);

Met Fien en Teun op avonturenboerderij Molenwaard

Met Fien en Teun op avonturenboerderij Molenwaard

Op eerste paasdag vertrekken wij na het paasontbijt richting avonturenboerderij Molenwaard, de boerderij met de van televisie bekende Fien en Teun, in Groot-Ammers. We waren uitgenodigd voor de officiële opening, maar vanwege het enorme slechte weer die dag hadden we de keuze gekregen om in plaats daarvan het paasweekend te komen.

Onderweg naar de avonturenboerderij genieten we al van het Hollandse landschap van weilanden, koeien, sloten, knotwilgen en molens. In de buurt van de avonturenboerderij stoppen we even langs de kant van de weg om een ooievaar in het weiland te bekijken. Nu blijkt achteraf dat op het park zeer veel ooievaarskoppels te bewonderen zijn, maar dat wisten we toen nog niet.

 

Wat is er te beleven op avonturenboerderij Molenwaard?

Avonturenboerderij Molenwaard is een themapark waar je op een speelse en interactieve manier, samen met Fien en Teun, kennis kunt maken met het Hollandse landleven, de verzorging van dieren, de herkomst van voedsel en de natuur. Zo is er o.a. er een interactieve theatershow van Fien & Teun, een kinderboerderij waar je kunt knuffelen met dieren, een manege waar je paard kunt rijden, een koeienstal waar je kunt leren melken, zijn er op diverse plekken in het park educatieve shows over de herkomst van voedsel (bijenstal, koeienstal en molen), kan je verdwalen in een wilgendoolhof, varen door de weilanden en lekker spelen in de speeltuinen of rijden op de trekker.

 

Fien en Teun show

 

Hoe was het op avonturenboerderij Molenwaard

Bij binnenkomst worden we vriendelijk onthaald door een medewerkster en krijgen mijn dochters een boekje met opdrachten die ze in het park kunnen uitvoeren om zo hun boerderijdiploma te behalen. Wij beginnen met de Theatershow van Fien en Teun. Een vrolijke, interactieve show die bij Fenne en Vivine (5 en 3) goed in de smaak valt. Tijdens deze show leert Teun wat hij zou moeten kunnen om een echte boer te worden en hoe hij een boerderijdiploma kan behalen. Na de show lopen we naar de bijenkorven en leren we van een imker waar honing vandaan komt. Niet door een simpele uitleg maar door een korte show waardoor het ook aantrekkelijk is voor de wat jongere kinderen. Door de vlindertuin, waar op dit moment helaas nog geen vlinders te zie zijn, komen we terecht bij de koeienstal. Daar leren we middels een interactieve spelshow alles over het maken van kaas en kunnen de kinderen koeien melken. Dit was voor mijn kinderen toch wel een van hun favoriete onderdelen. Naast de koeienstal ligt de varkensstal waar varken Roos, een Husumervarken (uniek en zeldzaam soort) haar 7 jongen verzorgt. De biggen zijn heel tam en kwamen meteen naar mijn dochters gerend om even geaaid te worden.

Koeien melken bij avonturenboerderij Molenwaard

 

We vervolgen onze weg langs de moestuin, waar alles nog maar net boven de grond uitkomt, de groente - en fruitkas en een houten brug door een riet -en waterlandschap naar de picknick tafels om daar te genieten van een portie warme poffertjes. De poffers zijn een aanrader, maar voor mooie dagen is het leuk om te kiezen voor een gevulde picknickmand, die te koop is bij het restaurant, en vervolgens te gaan picknicken in de picknickweide tussen de ooievaarsnesten

Na onze ‘picknick’ rennen mijn 3 dames naar de paardenstal om met de paarden te knuffelen en in het bijzonder om het pasgeboren veulentje te bewonderen. Na al het geknuffel kan buiten in de bak een ponyritje gemaakt worden. Eline (8), die een groot paarden fan is, kan er geen genoeg van krijgen. Wat ik heel erg leuk vond was dat zij ook extra oefeningen op het paard kreeg, omdat ze ook op paardrijden zit. Ook mocht zij met de boer mee in de stal de paarden borstelen, terwijl de jongste 2 twee rondjes reden op de trekkers.

paardrijden op avonturenboerderij molenwaard

 

