Mijn frustratie die tuin heet

Mijn frustratie die tuin heet

Onze huidige tuin hebben we inmiddels al zo’n 15 jaar. Als tuinontwerper wist ik best iets leuks te maken van onze tuin destijds. Maar naast het feit dat het onkruid nu welig tiert, ik te weinig tijd heb om dit consequent aan te pakken en de borders eens flink op te ruimen, is mijn grote frustratie het gras. Dat lag er zo strak in en het was zo mooi groen 15 jaar geleden en moet je nu eens kijken! Een grote bende. Allemaal veroorzaakt door een familie Mol, die het fantastisch vindt in onze tuin.

 

De familie mol bestrijden

En ze zijn zo schattig die molletjes, maar als ze de paden ondergraven en het gras veranderen in een maanlandschap met bergen en diepe kraters dan zijn ze zo schattig niet meer. We hebben ze getracht te bestrijden met omgekeerde flessen in molshopen en elektronische apparaten die met hoge frequenties trillingen moesten veroorzaken, maar niets hielp. Ook de uiteindelijk aangeschafte klemmen heeft de invasie niet kunnen tegenhouden. Oh we hebben vast wel een paar mama’s, papa’s, zusjes en broertjes om zeep geholpen, maar de familie wilde desondanks niet wijken. Jaren later hebben we zelden nog een lid van de familie op bezoek, maar het leed is al geschied. De tuin kan als rampgebied worden verklaard. Er moeten drastische maatregelen genomen worden om het er weer een beetje leuk te laten ogen.

 

De oplossing: kunstgras

Aangezien de familie Mol het ondanks onze terreur te fijn vond in onze tuin en ik een stuk gras of in ieder geval grasgroen fijn vind en vooral ook mooi als het onderhouden is, moet er een oplossing komen. We kunnen natuurlijk nieuwe graszoden leggen, maar wie garandeert ons dat een verdwaald familielid niet opnieuw langs komt? Een andere oplossing is kunstgras. Ik heb hier serieus over nagedacht. Maar ga maar eens 80 m2 kunstgras kopen, daar loop je zo’n beetje op leeg, dacht ik. Toch niet! Ik heb redelijk goedkoop kunstgras gevonden en het scheelt qua prijs niet eens zoveel met echte graszoden. Voor ons zou dit wel degelijk een goede oplossing zijn voor het probleem met de familie Mol.

 

Voordelen van kunstgras

Hoe langer ik erover nadenk hoe aantrekkelijker het idee van kunstgras wordt. Er zijn zoveel voordelen te bedenken: het blijft langer mooi groen, je hoeft het niet te maaien (groooot voordeel), je hoeft het niet te beluchten en te bemesten en onkruid krijgt veel minder kans.

Kortom, ik ga dit thuis maar eens bespreken.

» Lees ook: de ideale kindertuin

 

De getoonde foto is van Shutterstock

Meer blogs van Esmée:

De zwartste dag uit mijn leven

De zwartste dag uit mijn leven

Het is morgen 30 jaar geleden: 16 juni 1989. 30 jaar geleden dat ik ’s ochtends nog vol verwachting en onschuld wakker werd, uitkijkend naar…

Je dierbaren gedenken en dichtbij je dragen

Je dierbaren gedenken en dichtbij…

Vroeg je me het 20 jaar geleden dan wist ik het zeker. Ik wilde…

Het verlangen naar een maatje: hond Charlie

Het verlangen naar een maatje:…

Al sinds ze 6 is, staat het torenhoog op haar verlanglijstje: een hond. Het verlangen naar een maatje voor het leven (voor zolang dat hondenleven…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte een bedrijf in social media en online marketing Linea Recta. Hier help ik kleine zelfstandig ondernemers met hun online presentatie en zichtbaarheid. Website4Mama was een andere droom die ik realiseerde. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.