lag onze dochter heerlijk in een bed van dezelfde grootte. Als we nog meer kinderen hadden gehad, dan hadden die in de 2 bedden kunnen slapen die je onder het bed vandaan trekt.

De airco op de kamer staat wel flink aan. Je kunt deze niet uitzetten. En daardoor heb je de hele nacht een zoemend geluid op de kamer. Het uitzetten van de voorste blower die gericht staat op de kamer helpt enigszins in het reduceren van het geluid.

GuestHouse Hotel slaapkamer

 

GuestHouse restaurant

Onder het GuestHouse hotel ligt het restaurant. Hier wordt met dagverse producten gekookt. Het personeel is allervriendelijkst maar je merkt soms wel dat het nog niet helemaal op elkaar is ingespeeld. Dat moet waarschijnlijk nog groeien. Ze willen het je graag naar de zin maken. Zo kon ik vanwege een dieet geen keuze maken uit het aanbod toetjes. Overal zat toegevoegd suiker in. En dus werd er speciaal voor mij wat vers fruit gesneden.

Het zijn echte restaurantprijzen die worden gehanteerd. Voorgerechten liggen rond de 11 euro en hoofdgerechten rond de 20 euro. En dat kan met kinderen behoorlijk oplopen. De kinderkaart mag wat mij betreft iets uitgebreider en fantasievoller dan kipnuggets of visstukjes met friet of een spaghetti bollognese.

Overigens kan je ook een pizza bestellen en die in je hotelkamer of op het dakterras opeten. De pizza’s stonden echter niet op de restaurantkaart.

GuestHouse Kitchen restaurant

 

Van GuestHouse naar de Efteling

Het is ongeveer 10 minuutjes lopen van het hotel naar de Efteling. Dus je bespaart daarmee 10 euro parkeerkosten van de Efteling. Hou er wel rekening mee dat je na een dag Efteling over het algemeen je ene voet niet meer voor je andere kan zetten (tenminste, daar hadden wij last van) en je dan dus nog wel die tippel naar het hotel terug moet maken.

Nou ga je uiteraard naar de Efteling al je in GuestHouse logeert, maar je hebt in de buurt nog zoveel meer leuks te ontdekken. Zo is er een prachtig bos op steenworp afstand, een dagje Breda of Den Bosch met musea en shoppen is natuurlijk heerlijk. En ook de Biesbosch is heel dichtbij.

 

Wat vonden we nou écht van het GuestHouse hotel?

De ambiance is fijn. Lekker informeel, wat gewoon heel fijn is als je met kinderen bent. Op het dakterras maken ze heel snel contact met andere kinderen terwijl jij lekker aan je drankje zit. Wij vonden het heel relaxt en hebben genoten van onze avond en nacht in het GuestHouse hotel.

Ook eens ervaren? Check dan de website van GuestHouse.

 

Meer blogs van Esmée:

Je dierbaren gedenken en dichtbij je dragen

Je dierbaren gedenken en dichtbij…

Vroeg je me het 20 jaar geleden dan wist ik het zeker. Ik wilde…

Het verlangen naar een maatje: hond Charlie

Het verlangen naar een maatje:…

Al sinds ze 6 is, staat het torenhoog op haar verlanglijstje: een hond. Het verlangen naar een maatje voor het leven (voor zolang dat hondenleven…

Dweilen is leuker met de Kärcher Floor Cleaner FC5

Dweilen is leuker met de Kärcher…

Als je me al langer volgt, dan weet je het: ik ben een slechte huisvrouw. Ik ben geen lui persoon, want ik ben lichamelijk behoorlijk actief.…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte een bedrijf in social media en online marketing Linea Recta. Hier help ik kleine zelfstandig ondernemers met hun online presentatie en zichtbaarheid. Website4Mama was een andere droom die ik realiseerde. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.