Geluidsoverlast door de buren

Geluidsoverlast door de buren

Wraaaah, ik werd helemaal gek van de buurman. Nou ja, vooral van zijn muziek. Elke avond was het raak met een radio op standje honderd. Ik was er helemaal klaar mee. Weet je wat, ik vertel je gewoon het hele verhaal.

 

Boxjes van oma

Het begon bij een verjaardag van zijn zoon. Van zijn oma kreeg hij boxjes voor de telefoon. Dan kon haar kleinzoon dansen op de muziek. Na schooltijd horen we dan ook regelmatig wat populaire nummers. Dezelfde liedjes die onze kinderen ook graag horen. Geen probleem zo overdag, maar in de avond verandert het. Dan neemt de buurman het signaal over.

 

Volumeknop open

Je zou verwachten dat harde muziek in een gezin juist van de jeugd af komt. Bij ons naast is dat anders. Vanaf een uur of acht schakelt de Top 40 ineens over naar harde rock. Scheurende gitaren, flinke drumpartijen en zangers die hun hart eruit krijsen. De vader heeft een heel andere muzieksmaak. Niks mis mee, luister hier ook wel eens naar, maar niet met de volumeknop flink open.

 

Kinderen wakker 

Tot een uur of tien in de avond mag je wat harder geluid produceren, maar daarna moet het binnenshuis blijven. Tenminste, dat is zo algemeen de regel. Bij ons gaan de kinderen rond 20:00 uur naar bed, maar liggen de laatste tijd langer wakker. Om dit probleem te tackelen besloot ik naar de buurman te gaan om te vragen de overlast door muziek te beperken. Helaas was hij hier niet van gediend en bleef de volumeknop omhoog. Een uitnodiging om eens bij ons binnen te komen luisteren sloeg hij af.

 

Geluidsmeting

We zijn naar een andere oplossing op zoek gegaan en besloten Google te gebruiken hoe we bewijs konden maken. Er bestaan dus services die geluidsmetingen komen doen en tips geven hoe je zelf al een deel van de geluidsoverlast door muziek kunt beperken. Het bewijs wat we op deze manier hebben kunnen krijgen, legden we voor bij de woningstichting. Daar konden ze niet omheen.

 

Waarschuwing

Inmiddels heeft de buurman een waarschuwing op zak. Het bewijs heeft geholpen. Tegen achten horen we nog wel wat, maar lang niet meer zoveel als voorheen. We kregen zelfs een excuus van de buren. Netjes.

 

Verzamel bewijs

Alles is nu opgelost. Waarom ik deze tekst dan nog schrijf? Misschien helpt het jou ook een stapje verder als je in dezelfde situatie zit. Niet heel lang een traject ingaan, maar kijken hoe je bewijs kunt verzamelen en zo snel mogelijk van geluidshinder af zijn.

 

Dit verhaal is geschreven door een gastblogger.

De afbeelding is van BrAt82by Shutterstock

Hoe combineer je het moederschap met ondernemerschap?

Hoe combineer je het moederschap…

Sinds vorig jaar oktober zit ik thuis. Mijn werkgever en ik besloten na 11 jaar uit elkaar te gaan. Daar zat ik dan, werkloos en het solliciteren…

Voordelen van de jade roller: geschiedenis en hype

Voordelen van de jade roller: geschiedenis…

Vraag je je ook af waarom je overal op social media de jade roller voorbij ziet komen? Jade rollen is een eeuwenoude…

Top 10 tips om niet aan te komen tijdens de vakantie

Top 10 tips om niet aan te komen…

Er is niets leukers dan op vakantie gaan. Je verkent nieuwe steden, ontdekt nieuwe culturen, geniet van het strand en natuurlijk van het heerlijke…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.