);

Fijne vloeren voor een gezin met jonge kinderen

Fijne vloeren voor een gezin met jonge kinderen

Een huishouden zonder kinderen stelt hele andere eisen aan een vloer dan wanneer er monstertjes rondrennen. Er wordt om de haverklap gevallen, er kiepert meer dan eens een flesje of bekertje ranja om of er gaat avondeten door de lucht en eindigt op de vloer dat door de monsters niet geapprecieerd wordt. Kortom, heb je een gezin met jonge kinderen dan moet je vloer slijtvast, makkelijk schoon te maken en het liefst terug bouncen als er eentje hard valt wink.

Heb je net een huis gekocht met “prachtige” plavuizen, sloop die er dan maar als eerste uit…

 

Deze vloeren zijn wel geschikt voor rondrennende kindertjes

 

Vloer 1: Vinyl

Buiten het feit dat een vinyl vloer makkelijk te leggen en ook vrij betaalbaar is, is deze vloer onderhoudsarm, makkelijk schoon te houden en voelt het comfortabel aan de voeten. De vloer veert enigszins mee, dus de minste kans op bloedende ledematen bij een valpartij. Eigenlijk zijn er maar weinig nadelen aan een vinyl vloer. Je hebt er tegenwoordig zelfs verschillende designs in zoals visgraat vinyl. En werkelijk in alle kleuren verkrijgbaar.

 

Vloer 2: PVC

Iets duurder dan vinyl, maar de PVC vloer gaat wel wat langer mee. En het is een ideale vloer om te leggen over een vloerverwarming. Het is een wat sterker materiaal en gaat daardoor langer mee én het is krasbestendiger. Dus heb je bijvoorbeeld naast kinderen ook nog huisdieren rondrennen, dan is een PVC vloer een heel goede keuze.

 

Vloer 2: Laminaat

Tegenwoordig is laminaat niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. Je hebt zoveel verschillende soorten laminaat, dat het niet op te noemen is. Van smalle delen tot heel brede van 20 cm zoals wij in de woonkamer hebben. Glad of met houtnerf en ribbel en zelfs vierkante vloerdelen heb je in laminaat. Voor ieder wat wils. Laminaat is warmer aan de voeten dan steen, maar weer kouder dan echt hout en vinyl. Dus een lekker kleed bij de bank is wel fijn voor de voetjes.

Maar er is ook laminaat verkrijgbaar dat je over de vloerverwarming kunt leggen. Dus voor elk probleem en voor elke ruimte van woonkamer tot badkamer is er wel een fijne laminaatvloer verkrijgbaar.

 

Vloer 3: Houten vloer

Een echt houten vloer is natuurlijk prachtig en ook de meest duurzame vloer. Het gaat een lifetime mee. Vooral houten vloeren die je op kunt schuren en opnieuw kunt lakken of in de olie kan zetten gaan jaren en jaren mee.

 

Welke vloer heeft jouw voorkeur?

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 1

  1. Wat een fijne tips! Mijn voorkeur gaat uit naar laminaat.This thread has been closed from taking new comments.