);

Zo bespaar je geld met het isoleren van je huis

Zo bespaar je geld met het isoleren van je huis

Je kan veel geld besparen door je huis te isoleren. Via je muren, de vloer en het dak van je huis verliest je huis veel warmte. Alle warmte die je gestookt hebt, vliegt zo weer naar buiten wanneer je een slecht geïsoleerd huis hebt. Vooral oudere huizen zijn niet altijd even milieuvriendelijk als het gaat om isolering en zijn soms ware geld verslinders.

Dit kan je doen om je huis milieuvriendelijker en duurzamer te maken en geld te besparen op je stookkosten. En heel handig, er zijn momenteel verschillende subsidies verkrijgbaar voor het verduurzamen van je huis.

 

Isolatie van je muren

Heb je een huis van na 1920, dan is deze waarschijnlijk wel met een spouw gebouwd. Een spouw is een ruimte tussen de buitenmuur en de binnenmuur van ongeveer 4 – 6 centimeter. Door die ruimte te vullen met goed isolatiemateriaal kan je enorm veel besparen op je stookkosten. Huizen van voor 1920 zijn vaak met een enkele steen gebouwd. Wil je een oud huis isoleren, dan zal je dat moeten doen door wanden aan de binnenzijde te plaatsen en je nieuwe spouwmuren isoleren of door de buitenmuur te isoleren en er een muur voor te zetten. Dat laatste is alleen wel een dure oplossing.

Je investering voor spouwmuur isolatie is over het algemeen binnen 3 tot 5 jaar terugverdiend.

Check even deze checklist spouwmuurisolatie voor meer informatie

 

Dakisolatie

Warme lucht stijgt op. Dus vooral als je een open trap hebt en slechte dakisolatie, dan ben je echt de aarde voor een hele hoop geld aan het opwarmen. Zelf heb je er echter weinig lol aan en hou je er alsnog een koud huis aan over. Dus een van de eerste dingen die je doet bij het kopen van een nieuw huis of het verduurzamen van je bestaande huis is checken hoe het gesteld is met de isolatie van je dak of daken. Zeker bij oudere huizen is het verstandig om de isolatie te controleren en wellicht te vervangen voor een betere isolerende laag. Heb je nog helemaal geen dakisolatie, dan weet je wat je te doen staat. Er vallen vele euro’s te besparen op je energiekosten en je dak isoleren is een van de makkelijkste isolatieklussen die er zijn.

 

Je vloeren isoleren

Als je een toegankelijke kruipruimte hebt, dan kan je je vloer makkelijk via de onderkant isoleren. Er zijn ook andere manieren van vloerisolatie, maar die zijn vaak erg kostbaar en leveren dan te weinig op als je het afzet tegen de kosten. Zorg er dan gewoon voor dat je onder je laminaat of parket een goede isolatie neemt. Dat houdt je voeten warm.

 

Raamisolatie

Je hebt enkel glas, dubbel glas, HR++ glas en triple glas. Laten we voorop stellen dat enkel glas niet heel wenselijk is. Niet alleen is het gewoonweg heel koud, maar ook elk geluidje vanaf de straat dringt door in je huis. En vaak is vocht ook een probleem als je huis nog enkel glas heeft. Met dubbelglas kan je nog steeds last hebben van deze ongemakken, maar minder. Je hebt tenslotte 2 glazen platen in plaats van 1. Pas bij HR++ glas ga je echt verschil merken. Bij HR++ glas heb je tussen het dubbele glas een coating en ook nog een isolerend gas. Geluid komt nauwelijks nog binnen en de warmte blijft in je huis. Met triple glas heb je zelfs 3 glazen platen.

Je kan veel geld besparen door over te stappen op HR++ of Triple glas.

Goed, nu weet ook jij hoe je geld kunt besparen door je huis te verduurzamen. Wat ga je als eerste aanpakken?

Hoe je kinderen meer vitaminen binnen krijgen

Hoe je kinderen meer vitaminen…

Als iemand het belang van gezonde voeding en supplementen kent dan ben ik het wel. Al meer dan 20 jaar kamp ik met zeer regelmatige migraines…

Hoe maak je de mooiste foto's met je smartphone?

Hoe maak je de mooiste foto's met…

We kunnen ons niet meer voorstellen hoe we vroeger foto's maakten zonder onze telefoons. Tegenwoordig zijn onze telefoons zo geavanceerd dat…

De leukste familieplanners van 2022 en 2023

De leukste familieplanners van…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.