);

Een ouderwets gezellige spelletjesplek

Een ouderwets gezellige spelletjesplek

Natuurlijk, computers hebben de toekomst. En nee, vroeger komt nooit meer terug. Maar soms is het gewoon lekker om weer even terug te kruipen in die gezellige sferen van toen, uit onze eigen jeugd. Wil je graag dat jouw kinderen daar ook wat van meekrijgen? Maar krijg je ze soms met moeite bij hun telefoons of gamecomputers vandaan? Creëer dan een apart plekje in huis om samen gezellig bordspelletjes te spelen. En hang er een bordje op: computers en telefoons verboden.

Ok, we geven het toe: zelf zitten we ook veel te veel op onze telefoons. Even door Facebook of Instagram scrollen, het nieuws lezen, een online spelletje spelen zoals Kansino of Candy Crush. Ook voor onszelf is zo’n prikkelvrije spelletjesplek in huis dus absoluut geen overbodige luxe. Maar hoe creëer je zo’n plekje in huis? Wij geven je wat tips.

 

1: Kies de juiste ruimte in huis

Loop eens door jullie huis en bedenk welk plekje geschikt is als spelletjeskamer. Is het dat hoekje in de woonkamer? Of hebben jullie een kamer over in huis, die je helemaal kunt omtoveren tot een echte spelletjescave?? Belangrijk is dat iedereen binnen het gezin zich prettig moet voelen in die kamer En er ook makkelijk kan komen.

 

2: Zorg voor voldoende licht

Zorg dat er voldoende licht is op jullie spelletjesplek. Daglicht, voor als jullie gezellig op zondagmiddag een spelletje willen doen. Of kunstlicht, voor als het buiten donker is. Shop leuke spotjes die de tafel waarop jullie spelen, goed verlicht.

 

3: Maak er een knus hoekje van

Of het nu een hoekje in de woonkamer is of een echte spelletjescave: maak er een echt gezellig plekje van. Kindvriendelijke meubels in, een lekker wollig tapijt waar je comfortabel op kunt zitten, ook op je knieën. Zachte kussens op de bank. Gezellige dekentjes. Een fris kleurtje op de muur. En leuke decoraties, door de kids zelfgemaakt. Maak er echt jullie plekje van.

 

4: Zorg voor slimme opbergmogelijkheden

Al die bordspelletjes die jullie willen spelen, moet je natuurlijk ook ergens kunnen opbergen. Zeker als het een hoekje van de woonkamer betreft, maar ook als het een aparte kamer in huis is. Niets zo storend als allemaal gestapelde dozen met spellen op elkaar. Zorg daarom voor slimme opbergmogelijkheden. Ladenkasten, opbergplanken, grote manden, een bankje met opbergmogelijkheden onder het zitkussen, holle poefs, et cetera.

 

5: Shop bordspellen

Nu begint the fun part: het shoppen van bordspellen. Dit is natuurlijk een ongoing work in progress, want je kunt er steeds bijkopen of de kids voor hun verjaardag (laten) geven. Uiteraard wil je klassiekers als Monopoly, Scrabble, Ganzenbord, Pictionary en Mens-Erger-Je-Niet in huis hebben. Maar je hebt ook allerlei leuke nieuwe spellen. Laat de kids zeker meebeslissen bij de keuze voor nieuwe bordspellen. En zorg dat er voor elk gezinslid, en voor elke leeftijd, wat wills is. Kijk zeker ook op Marktplaats en struin rommelmarkten af, zo blijft het shoppen naar bordspellen een beetje binnen de perken, qua budget.

 

Is de kamer of de speelplek af? Genieten maar! Organiseer speciale spelletjesavondjes, tournamenten, kinderpartijtjes. Zo creëer je momenten die onbetaalbaar zijn en die iedereen zich later zal blijven herinneren. Iets wat niet het geval zal zijn bij al die avondjes gedachteloos scrollen op eigen tablet of smartphone.

 

Ontspannen slapen in een landelijke slaapkamer

Ontspannen slapen in een landelijke…

Een goede nachtrust is, naast gezond eten en voldoende bewegen, één van de pijlers waarop een goede gezondheid rust. Lekker slapen verlaagt…

Het belang van ontspanning: tips om tot rust te komen

Het belang van ontspanning: tips…

Het leven van een moeder zit vol uitdagingen en verantwoordelijkheden, van het opvoeden van kinderen tot het runnen van het huishouden en…

Tips om de mooiste kinderkamer in te richten

Tips om de mooiste kinderkamer…

Er is toch niks leukers dan de kinderkamer in te richten voor de toekomstige baby of voor jullie zoontje of dochter. De kinderkamer is de…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.