);

Zo krijg je wel genoeg groente binnen

Zo krijg je wel genoeg groente binnen

We eten veel te weinig groenten! Gemiddeld eten Nederlanders 131 gram groenten per dag en dat terwijl het voedingscentrum minimaal 200 gram per dag adviseert. We komen dus een heel groot deel aan groenten per dag tekort! Als ik naar mezelf kijk, dan herken ik dat absoluut. Er zijn dagen bij dat ik helemaal geen groenten eet en de dagen dat ik het wel eet, kom ik zeker niet boven de 200 gram uit.

 

Even wat meer feitjes over groenten

We eten met z’n allen dus veel te weinig groenten. Slechts 16% van de volwassenen eet minimaal 200 gram groente per dag. En eerlijk gezegd… ik denk dat dit % in het echt nog veel lager ligt, want toegeven dat je eigenlijk heel ongezond eet, is iets wat we niet willen. De groenteconsumptie stijgt naar mate de leeftijd toeneemt. Dat noemen we dan waarschijnlijk voortschrijdend inzicht wink.

Tomaat, wortel, sla, komkommer, ui en sperziebonen worden het meest gegeten, waarvan tomaat duidelijk het meest populair is. Groente is een belangrijke bron voor de nodige vitaminen van vitamine K1 (63%), vitamine C (20%), folaat (19%),  en vitamine A (RAE 18%). En groenten hebben veel vezels die essentieel zijn voor ons lichaam. Het houdt de boel schoon zeg maar.

De meeste mensen (83,4%) eet hun groente bij het avondeten. Dat betekent ook nog dat de groenten gekookt zijn. En wie wel eens bij haar schoonouders gegeten heeft, weet dat daar alles doodgekookt wordt (bij die van mij in ieder geval wel). Van al dente oftewel beetgaar, zodat de voedingsstoffen en vezels behouden blijven, hebben ze nog nooit gehoord. Rauwe groente is dus het beste.

Deze cijfers heb ik uiteraard niet zelf verzonnen, maar kan je teruglezen op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid & Milieu

Toch wel schokkend, vind je niet?

 

Toch genoeg groente eten, maar hoe?

Natuurlijk willen we allemaal genoeg groente eten. We weten tenslotte allemaal hoe gezond groente is en hoezeer je lijf het nodig heeft. Ik kreeg via Sap.je de kans om bijna een maand lang elke dag een groentesapje uit te proberen. In die sapjes zitten naast 400 gram verse groente en dus heel veel vitamines ook 2 tot 4 gram vezels van de 15 gram die je dagelijks idealiter tot je neemt.

Elk flesje bevat 85% groente en 15% fruit, kruiden en specerijen. Het is 100% biologisch, pure en raw groentesap dat ambachtelijk geperst is met de slowjuicer.

Dus ik ging testen…

gezond groentesapje, genoeg groente per dag eten met een groentesap

Hoe werkt sap.je?

Ik ontving op een door mij uitgekozen tijdstip – heel handig, er wordt ook ’s avonds geleverd – een grote doos met 24 sapjes. En deze komen diepgevroren aan. Ik had gekozen voor de groentesap box. Er zijn ook andere boxen als: de zwangerschap box, de sport box, weerstand box, een kids box, etc.

Het beste is om de sapjes te laten ontdooien in de koelkast. Het duurt ongeveer een volle dag tot 30 uur totdat je sapje ontdooid is. Dus ik haalde er steeds 3 uit en op het moment dat ik nummer 3 nam, dan haalde ik weer 3 nieuwe uit de vriezer. Op het moment dat je je sapje opdrinkt, is deze lekker koud.

Omgerekend betaal je voor een flesje groentesap 4,29 als je kiest voor een groentesap box. Heb je echt favoriete smaken, zoals ik nu heb ontdekt, dan kan je ook de sapjes los bestellen (minimaal 12 stuks) en dan betaal je per flesje 4,60. Wanneer je een abonnement afsluit, dan kan je tot 15% korting ontvangen op je bestelling.

 

De mooiste initiatieven ontstaan vanuit een eigen behoefte

Ik ben ervan overtuigd dat de mooiste initiatieven en ondernemingen ontstaan vanuit een eigen behoefte. Dat merk ik aan mezelf hoe ik mijn blog gestart ben en in 2017 ook startte met het organiseren van events en trainingen voor bloggers. Gewoon omdat ik er zelf behoefte aan had. Je hebt dan een verhaal te vertellen in plaats dat je op zoek was naar een gat in de markt. Ik hou daarvan.

Dat is ook het geval met sapje en met de initiatiefnemers Rosalynn en Joël. Enorm inspirerend.

Kijk hieronder hoe Sap.je is ontstaan

 

Hoe bevielen de sapjes van sap.je?

Natuurlijk is het zo dat smaken verschillen. Er zaten in de groentesap box 3 sapjes van de 15 verschillende smaken die ik minder lekker vond, maar die mijn man dus weer wel lekker vond. IK ben dan ook super kritisch wat ik in mijn mond stop en vind ook zeker niet alles lekker. Maar over het algemeen zijn de sapjes erg lekker.

Mijn absolute favoriet was de Sunny. Niet alleen ziet die er heel zonnig uit vanwege de gele biet, gele wortel, gele courgette, gele paprika, sinaasappel, citroen, etc. die erin zit, maar hij smaakt ook zo. Echt een heerlijk sapje. Ook het energy, fresh, boost en Ron’s sapje (gemaakt door chefkok Ron Blaauw) waren erg lekker. Dat waren ook sapjes die onze dochter lekker vond. En als er eentje kritisch is qua eten, dan is zij het wel wink

Een box is een heel goede manier om eens verschillende smaken te proberen. Je komt dan uiteindelijk wel bij je favorieten uit en die kan je daarna heel makkelijk los bestellen en bijvoorbeeld je eigen box samenstellen.

 

Wat is er nog meer?

Sap.je heeft niet alleen groentesapjes, maar je kan ook soepjes bestellen als: tomatensoep, courgettesoep en pompoensoep. Ook hebben ze thee en zogenaamde “shotjes” met hoge concentratie vitamines om je weerstand te verbeteren wanneer je dat nodig hebt.

En wil je eens goed detoxen, dan heeft sap.je een sapkuur en een Detox kuur 3 dagen die je daarin ondersteunt.

Kortom, wil je werken aan je gezondheid maar ga je ook voor gemak dan zou je echt eens moeten kijken naar de producten van Sap.je.

 

Meer blogs van Esmée:

Tips voor een avontuurlijke vakantie in de natuur

Tips voor een avontuurlijke vakantie…

Wanneer je denkt aan een avontuurlijke vakantie in de natuur, dan denk je misschien aan een jungletocht in Zuid-Amerika of een safari in Afrika.…

10 tips voor het ontwerpen van een kindvriendelijke badkamer

10 tips voor het ontwerpen van…

Als je een nieuwe badkamer ontwerpt of laat ontwerpen, is het belangrijk om rekening te houden met de behoeften van alle gezinsleden. Het…

De perfecte badkamer voor gezinnen met jonge kinderen

De perfecte badkamer voor gezinnen…

Badkamers zijn vaak een drukke plek in het huis. Vooral ’s ochtends en ’s avonds als je jonge kinderen hebt. Je wilt dat alles in de badkamer…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.