);

Wat doet de kleur groen in je interieur?

Wat doet de kleur groen in je interieur?

Denk jij ook bij de kleur groen aan rust, natuur en gezondheid? Dat is wat deze kleur met ons doet. Het geeft rust en ontspanning en dat is in een alsmaar drukker wordende wereld waarbij we geen moment zonder internet, social media en veel bewegende beelden kunnen, steeds belangrijker. Met de kleur groen in je interieur haal je het buiten, de natuur, naar binnen en met planten doe je dat zelfs letterlijk.

 

Groen als kleur in ons interieur

Groen is op heel veel verschillende manieren toe te passen in je interieur. Je kan ervoor kiezen om een of meer muren in een nieuwe trendy groenkleur te schilderen, maar een voor de hand liggende manier is natuurlijk met planten. En dan bij voorkeur niet van die kleine, maar echte eyecatchers als de Monstera gatenplant of een bananenplant. Dat zijn van die prachtige bladplanten, waarbij de Monstera een iets makkelijkere plant is om te verzorgen dan de bananenplant’, die alleen in een zonnige woonkamer goed zal gedijden.

Natuurlijk zijn er nog tal van plantvarianten te bedenken om meer groen in je interieur te brengen als ze maar een mooi groot blad hebben en een prominente plek krijgen in je interieur.

Heb je nu absoluut geen groene vingers en verwelkt elke plant als jij ernaar kijkt, dan kan je altijd nog voor kussens met bladprint kiezen wink. Ook een heel trendy oplossing momenteel. Maar ik ga liever voor levend groen.

Groen in je interieur monstera gatenplant

 

Het effect van planten op ons humeur

Wist je dat het houden van planten op je slaapkamer je nachtrust verbetert? Kamerplanten zuiveren de lucht en door het hoge percentage zuurstof in de lucht zal je beter slapen. Studerend voor een examen? Zet een flinke kamerplant in de studeerkamer, want door planten kan je je beter concentreren, ze stimuleren je zintuigen en ze werken productiviteit verhogend.

Ook zijn planten goed voor ons humeur. Onderzoek heeft aangetoond dat ze depressies verminderen en dat je met planten in je huis een hoger geluksgevoel ervaart.

En tot slot, en die is voor mij wel prettig, planten verminderen hoofdpijn of kunnen deze zelfs tegengaan. Het is onderzocht en bewezen dat sommige planten formaldehyde, tricholoorethyleen en benzeen uit de lucht kunnen halen. Formaldehyde is een gas dat in veel interieurs voorkomt vanwege het feit dat het vrijkomt bij de productie van tapijt of leer. Het is een veel voorkomende veroorzaker van hoofdpijn.

Wist jij al die weetjes over planten?

 

Haal jij groen in huis?

Kortom, groene vingers of niet het heeft echt heel veel nut om je huis te voorzien van groen. En dan bedoel ik groen van de levende soort.

 

Meer blogs van Esmée:

Elektrisch rijden? Hier moet je rekening mee houden!

Elektrisch rijden? Hier moet je…

Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden. De elektrische auto’s worden ook steeds beter. Dat mag ook wel, want ik vond het persoonlijk nog…

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe badkamer

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe…

Weet je wanneer ik extra geniet van een vakantie of een weekendje weg? Als de accommodatie in kwestie een mooiere badkamer heeft dan ik thuis…

De beste vloeren voor een gezin met jonge kinderen

De beste vloeren voor een gezin…

Wanneer je een huishouden hebt met kleine kinderen, dan stel je heel andere eisen aan de vloeren in je woning dan…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.