);

Zo bespaar je geld op luiers!

Zo bespaar je geld op luiers!

Nee, een baby kun je niet in een vieze luier rond laten kruipen. Als je baby een plasje of poepje heeft gedaan dan is het belangrijk dat de luier meteen wordt verschoond, daarmee voorkom je luieruitslag. Besparen op luiers door er minder van te gebruiken kan dus niet. De aanschaf van luiers is een flinke kostenpost, een aanslag op je bankrekening, maar waar wel op bespaard kan worden. In dit artikel geven wij je een aantal tips hoe je kunt besparen op luiers.

 

Wat kosten luiers?

Wat een luier precies kost is lastig te zeggen. In de eerste plaats is de prijs afhankelijk van het merk dat je kiest. Kies je voor een eigen merk van de supermarkt of een drogisterij, dan kost een enkele luier gemiddeld zo’n € 0,13 per stuk voor de kleinste maatjes. Als je kiest voor de bekende A-merken, dan kan een luier zomaar tussen de € 0,26 en € 0,36 per stuk kosten. Een flink prijsverschil.

Daarnaast is de maat van de luier ook van belang voor een goede berekening van de kosten. Een luier in een grotere maat is duurder dan een luier in een kleiner maatje. En dat is logisch. Laten we eens kijken naar een luier in maat 5. Kies je voor een eigen merk van een supermarkt of drogisterij, dan ben je gemiddeld zo’n € 0,23 per luier kwijt. Voor een luier in diezelfde maat van bekende A-merken ben je tussen de € 0,38 en € 0,45 per luier kwijt. Dat bedrag kan oplopen tot zelfs € 0,60 per luier voor luxere of milieuvriendelijkere varianten. Als je bijvoorbeeld kiest voor een ecoluier, dan ben je ook duurder uit, omdat de natuurlijke materialen waar de luier van gemaakt is ook duurder zijn. 

Het is wel zo dat hoe ouder je kindje wordt, hoe minder luiers je gemiddeld gebruikt. Een pasgeboren baby gebruikt gemiddeld zo’n 7 luiers per etmaal, een peuter van een jaar of 3 draagt gemiddeld zo’n 4 stuks luiers per dag.

 

Besparen op luiers

Gelukkig zijn er manieren waarop je kunt besparen op luiers. We geven je 6 tips:

 

Prijsverschil in A-merk en eigen merk

Zoals je bij de berekening van de kosten al kunt zien ben je voordeliger uit als je voor een eigen merk van de supermarkt of drogisterij kiest. Een eigen merk is doorgaans niet minder van kwaliteit dan een A-merk. Waar je wel op moet letten is dat de pasvorm van een luier wel bij jouw baby moet passen. Test daarom uit welk merk het beste bij jouw kindje past. Als je merkt dat je baby veel doorlekt, dan kun je overwegen om een ander merk te proberen.         

   

Let op de aanbiedingen

Luiers zijn met grote regelmaat in de aanbieding. Installeer de folder-app op je smartphone en bekijk wekelijks de folders op zoek naar de beste luieraanbiedingen. Luiers kopen in een supermarkt of drogisterij een paar kilometer verderop kan soms best lonen als je een goede aanbieding treft.

 

Koop niet te veel in één maat

Baby’s groeien hard en voor je het weet is een baby alweer toe aan de volgende maat luier. Daarom is het niet verstandig om een grote hoeveelheid luiers in te slaan waar je een paar maanden mee toe kunt. Als je baby de maat luier niet meer past dan zit jij nog met pakken vol luiers waar je niets meer aan hebt.

TIP: Bewaar altijd de bon als je meerdere pakken luiers koopt. Vaak kun je een pak luiers nog ruilen tegen een pak luiers in een grotere maat. De voorwaarde is wel dat de verpakking nog dicht is.

 

Luierabonnement

Op zoek gaan naar de beste luieraanbiedingen kost tijd. Wil je die tijd liever aan andere dingen besteden dan kun je er ook voor kiezen om een luierabonnement af te sluiten. Met een luierabonnement hoef jij je nooit geen zorgen meer te maken over het kopen van luiers en heb je altijd voldoende voorraad in huis. Met een luierabonnement ben jij verzekerd van een goede en eerlijke prijs en bovendien worden de luiers gratis bij je thuisbezorgd. Zo hoef jij nooit meer te sjouwen met grote pakken luiers. De leverfrequentie en de maat is ten allen tijde aan te passen zodat jij altijd de juiste hoeveelheid in de juiste maat in huis hebt.

 

Zindelijk

Hoe eerder je kindje zindelijk is, hoe minder luiers je nodig hebt. Elk kind ontwikkelt zich in zijn eigen tempo en zo is dat ook met zindelijkheid. Een kind wordt zindelijk wanneer hij of zij eraan toe is. En dat is bij het ene kind veel eerder dan bij het andere kind. Wat je wel kunt doen is je kindje regelmatig meenemen naar het toilet als jij zelf naar het toilet gaat. Ook kun je je kindje met regelmaat even op het potje zetten. Zo kan je kindje al wennen aan het potje en het toilet.

 

Kies de juiste maat luiers

De juiste maat luiers kan je veel tijd en gedoe besparen. De maat van de luier is gekoppeld aan het gewicht van de baby. Merk je dat je kindje al een aantal keer naast een natte luier ook een natte broek heeft, dan kan een grotere maat uitkomst bieden en lekken tegengaan.

Deze maten zijn verkrijgbaar:

  • Maat 0: prematuur – minder dan 2,5 kilo
  • Maat 1: newborn – 2 tot 5 kilo – ongeveer 0-2 maanden
  • Maat 2: mini – 3 tot 6 kilo – ongeveer 0-4 maanden
  • Maat 3: midi – 4 tot 9 kilo – ongeveer 1-8 maanden
  • Maat 4: maxi – 7 tot 16 kilo – ongeveer 6 maanden tot 4 jaar   
  • Maat 5: maxiplus – 11 tot 23 kilo – ongeveer 16 maanden tot 7 jaar
  • Maat 6: extra large – vanaf 15 kilo – vanaf ongeveer 3 jaar

Wij hopen dat wij je met dit artikel hebben kunnen inspireren om te besparen op luiers. Succes!

 

Met deze simpele tips blijf je fit als moeder

Met deze simpele tips blijf je…

Als mama heb je het vaak al druk genoeg en meer uren in een dag zouden geen overbodige luxe zijn. Want dan zou je wél tijd hebben om te sporten.…

Video van Sint winactie

Video van Sint winactie

Wat een feest! Sinterklaas is weer in ons land. Persoonlijk vind ik Sinterklaas het leukste feest van het jaar. Ik ben moeder van 3 kinderen.…

Sinterklaas Bloghop 2021

Sinterklaas Bloghop 2021

Hé wat leuk dat je langskomt bij mijn blog tijdens de Sinterklaas Bloghop van 2021! Sinterklaas is weer in het land en dus is het weer tijd…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.