);

Deze lekkere gerechten met wijntips zijn het proberen waard!

Deze lekkere gerechten met wijntips zijn het proberen waard!

Het is na vijven, je hebt een lange werkdag gehad en moet toch echt boodschappen doen en koken. Bij gebrek aan inspiratie maak je maar gewoon iets makkelijks, en sla je meteen je favoriete wijn in. Een nieuw recept uitproberen kan beter in het weekend, dan heb je immers wat meer tijd. Toch voel je je ietwat schuldig, want je weet dat variatie belangrijk is voor een gezond eetpatroon.

Herkenbaar scenario? Maak je geen zorgen, veel mensen hebben na het werk weinig inspiratie voor het avondeten, en kiezen daarom voor de gemakkelijkste optie. Op zich geen ramp, maar je lichaam wordt wel blij van gevarieerd eten. En iets nieuws proberen hoeft bovendien echt niet ingewikkeld te zijn, er zijn genoeg lekkere lente gerechten die je in een handomdraai op tafel zet. Smaakvol bijpassend wijntje erbij, en genieten maar!
Hieronder geven we je twee tips inclusief een wijnsuggestie.

Risotto met truffel, doperwten en pancetta

Een gouden combinatie: deze Italiaanse risotto is pure verwennerij voor fijnproevers. Het zoute van de pancetta en het aardse van de truffel, vormen een mooie balans met het smeuïge en romige karakter van de risotto. En die knapperige, frisse doperwtjes maken het dan weer een typisch lentegerecht.
Kook de risotto zoals op de verpakking in bouillon en witte wijn, voeg op het laatst de doperwtjes toe en bak de pancetta in een hapjespan. Schep de risotto op de borden en top af met de pancetta en met de Parmezaanse kaas. Voeg eventueel nog wat rucolablaadjes toe. Puur genieten!

Wijntip:

Een krachtige rode wijn gaat goed hand in hand met die aardse, stevige smaken van de truffel, het zoute van de pancetta en het pittige van de Parmezaanse kaas. Zo eentje met karakter en diepgang. Onze ultieme tip is een amarone wijn: krachtig, maar toch elegant, sappig en fruitig.

Ovenschotel met krieltjes, trostomaten en halloumi

Deze ovenschotel is puur, eenvoudig en oh zo lekker! En je kunt even achterover leunen, want de oven doet grotendeels het werk. Laat de krieltjes en de trostomaten met een flinke scheut olijfolie eerst in de oven garen voor vijfenveertig minuten. Bak tien minuten van tevoren de halloumi mooi goudbruin in een grillpan of koekenpan. Als de aardappels knapperig zijn en de tomaten wat opengebarsten, mogen ze de oven uit. Schep op de borden, leg de gegrilde halloumi erbovenop en top af met (zelfgemaakte) basilicumpesto en geroosterde pijnboompitten.

Wijntip

De ideale partner bij dit verfijnde ovengerecht is een elegante sancerre. Deze Sauvignon Blanc wijnen uit het dorpje Sancerre in de Franse Loire, zijn ware juweeltjes. Sancerre wijnen zijn namelijk zo schitterend zuiver, geurig en knisperend fris van karakter, dat ze die subtiele smaken van de halloumi, het frisse van de basilicum en de zacht zoete tomaat en ovenkrieltjes prachtig weten aan te vullen.

Eet smakelijk!

 

4 originele thema’s voor de babykamer

4 originele thema’s voor de babykamer

Het inrichten van een babykamer is een van de meest leuke voorbereidingen tijdens de zwangerschap. Elk jaar brengen…

Verbouwen met kinderen? Ja, dat kan!

Verbouwen met kinderen? Ja, dat…

Verbouwen is al een uitdaging op zich, maar als er kleine kinderen in huis rondlopen, kan het helemaal spannend worden. Toch is het perfect…

Gezond snoepen, alternatieven zonder of met weinig suiker

Gezond snoepen, alternatieven zonder…

In een tijd waarin we steeds bewuster omgaan met onze gezondheid en die van onze kinderen, is de vraag naar

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.