Ondanks dat de kinderen geen genoeg kunnen krijgen van het paardrijden en het rijden op de trekkers vervolgen wij onze weg naar de vogeluitkijk aan de rand van het park. Onderweg bezoeken we het wilgendoolhof. Elke keer blijkt een van de kinderen niet meteen de uitgang te kunnen vinden dus gaat vervolgens de andere helpen en zo zijn we daar een tijdje zoet. We bekijken alle nesten met ooievaars en luisteren naar hun geklepper. Ook nemen we een kijkje in oma’s huisje waar we kunnen zien hoe er vroeger geleefd werd. Bij de vogeluitkijk aangekomen, blijken we met verrekijkers vogels te kunnen spotten boven een meer. Wij zien daar eenden, houtduiven, een fazant en een reiger. De kleine vogeltjes die je ook zou moeten kunnen zien hebben wij helaas niet gespot.

trekker rijden op molenwaard

 

We lopen weer terug naar het plein bij de manege en de trekkerbaan waar zowel weer paard als trekker gereden moet worden. Op dit zelfde plein vertrekt ook een bootje naar het voorplein. Wij besluiten een tochtje te maken naar het voorplein en weer terug. Bij het instappen wiebelt het bootje behoorlijk wat de kinderen wel erg spannend vinden. Tijdens de boottocht genieten we van het uitzicht, terwijl we niet moeten vergeten bij elke brug te duiken. Kinderen moeten aan boord een zwemvest aan, die je wel bij het instappen zelf moet pakken.

Na de boottocht gaan we lopend terug naar het voorplein en bezoeken nog de molen en het verblijf met cavia’s, konijnen en kuikens. We eindigen in het restaurant met een beker warme chocolademelk.

Bij de uitgang krijgen Eline, Fenne en Vivine een gepersonaliseerde boerderijdiploma overhandigd.

diploma bij avonturenboerderij molenwaard

 

Wat vonden wij van de avonturenboederij

Wij vonden het een origineel park waar je zowel kan spelen, met dieren kan knuffelen als wat kan leren. Daarnaast brengt het stukje entertainment zeker wat extra’s. Wanneer je op een koude dag gaat, kan je er prima een halve dag doorbrengen. Met mooi weer kan dit mogelijk langer als je van uitgebreid picknicken houdt en je kinderen het leuk vinden om in de verschillende speeltuinen te spelen. Wij hebben de speeltuinen overgeslagen omdat Eline een gescheurde enkelband heeft.

Fenne en Vivine waren zeer enthousiast over de theatershow van Fien en Teun. Ze hadden zich van te voren ook erg verheugd om Fien en Teun in het echt te zien. Daarnaast vonden ze het koeien melken, het paardrijden en de tekkerbaan zeer leuk.

Eline vond de theatershow wat saai, maar heeft genoten van de interactieve spelshow bij de koeienstal, het koeien melken, de boottocht maar bovenal de paarden.

Ik denk dat de theatershow vooral erg leuk is voor de wat jongere kinderen die Fien en Teun mogelijk ook al van de televisie kennen. Maar desondanks hebben we allemaal erg van ons bezoek aan de boerderij genoten en vinden het park zeker een aanrader.

Kijk hier voor meer informatie en het kopen van tickets voor Avonturenboerderij Molenwaard

 

Meer blogs van Shirley:

Een persoonlijk bericht van Sint voor jong en oud

Een persoonlijk bericht van Sint…

Bijna is het weer zo ver dat Sinterklaas vanuit Spanje naar Nederland komt gevaren. Mijn kinderen zijn er al druk mee bezig. De speelgoedboekjes…

Angela Schijf gaat op stap met Mozart

Angela Schijf gaat op stap met…

Al de hele herfstvakantie keken zowel de kinderen als ik uit naar ons geplande theaterbezoek in theater Agnietenhof in Tiel. We zouden gaan…

Een t-shirt bedrukken met je eigen glitter ontwerp

Een t-shirt bedrukken met je eigen…

Houden jij of je zoon of dochter van glitter? Hoe leuk is het dan om een t-shirt te bedrukken met een eigen ontworpen glitter afbeelding?…

Mijn naam is Shirley en ik ben moeder van 3 prachtige dochters Eline (2009), Fenne (2012) en Vivine (2014). Naast dat ik het heerlijk vind om moeder te zijn, ben ik 2015 gestart met mijn eigen bedrijf Ontspannen uk. Ik wilde namelijk andere ouders ook laten ervaren wat de positieve effecten van (baby)massage en yoga op kinderen zijn. Daarnaast ben ik druk met mijn webshop met leuke kraamcadeautjes.

In mijn blogs zal ik, net als ik tijdens mijn lessen babymassage, de lezers aan het denken willen zetten, herkenning willen oproepen of van tips willen voorzien. De onderwerpen waarover ik schrijf zullen gaan over de belevenissen met mijn dochters, weetjes over baby’s en alles wat ontspanning kan geven. Leuk als je reageert op mijn blogs!

 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.