);

Een fijne werkplek in huis creëer je zo!

Een fijne werkplek in huis creëer je zo!

Sinds kort ben ik qua werkplek verhuisd van de keukentafel naar een echt bureau en een eigen werkplek. Het werd ook wel tijd! Al ruim 7 jaar gebruikte ik de keukentafel als mijn bureau. Daar stond dus 24/7 mijn laptop op, mijn agenda en allerhande notitieboekjes, pennen en andere troep. Ik had geen lades om aan het einde van de dag mijn zooi in op te ruimen, dus de keuken zag er ook altijd uit alsof erin gewerkt werd. Ook is mijn keuken allesbehalve een inspirerende werkplek (tenzij ik kook) en als ik in een online vergadering zat dan kon iedereen zien hoeveel whisky mijn man in de jaren verzameld had in de vitrinekast achter me. Kortom, er mocht wel wat veranderen.

Ik heb een fijne werkplek gecreëerd in onze woonkamer. En dat is een beslissing geweest die ik iedereen aanraad. Ik had het veel eerder moeten doen!

Dus met dit blog wil ik je graag de tips meegeven, die ik zelf ter harte genomen heb toen ik mijn thuiswerkplek maakte.

 

Tip 1: Creëer je eigen plek

Heb je een kamertje in huis over, dan is de keuze snel gemaakt. Je kan daar helemaal los gaan en er je eigen werkwereld van maken. Heb je zoals ik die keuze niet of vind je het zoals ik niet gezellig voor de hond als je de hele dag boven zit, kijk dan of er in de woonkamer een hoekje voor jezelf gemaakt kan worden. Zet je bureau en je stoel op zo’n manier dat je met je rug naar de muur kan zitten. Dat geeft een veilig gevoel. De meubels van je werkplek mogen een eigen sfeer krijgen dan de rest van je interieur, maar het mag elkaar niet bijten.

Tip 2: Plaats een opbergkast met genoeg ruimte

Ik heb gekozen voor een lage opbergkast van Ikea, waarbij ik zelf in kon delen waar de laadjes moesten komen en waar deurtjes en welke vakken ik liever open liet. Hierdoor kan ik mappen kwijt achter de deurtjes en in de laadjes zijn pennen en notitieboekjes opgeborgen. In de open vakken heb ik zakelijke boeken gezet. Bovenop de kast heb ik het gezellig gemaakt met plantjes en een beeldje. Ook staat mijn printer op deze kast

Tip 3: Zonder jezelf af

Door gebruik te maken van een room divider kan je jezelf nog meer afsluiten van de omgeving. Dat heb ik gedaan omdat ik mijn werkplek in de woonkamer heb gemaakt. De room divider kan ik langer maken en korter zodat ik me meer of minder af kan sluiten. En je kan minder inspirerende delen van de ruimte uit je blikveld halen door het scherm ervoor te plaatsen.

Tip 4: Maak het gezellig

Maak je werkplek gezellig met planten en een mooie beeld op de kast of foto’s in lijstjes. Ik heb zelf een prachtig beeldje neergezet wat ik ooit gekocht heb in de Dordogne in een grot. Het is de afbeelding van een knuffelend paar en is “overgoten” met vastgezet kalkwater uit de grot. Maar een Boeddhabeeld kan natuurlijk ook. Als het je maar inspiratie geeft. Hang eventueel ook een mooi schilderij of een

Tip 5: Maak het behaaglijk

Zelf heb ik een mooi vintage kleed onder het bureau en mijn stoel, zodat het er niet alleen leuk uitziet maar ook behaaglijk voelt aan mijn voeten en het geluid dempend is. Maar denk ook aan verwarming van je werkplek. Je wilt niet het hele huis warm stoken omdat jij in jouw kleine ruimte het koud hebt in de winter. Je kan dan kiezen voor het plaatsen van een elektrisch kacheltje of bijvoorbeeld het ophangen van infrarood panelen. Die heb je in verschillende vormen en je kan er zelfs eentje op de wand achter of naast je hangen met een toffe afbeelding erop. Je hebt dan eigenlijk een warmte gevend schilderij in je werkomgeving. Hoe cool!

werkplek thuis in de woonkamer maken

Ik heb dus een heerlijke werkplek gemaakt in huis. Dat gun ik jou ook!

 

Meer blogs van Esmée:

Gender reveal ideeën: de leukste onthullingen

Gender reveal ideeën: de leukste…

Ben je op zoek naar leuke gender reveal ideeën voor je gender reveal party? In dit artikel lees je hoe je hiervan een geweldig leuk feest…

Kamperen is het leukste wat er is voor de kids

Kamperen is het leukste wat er…

Zolang het droog weer is, is kamperen tijdens de vakantie het allerleukste wat er is. Dat vond ik 20 jaar geleden en dat vind ik nog steeds.…

Energie besparen begint bij isoleren!

Energie besparen begint bij isoleren!

Een goed geïsoleerd huis is essentieel om energie te besparen en het comfortniveau te verhogen. Daar bedoel ik mee, dat het makkelijk behaaglijk…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.