);

Zorgeloos genieten met gezinsvriendelijke buitenzonwering

Zorgeloos genieten met gezinsvriendelijke buitenzonwering

Als moeder is het creëren van een veilige en aangename buitenruimte voor je gezin zeker belangrijk. Buitenzonwering is de sleutel tot het genieten van de buitenlucht, terwijl je je kinderen beschermt tegen de zon. In dit artikel delen we een paar opties voor gezinsvriendelijke buitenzonwering. Het is handig om je hier al in de herfst of winter in te verdiepen, zodat je op tijd de juiste zonwering kunt aanschaffen voor de lentezon.

 

Schaduwrijk terras met zonnescherm

Een zonnescherm, ook wel terrasscherm of knikarmscherm genoemd, is een populaire keuze voor gezinnen. Deze vorm van buitenzonwering biedt voldoende schaduw voor het hele terras. Je kinderen kunnen veilig uit de felle zon spelen en je zit ook zelf op een aangenaam schaduwrijk plekje. Extra tip: kijk of het doek van het zonnescherm gemaakt is van een UV-werend materiaal om nog meer bescherming te kunnen bieden. Over het algemeen vormen terrasschermen betere beschutting tegen de zon dan een goedkope parasol.

 

Schaduw in huis met screens

Is er in de tuin al voldoende schaduw aanwezig, bijvoorbeeld omdat er een terrasoverkapping staat? Kijk dan of je meer schaduw in huis kunt creëren met behulp van buitenzonwering. Screens zijn hele goede opties voor gezinnen die aandacht hebben voor duurzaamheid en tegelijkertijd houden van een strak design. Zonwerende screens worden tegen de buitenzijde van de ramen geïnstalleerd en kunnen gemakkelijk omhoog en omlaag bewegen. Een groot voordeel is dat de screendoeken zonlicht effectief tegenhouden, maar dat je niet al het daglicht in huis verliest. Je kunt nog wel van binnen naar buiten kijken. Handig als je de kinderen in de tuin in de gaten wil houden!

 

Kinderveilige bedieningssystemen

Bij het kiezen van nieuwe buitenzonwering is het belangrijk om te letten op de bediening. Kies een veilig en kindvriendelijk bedieningssysteem om vervelende ongelukjes te voorkomen. Elektrische bediening is vaak veiliger dan zonwering met handmatige bedieningsopties.

 

Onderhoudsvriendelijke buitenzonwering

Het laatste waar je als drukke moeder behoefte aan hebt, is een zonnescherm dat veel onderhoud vergt. Let bij aankoop daarom goed op het materiaalgebruik en kies de meest onderhoudsvriendelijke optie. Materialen zoals aluminium, kunststof en gecoate stoffen zijn duurzaam en hebben weinig aandacht nodig.

 

Solar zonwering voor gemakkelijke montage

Wil je genieten van elektrische zonwering, maar zie je op tegen de montage? Kies dan voor buitenzonwering op zonne-energie. Een solar terrasscherm is super makkelijk te monteren. Het maakt geen gebruik van bedrading en heeft dus geen aansluitingen nodig. Ook zitten er nooit snoeren in de weg, wat de zonwering veilig maakt voor nieuwsgierige kinderen. Het gebruik van zonne-energie is bovendien erg duurzaam.

 

Een hypotheek voor alleenstaande moeders

Een hypotheek voor alleenstaande…

Het idee om een huis te kopen als alleenstaande moeder kan zeer uitdagend lijken. Er zijn veel vragen die in je op kunnen komen zoals: "Zal…

Zo creëer je de ultieme kinderkamer

Zo creëer je de ultieme kinderkamer

Hoe moet je de kinderkamer inrichten? Dat is een vraag die ouders zich op een gegeven moment allemaal stellen. De kamer moet zowel voor jongens…

De geschiedenis van Flat White koffie

De geschiedenis van Flat White…

Koffiedrinkers genieten al heel lang van koffiedrankjes op basis van espresso, zoals cappuccino, macchiato en latte. Maar sinds kort is er…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.