);

Een grappige pinguïn knutselen van klei

Een grappige pinguïn knutselen van klei

De winter is nu echt in het land. De eerste marathon op natuurijs is alweer achter de rug. En misschien heb je zelf ook geschaatst vorige week? Daarom dit keer een winterse knutsel gemaakt van Foam en Silk klei. Gezellig en leuk om samen met je kind(eren) te knutselen.

 

Grappige pinguïn knutselen

Om deze grappige pinguïn te maken heb je alleen Foam en Silk klei nodig. Van Foam klei heb je de kleuren rood en wit nodig en van Silk klei de kleuren blauw en zwart.

 

Zo maak je de pinguïn van klei

Maak met de blauwe Silk klei een bergje en bedek dit met witte Foam klei. Maak van de zwarte Silk klei 2 bolletje, de één wat groter dan de ander. Maak ook een rolletje van deze klei en druk dit plat. Maak met de witte Foam klei het buikje door een bolletje te maken en deze vervolgens plat te drukken. Maak ook twee kleine bolletjes voor de ogen. Gebruik de zwarte Silk klei om de pupillen te maken. Maak tenslotte met de rode Foam klei een snaveltje en twee pootjes.

 

Pinguïn knutselen

Plaats de platte zwarte Silk klei op het grootste bolletje en plaats hierop weer het kleine bolletje. Doe het buikje op het grootste bolletje en maak de voeten eronder vast. Maak het gezicht met de ogen en het snaveltje. 

pinguïn knutselen van kleiPinguin knutselenPinguin van klei

 

Zet de pinguïn van klei nu op zijn ijsschots en laat de klei 24 uur goed drogen. 

Pinguïn van klei knutselen

Waarom Foam en Silk klei gebruiken?

Zelf ben ik een enorme fan van Foam en Silk klei. De klei heeft als voordelen dat het gemakkelijk door kinderen te kneden en te vormen is en dat het aan de lucht droogt. Door de structuur van de Foam klei kun je er ook nog eens gemakkelijk een 3D effect maken.

Heeft de klei dan alleen maar voordelen? Als fan zou ik zeggen ja, maar realistisch gezien kleven er ook twee nadelen aan. Bij de voordelen gaf ik al aan dat de klei aan de lucht droogt. Dit heeft echter ook als nadeel dat potjes dus niet te lang open kunnen blijven staan omdat anders de klei opdroogt. Ook kan de klei niet tegen water, het lost er in op. Maak je dus met een vochtige doek schoon, zorg dan dat de klei figuren even ergens anders staan totdat het weer goed droog is.

 

Vind je het leuk om te knutselen? Kijk dan eens hier voor meer knutsel ideeën en hier voor webshops met knutselmaterialen

PINAFBEELDING:

Pinguïn van klei knutselen

 

Zelf een lief tasje maken

Zelf een lief tasje maken

Houdt jouw dochter ook zo van fröbelen en knutselen? Van niets iets maken wat nog bruikbaar is ook? Dan is het harten tasje echt iets voor…

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Deze week is de juffen dag bij Sien op school. Een speciale dag waarbij alle kleuterjuffen hun verjaardag vieren en extra in het zonnetje…

Een sokken popje maken

Een sokken popje maken

Ook midden in de zomer is knutselen erg leuk. Dit keer een wat moeilijkere knutsel voor wat oudere kinderen, een sokken popje. Ik heb er zelf…

Al vanaf een jaar of 4 haakte en breide ik met mijn moeder mee. Het creatief bezig zijn zat er bij mij al jong in. En bij haken en breien is het niet gebleven. Ik knutselde wat af. Toen ik bij een vereniging de kinderentertainment mocht gaan doen, was ik helemaal in mijn sas. Al snel ontstonden bij mij toen de wilde plannen van een eigen bedrijfje op het gebied van knutselen met kinderen. 

In 2013 gooide ik het roer drastisch om. Vanaf dat moment ging ik helemaal voor mijn webwinkel en dus mijn droom. De webwinkel kreeg de naam SienEnCo. Sien is de naam van mijn dochter en Co, haar knuffelkonijn, is de mascotte. De webwinkel werd al snel gevuld met leuke, stoere, grappige knutselpakketten. Daarnaast werden ook de ideeën voor kinderfeesten en workshops al snel uitgewerkt en vormgegeven. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.