);

Een fleurige Moederdaglunch

Een fleurige Moederdaglunch

Het is niet geheel onbekend dat Ik dol ben op eten en nog doller op koken. Ik sta met Moederdag graag voor haar in de keuken om haar even in de watten te leggen. Het liefst voor het hele gezin plus aanhang, zodat we gezellig met z’n allen onder het genot van wat lekkers kunnen bijkletsen.

Denk je aan Moederdag, dan denk je al snel aan bloemen. Er zijn veel bloemen die eetbaar zijn en zelfs erg lekker smaken. Ik liet mij inspireren en maakte een heerlijke lunch met bloemen voor mijn moeder op Moederdag.. een echte fleurige Moederdaglunch dus.

 

Bloemen in een vaasje

Ingrediënten: vorm voor ijsklontjes, water, takje lavendel, muntblaadjes, bloesem van ananassalie, sprankelend water (eventueel een drupje aardbeienranja voor een mooi roze kleurtje) (eventueel een schijfje limoen)

Bereiding: Doe het takje, blaadje en bloempje in de vorm. Doe er water bij. Vries het in. Doe sprankelend water (eventueel met aardbeienranja) in een glas. Laat het ijsklontje rustig in het glas zakken. (garneer  eventueel met een schijfje limoen).

 

Moederdaglunch zalm op toast

Toast met gerookte zalm

Ingrediënten: plakjes stokbrood, olijfolie, peper, zout, smeerbare monchou, (wilde) rucola, gerookte zalm, bloesem van komkommerkruid, wilde viooltjes, bloesem van verbena.

Bereiding: Bak plakjes stokbrood goudbruin in olijfolie. Die hier wat peper en zout over. Laat het goed afkoelen. Smeer er de monchou op. Leg er wat blaadjes (wilde) rucola op. Leg er een plakje gerookte zalm op. Garneer het toastje met de bloemetjes.

 

Moederdagluch pizza met bloemen

Mini pizza's

Ingrediënten: bloem, olijfolie, bakpoeder, peper, zout, tomatenpuree, geraspte kaas, brandnetel, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas, oregano, rozemarijn, marjoraan, madelief, lavendelbloesem.

Bereiding: Was de brandnetels en leg ze in heet water. Haal het uit het water wanneer ze wat zachter zijn. Doe 250 gram bloem in een bak en voeg een half zakje bakpoeder, peper en zout toe. Doe er een eetlepel olijfolie bij. Voeg lauw water toe en kneed tot het een soepele deeg is. Maak van het deeg platte rondjes met een diameter van ongeveer vijf centimeter. Leg de rondjes op bakpapier op een bakplaat. Smeer op elk rondje een beetje tomatenpuree. Strooi op elk pizzaatje wat geraspte kaas. Doe de pizzaatjes een half uur in de oven op 210 graden (de bodem moet krokant zijn). Haal de blaadjes van de brandnetel er af. Doe deze in een halve litermaat of een smal bakje. Voeg pijnboompitjes, kleine stukjes Parmezaanse kaas en een flinke scheut olijfolie toe. Pureer dit met een staafmixer. Voeg peper en zout toe. Haal de pizzaatjes uit de oven wanneer ze klaar zijn. Laat ze afkoelen. Smeer er de brandnetelpesto over en garneer met de kruiden en bloemen.

 

Moederdagluch chocolade met bloemen

Chocolaatjes met madeliefjes of aardbeienbloesem

Ingrediënten: melk chocolade, pure chocolade, witte chocolade, bloesem van bosaardbei, bloesem van aardbei, madeliefjes.

Bereiding: Smelt de chocolade au bain-marie. Leg bakpapier op een bakplaat of op het aanrecht. Doe telkens wat gesmolten chocolade op de bakplaat ter grootte van 2 euro. Leg op de pure chocolade de madeliefjes, op de melkchocolade de witte aardbeienbloesem en op de witte chocolade de roze aardbeienbloesem. Laat de chocolade goed uitharden (dit duurt vrij lang…vooral bij witte chocolade)

Eet smakelijk en.. Fijne Moederdag!

 

Pompoensoep met appeltjes

Pompoensoep met appeltjes

Dat ik dol op pompoen ben is geen geheim. Naast dat het ontzettend lekker en gezond is, is het ook nog eens leuk om mee te werken. In de herfst…

De hilarische muts van Flipeez

De hilarische muts van Flipeez

Toen ik de muts van Flipeez voor het eerst zag, moest ik gelijk lachen. Wat een lekker eigenwijze muts zeg. Hij is ontzettend vrolijk en binnen…

Recept: heerlijke vanilleworteltjes

Recept: heerlijke vanilleworteltjes

De meeste kinderen lusten volgens mij wel worteltjes. De een vindt ze rauw lekkerder en de ander gekookt en sommigen lusten beide graag. Hier…

Mijn naam is Natascha en ik ben in 1981 geboren. In 2015 heb ik mijn man leren kennen en werd ik bonusmama van een lieve, vrolijke, pientere meid van 2,5 jaar. In 2016 ben ik mama geworden van een actieve, leergierige meid. Het is heerlijk om mama te zijn, maar even mezelf zijn is ook wel fijn. Wanneer ik (eindelijk) wat tijd voor mezelf heb, kook ik graag en naai ik kleding of dingen om mee te spelen. En als we verwend worden met een paar avonduurtjes voor onszelf, zijn we druk aan het lego bouwen met z’n tweetjes. Verder heb ik altijd in het onderwijs gewerkt en ik hoop binnenkort weer voor de klas te kunnen staan.

 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.