Voor mij geen kerstpakket elk jaar

Voor mij geen kerstpakket elk jaar

Met weemoed denk ik wel eens terug aan de tijd dat ik voor een werkgever werkte. Niet omdat ik mijn leidinggevende zo mis of het werk en zelfs niet vanwege de collega’s die echt wel gezellig waren. Nee, ik mis het werken voor een baas vanwege het kerstpakket. Hét moment in het jaar dat je een cadeau van je werkgever krijgt en waar ik altijd weer naar uitkeek.

Nou vind ik cadeautjes krijgen sowieso erg leuk, maar een kerstpakket was voor mij altijd iets bijzonders. Zeker bij mijn laatste werkgever waar ik de kerstpakketten niet zelf hoefde te verzinnen, maar deze gewoon net als mijn andere collega’s kreeg van de directeur en eigenaar. Hij deed er ook altijd moeite voor met een handgeschreven persoonlijk kaartje erbij. Nou was dat geen groot bedrijf anders had dit niet gekund. Hoe dan ook, het kerstpakket viel bij mij altijd in goede aarde.

Sinds dat ik 7 jaar geleden werkloos en 5 jaar geleden fulltime ondernemer werd, heb ik geen kerstpakket meer gezien. Best zielig… toch? wink Als ik dan hoor dat mijn schoonmoeder klaagt over het feit dat het kerstpakket dat ze elk jaar mag ophalen ieder jaar minder wordt of binnenkort zelfs stopt vanwege bezuinigingen, dan denk ik huh? Ze is notabene al ruim 10 jaar met pensioen! Ik krijg haar niet aan haar verstand gepeuterd dat het heel bijzonder en zelfs redelijk bizar is dat ze elk jaar een cadeau mogen ophalen bij een werkgever waar ze al zeker 12 jaar niet meer werken.

 

Geen kerstpakket voor mij, maar wel voor een ander

Dus voor mij was er geen kerstpakket de afgelopen 7 jaren. Wel heb ik zelf mijn teamleden met een kerstcadeautje mogen verrassen, want cadeautjes geven, vind ik namelijk minstens zo leuk als cadeautjes krijgen. Zo hebben de bloggers waarmee ik werk een kerst een fijne cadeaubon van Kayasieraden.nl gekregen en een andere kerst hebben ze een tof invulboek voor moeders ontvangen.

Ook dit jaar heb ik weer wat voor ze in petto. En ik kan nu al niet wachten om hun reacties te horen of te lezen als ze hun kerstpakketje uitpakken.

 

Toch een kerstpakket

Van de week had een collega blogger een goed idee. Zullen we in een klein groepje lootjes trekken en elkaar dan een kerstpakketje sturen, vroeg ze. Oh zo leuk! Natuurlijk zei ik direct ja. Eindelijk krijg ik dit jaar dan toch een kerstpakket én ik mag voor een lieve collega een kerstpakket samenstellen. Ik zal jullie laten weten wat er in mijn pakket zat.

Krijg jij een kerstpakket elk jaar?

De afbeelding is van Olga Pink by Shutterstock

 

Meer blogs van Esmée:

Soldaat van Oranje moet elke Nederlander van 12+ zien

Soldaat van Oranje moet elke Nederlander…

De musical Soldaat van Oranje speelt al 10 jaar en ik was er nog nooit geweest. Bijna heel Nederland heeft deze musical al minstens 1x gezien…

De Boekenweek Bloghop

De Boekenweek Bloghop

Wat leuk dat je meedoet met de Boekenweek Bloghop van 2020! Het is van 7 t/m 15 maart Boekenweek en dat vieren we met 18 bloggers door een…

Zo kweek je prinsjes en prinsesjes

Zo kweek je prinsjes en prinsesjes

Ik sta met een moeder op het schoolplein te kletsen en haar jongste begint aan haar jas te trekken. Mama, mama, mama, roept het kind. Ze kijkt…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte een bedrijf in social media en online marketing Linea Recta.  Website4Mama was een andere droom die ik realiseerde en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.