);

Met deze simpele tips blijf je fit als moeder

Met deze simpele tips blijf je fit als moeder

Als mama heb je het vaak al druk genoeg en meer uren in een dag zouden geen overbodige luxe zijn. Want dan zou je wél tijd hebben om te sporten. Dat is natuurlijk een heel slap excuus, en daarom delen we een aantal simpele tips waarmee je als moeder toch fit blijft.

 

Sport samen met je kinderen

Soms moet je creatief zijn met je tijd  en die van de kinderen. Beweging voor je kids is alleen maar goed, dus samen bewegen is ideaal. Ga hardlopen of skeeleren en laat je peuter naast je fietsen, doe oefeningen als squats met een kind in je handen of ga hoelahoepen of touwtje springen. Geheid dat je kinderen het leuk vinden. Jij krijgt je beweging en je kids ook, win-win!

 

Lekker buiten wandelen

Zeker in deze tijden waarbij we veel binnen zitten is het des te belangrijker dat je naar buiten gaat en een wandeling gaat maken. Het is bewezen dat sporten in de buitenlucht meer energie geeft dan in sportschool trainen. Een wandeling van een half uur in de buitenlucht zorgt voor veel minder stress dan wanneer je een half uur op de loopband in de sportschool of binnen loopt. Je hoeft niet eens te gaan hardlopen of te sporten, een flinke wandeling in de buitenlucht is dus al voldoende.

 

Maak kleine actieve keuzes

In beweging blijven zit hem ook in de kleine dingen. Zoals de trap nemen in plaats van de lift, laat de auto thuis staan als je boodschappen gaat doen en ga op de fiets of doe een kleine oefening terwijl je huishoudelijke klusjes aan het doen bent. Hoe vaker je deze dingen doet hoe meer ze in je systeem komen. En op lange, zware dagen kunnen ze er net voor zorgen dat je je energieker en actiever voelt.

 

Online workouts

Je kunt niet meer om alle online workouts heen. Op YouTube staan ontelbaar veel filmpjes met oefeningen. Je kunt de oefeningen die je het liefst doet zoals yoga, HIT trainingen of bootcamp trainingen allemaal vinden op dit online platform. En met een sporthorloge kun je heel goed je oefeningen en progressie tracken. Een Garmin smartwatch horloge kopen is een goede overweging. Het houd je statistieken bij en er zitten veel handige functies in de sport-apps. Zoals het bijhouden wanneer je trappen op en af loopt. Maar je vind er ook een hartslag en zuurstof meter. Daarnaast is de Garmin Vivoactive horloge een heel dun horloge en heeft die totaal niet de look van een sporthorloge. Zo kun je hem ook heel goed dragen wanneer je niet aan het sporten bent!

Zoals je misschien al uit dit artikel hebt gehaald, hoef je echt niet elke dag een uur te sporten om fit te blijven als moeder. Je kunt al kleine beweging routines in je dagelijkse leven toepassen en met een beetje creativiteit maak je er ook een leuke activiteit van om samen te doen met je kids!

 

 

4 Tips voor het opruimen van je kledingkast

4 Tips voor het opruimen van je…

Een opgeruimde kast is een opgeruimd hoofd, en zorgt voor overzicht! Een opgeruimde kast maakt het ook makkelijker om de juiste kledingstukken…

Alles wat je moet weten over collageen

Alles wat je moet weten over collageen

Collageen is een term waar je waarschijnlijk weleens van gehoord hebt. Niet gek, want de laatste jaren is er veel over gezegd en geschreven.…

Camping aan de Costa Brava: waar let je op?

Camping aan de Costa Brava: waar…

De zomervakantie staat weer voor de deur. Voor veel gezinnen het moment waar ze al maanden naar uit zitten te kijken: kamperen. En dat doen…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.