);

Hoe ga je goed voorbereid op reis?

Hoe ga je goed voorbereid op reis?

De wereld gaat langzamerhand weer open en met de corona app, een bewijs van vaccinatie, bewijs van doorgemaakte infectie of een goedgekeurde test mogen we weer op vakantie. Het aantal mensen dat verlangt naar een zonvakantie is bijna net zo groot als voor de periode met de grote C. Het is dus een goed teken, dat we weer terug naar normaal kunnen. Maar hoe ga je dan het beste goed voorbereid op reis? Waar moet je op letten en hoe ga je zo relaxed mogelijk op vakantie?

In dit blog onze tips voor een goed voorbereide vliegreis of vakantie naar het buitenland.

 

Check van tevoren de regels van het land van bestemming

Elk land heeft zijn eigen corona aanpak. De vrijheden in Nederland zijn niet dezelfde als in Frankrijk, Portugal, Engeland of elders in Europa. En ga je verder weg, dan heb je vaak nog met aanvullende maatregelen te maken. Check daarom altijd voordat je gaat welke regels er gelden in het land waar jouw keuze op gevallen is. Soms moet je een behoorlijk lange vragenlijst invullen voordat je vertrekt, of een document op zak hebben waarin je verklaart geen corona gerelateerde klachten te hebben of in contact bent geweest met iemand met corona. In sommige landen is het hebben van een QR-code op je telefoon niet voldoende en wordt er alsnog een negatieve PCR test met reisdocument gevraagd. Vooral bij sommige vliegreizen is dit het geval.

Kortom, ga dus niet van huis voordat je het goed gecheckt hebt. Dat doe je om te beginnen even bij de Rijksoverheid.

 

Waar ga je parkeren?

Ga je vliegen, waar ga je dan je auto parkeren? Parkeren op het vliegveld zelf is vaak erg duur.

Een parkeerplaats Rotterdam Airport vind je in de buurt van het vliegveld of bij het vliegveld zelf, maar dat kost al snel 67,50 euro voor 5 dagen, terwijl shuttle parking  waarbij je in de buurt parkeert en met een shuttlebus naar het vliegveld wordt gebracht en gehaald zeker 20 euro goedkoper is. Je kan zelfs kiezen voor valetparking waarbij een medewerker op de vertrekhal van de luchthaven je sleutels overneemt en je auto parkeert in een nabijgelegen parkeergarage.

Parkeren nabij Schiphol is nog een stuk duurder dan in Rotterdam. Daar zijn de verschillen nog groter.

Check wel van tevoren of het bedrijf waarmee je in zee gaat betrouwbaar is. Een snelle Google check is vaak voldoende. Bij Parkos kan je dat bijvoorbeeld snel en goed regelen.

 

Ben je wel goed verzekerd?

Echt zo’n dingetje dat je nog wel eens wilt vergeten: de reisverzekering. Veel mensen hadden een doorlopende reisverzekering, maar hebben deze opgezegd toen ze vanwege Corona niet konden reizen. Men vergeet dan vaak dat de reisverzekering gestopt is en komt er daar dan achter als het al te laat is. Dus ga je op reis check dan even of je verzekerd bent. Een reisverzekering is zeker ook handig als je halverwege je vakantie halsoverkop terug moet naar Nederland omdat de situatie ter plekke verandert of je zelf ziek wordt en gerepatrieerd moet worden.

 

Vergeet je reisdocumenten niet!

Het klinkt logisch, maar de keren dat ik de grens overging zonder identificatiebewijs van onze dochter bij me was vaker dan ik op een hand kan tellen. En ga dan maar weer eens terug. Nou zal dat bij een vliegreis niet snel voorkomen dat je een paspoort of identiteitsbewijs vergeet, maar bij een autovakantie kan het dus zomaar voorkomen wink. Je kan alles op de plaats van bestemming kopen, maar dat nou net niet…

 

 

Bon voyage!

Familietijd: écht samenzijn en kwaliteit-tijd thuis

Familietijd: écht samenzijn en…

Merk je dat je gezin langs elkaar heen leeft? Dat je ’s ochtends in de stress schiet om alle kinderen de deur uit te krijgen om op tijd op…

Babykleding trends: lekker warm de winter door

Babykleding trends: lekker warm…

Als de bladeren vallen en het weer steeds guurder wordt, wordt het ook steeds belangrijker om passende warme kleding in huis te halen. Vooral…

Gender reveal ideeën: de leukste onthullingen

Gender reveal ideeën: de leukste…

Ben je op zoek naar leuke gender reveal ideeën voor je gender reveal party? In dit artikel lees je hoe je hiervan een geweldig leuk feest…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.