);

5x leukste gezinsuitjes in Noord-Holland

5x leukste gezinsuitjes in Noord-Holland

De provincie Noord-Holland heeft veel te bieden voor een gezinsvakantie of dagje uit. Van de heidevelden in het zuidelijk deel tot het waterrijke stuk boven Amsterdam, de natuur is divers. Of ga een dagje naar de kust met de duinen en zandstranden. Daarnaast zijn er tal van leuke musea en andere kinderactiviteiten. Hier lees je onze top 5 tips voor gezinsuitjes in Noord-Holland met kinderen.

In Noord-Holland zijn zoveel leuke uitjes, dat het lastig kiezen is! Ga je naar Linnaeushof, de grootste speeltuin van Europa, het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, het Nemo Science Museum in Amsterdam of indoor skiën? Of kies een van de onderstaande mogelijkheden.

Gezinsuitjes in Noord-Holland; de 5 leukste

Junior Verzetsmuseum

Als je naar Noord-Holland gaat is een bezoek aan Amsterdam met gezin natuurlijk aan te raden. In deze stad is ontzettend veel te doen. Stap op de fiets of verken de stad tijdens een rondvaart. Ga winkelen, eet taart bij De Drie Graefjes en schommel hoog boven de stad bij de Amsterdam Lookout.

Een van de indrukwekkendste musea in de stad is het Junior Verzetsmuseum, dit is het kindergedeelte van het Verzetsmuseum. Op een interactieve manier volg je de verhaallijnen van vier kinderen in de Tweede Wereldoorlog. Deze kinderen maakten de oorlog allemaal op een andere manier mee. De verhalen zijn prachtig uitgewerkt in een interactieve tentoonstelling en je leeft echt mee met deze kinderen. Aan het eind van de routes ontdek je hoe de rest van de levens van deze kinderen zijn verlopen. Dit museum is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

Muiderslot

Een heel andere tip voor leuke uitjes in Noord-Holland met kinderen is een bezoek aan het Muiderslot. Een bezoek aan dit slot is een combinatie van educatie, geschiedenis en zelf ontdekken. Leuk voor gezinnen zijn de Ridderroute en de Torenroute.

De Ridderroute start met het beklimmen van de hoogste toren van het Muiderslot en via allerlei kamers daal je langzaam af. Onderweg kom je langs de spelletjeskamer, met Oudhollandse spelletjes als sjoelen. En bij de Torenroute ga je veel trappen op en af. Onderweg kan je een spel spelen waarbij je indringers probeert te verjagen door spullen te gooien. Ook kunnen de kinderen zich verkleden als ridder en je kan oefenen met schieten.

Museum Broekerveiling

Een minder bekend uitje in Noord-Holland is het Museum Broekerveiling in de buurt van Alkmaar. Op deze historische plek is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan, een systeem dat nu bij alle grote veilingen wordt toegepast. In dit museum kan je meedoen aan een echte veiling. Daarnaast kan je onder andere gaan varen, dwalen door de lighallen en een speurtocht lopen. Op het terrein zijn er ook de diereneilandjes waar schapen, geiten, kippen, pauwen en konijnen rondlopen. En bij het speeltuintje zie je de varkens.

Gezinsuitje Noord-Holland Hoenderdaell

Landgoed Hoenderdaell

In de provincie  zijn er drie dierentuinen, waaronder het Landgoed Hoenderdaell. Het dierenpark ligt in de Kop van Noord-Holland, bij Anna Paulowna. Dit landgoed bestaat uit een dierenpark en een groot natuurgebied. Ook het opvangcentrum van Stichting Leeuw is hier gevestigd. Omdat er zoveel te doen en zien is, is het een van de leukste uitjes in Noord-Holland met kinderen en ben je er echt de hele dag zoet. Er zijn allerlei dieren te zien, er is een speeltuin en er zijn restaurants. Bij Stichting Leeuw kan je zien hoe de leeuwen getraind worden om weer zelfstandig in de natuur te leven.

Uitje Noord-Holland kind land van Fluwel

Land van Fluwel

Laatste tip voor de uitjes in Noord-Holland met kinderen is het Land van Fluwel. Dit is een veelzijdig uitje in Sint Maartenszee, middenin de bollenvelden en aan de kust. Er is een buitenspeeltuin, verstoppertjesbos, klimparcours en een blote voetenpad. In het Avonturen Speelparadijs kan je onder meer balanceren over touwen, via boomstammen de boomhut bereiken of over een plankenpad op hoogte lopen. Ook zijn er twee skelterbanen, een off-road over houtsnippers met grote skelters en een verhard parcours met kleinere skelters en loopwagentjes. Verder is er onder meer een speelstrand en een klimparcours. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn in dit speelpark, is dit uitje leuk voor een bezoek met jongere en oudere kinderen.

 

 

Het belang van vrije tijd voor moeders

Het belang van vrije tijd voor…

Het moederschap is een van de meest intensieve en veeleisende rollen die je als vrouw kan vervullen. Dat zal je met me eens zijn. Dag in,…

Ontspannen slapen in een landelijke slaapkamer

Ontspannen slapen in een landelijke…

Een goede nachtrust is, naast gezond eten en voldoende bewegen, één van de pijlers waarop een goede gezondheid rust. Lekker slapen verlaagt…

Het belang van ontspanning: tips om tot rust te komen

Het belang van ontspanning: tips…

Het leven van een moeder zit vol uitdagingen en verantwoordelijkheden, van het opvoeden van kinderen tot het runnen van het huishouden en…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.