);

Voor mij geen kerstpakket elk jaar

Voor mij geen kerstpakket elk jaar

Met weemoed denk ik wel eens terug aan de tijd dat ik voor een werkgever werkte. Niet omdat ik mijn leidinggevende zo mis of het werk en zelfs niet vanwege de collega’s die echt wel gezellig waren. Nee, ik mis het werken voor een baas vanwege het kerstpakket. Hét moment in het jaar dat je een cadeau van je werkgever krijgt en waar ik altijd weer naar uitkeek.

Nou vind ik cadeautjes krijgen sowieso erg leuk, maar een kerstpakket was voor mij altijd iets bijzonders. Zeker bij mijn laatste werkgever waar ik de kerstpakketten niet zelf hoefde te verzinnen, maar deze gewoon net als mijn andere collega’s kreeg van de directeur en eigenaar. Hij deed er ook altijd moeite voor met een handgeschreven persoonlijk kaartje erbij. Nou was dat geen groot bedrijf anders had dit niet gekund. Hoe dan ook, het kerstpakket viel bij mij altijd in goede aarde.

Sinds dat ik 7 jaar geleden werkloos en 5 jaar geleden fulltime ondernemer werd, heb ik geen kerstpakket meer gezien. Best zielig… toch? wink Als ik dan hoor dat mijn schoonmoeder klaagt over het feit dat het kerstpakket dat ze elk jaar mag ophalen ieder jaar minder wordt of binnenkort zelfs stopt vanwege bezuinigingen, dan denk ik huh? Ze is notabene al ruim 10 jaar met pensioen! Ik krijg haar niet aan haar verstand gepeuterd dat het heel bijzonder en zelfs redelijk bizar is dat ze elk jaar een cadeau mogen ophalen bij een werkgever waar ze al zeker 12 jaar niet meer werken.

 

Geen kerstpakket voor mij, maar wel voor een ander

Dus voor mij was er geen kerstpakket de afgelopen 7 jaren. Wel heb ik zelf mijn teamleden met een kerstcadeautje mogen verrassen, want cadeautjes geven, vind ik namelijk minstens zo leuk als cadeautjes krijgen. Zo hebben de bloggers waarmee ik werk een kerst een fijne cadeaubon van Kayasieraden.nl gekregen en een andere kerst hebben ze een tof invulboek voor moeders ontvangen.

Ook dit jaar heb ik weer wat voor ze in petto. En ik kan nu al niet wachten om hun reacties te horen of te lezen als ze hun kerstpakketje uitpakken.

 

Toch een kerstpakket

Van de week had een collega blogger een goed idee. Zullen we in een klein groepje lootjes trekken en elkaar dan een kerstpakketje sturen, vroeg ze. Oh zo leuk! Natuurlijk zei ik direct ja. Eindelijk krijg ik dit jaar dan toch een kerstpakket én ik mag voor een lieve collega een kerstpakket samenstellen. Ik zal jullie laten weten wat er in mijn pakket zat.

Krijg jij een kerstpakket elk jaar?

De afbeelding is van Olga Pink by Shutterstock

 

Meer blogs van Esmée:

Elektrisch rijden? Hier moet je rekening mee houden!

Elektrisch rijden? Hier moet je…

Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden. De elektrische auto’s worden ook steeds beter. Dat mag ook wel, want ik vond het persoonlijk nog…

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe badkamer

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe…

Weet je wanneer ik extra geniet van een vakantie of een weekendje weg? Als de accommodatie in kwestie een mooiere badkamer heeft dan ik thuis…

De beste vloeren voor een gezin met jonge kinderen

De beste vloeren voor een gezin…

Wanneer je een huishouden hebt met kleine kinderen, dan stel je heel andere eisen aan de vloeren in je woning dan…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.