);

Festival Tweetakt: kunst, muziek en theater voor kids

Festival Tweetakt: kunst, muziek en theater voor kids

Afgelopen zondag mochten we een bezoek brengen aan festival Tweetakt op Fort Ruigenhoek in Groenekan nabij Utrecht. Nu wist ik niet precies wat we konden verwachten, maar het bezoeken van een fort en tegelijkertijd genieten van kunst, dans, theater en muziek sprak mij enorm aan. De kinderen hadden er ook veel zin in en na het parkeren van de auto maakten we via een bospad een wandeling richting het fort. Aan de rand van het bos gekomen, zagen we op een afstand het fort omringd door water schitteren.  En via een prachtige brug kom je op het eiland waar het fort gevestigd is.

 

Wat is Festival Tweetakt?

Festival Tweetakt is een kunstenfestival voor iedereen, dat plaatsvindt in Utrecht van vrijdag 29 maart t/m zondag 14 april op de Neude en in diverse Utrechtse theaters, en vanaf 31 maart op elke zon- en feestdag t/m 16 juni doorgaat op Fort Ruigenhoek. Met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en games, en een beetje stand-upcomedy. Door jonge talenten en ervaren makers, uit Utrecht, uit Nederland en België, maar ook van ver daarbuiten. En geschikt voor alle leeftijden, van kleuters tot jongeren tot opa en oma.

 

Tweetakt festival fort Ruigenhoek

Wat is er te doen op Festival Tweetakt

Bij binnenkomst loop je eigenlijk meteen het fort binnen waar in verschillende ruimte van alles te doen is. Zo kwamen we in een ruimte die verlicht was met een ijzig blauw licht en waar je stemmen hoorde.  Een aparte ervaring. In een andere zaal hingen allemaal vlaggetjes en konden de kinderen tijdens een workshop vlaggetjes versieren met als doel er een boodschap op te maken die de wereld en het fort een stukje mooier zou maken. Deze vlaggetjes  waren gemaakt van oude kites (restafval). In een andere ruimte stond een zeer bijzondere installaties met spiegels. Hiermee zou je jezelf kunnen zien door de ogen van de ander. Een hele mooie installatie alleen voor mijn twee jongste  kinderen was het net iets te hoog. In andere zaal stond een projector en hele grote ogen die net leken te knipogen. Na een tijd binnen te hebben doorgebracht wilde we ook van het mooie weer buiten gaan genieten. Onderweg naar het binnenplein werden we luid klapperend verwelkomd door een ooievaar. Terwijl we daar naar stonden te kijken, konden de kinderen heerlijk op de wallen rennen en glijden .

Binnenplein Festival Tweetakt

Op het binnenplein is een enorm terras en zijn er diverse activiteiten voor de kinderen. Er staat een ballenbak, 2 grote sjoeltafels en je kunt er op skelters rijden. Dus wanneer je als volwassen heerlijk een drankje of een hapje bestelt kunnen de kinderen zich prima zelf vermaken. Ook bleek er in een van de ruimtes bij het binnenplein een de film “The jungle book”  te draaien wat de kinderen ook een groot succes vonden. Zelf vond ik de kopergieterij er heel bijzonder uit zien. Dit is een knutselpark voor kinderen vanaf 6 jaar. Omdat dit niet geschikt was voor onze dochter van 4 jaar hebben we wel staan kijken maar niet zelf deelgenomen aan deze activiteit. Waar we ook niet aan deelgenomen hebben is de speurtocht. Deze kan je ophalen achter op het terrein bij de postkamer. Omdat wij eigenlijk al voor in de ruimtes waren begonnen leek dat ons niet meer zo nuttig. Dus als je deze zou willen doen raad ik aan om deze  gelijk bij binnenkomst op te halen.

 

skelteren op Festival Tweetakt

Wat vonden wij van Festival Tweetakt in Fort Ruigenhoek

Wij hebben zondag genoten van het bezoek aan het festival en het fort. Het is een hele leuke combinatie van kunst , muziek en vertier voor kinderen. Zelf vond ik het extra bijzonder dat dit in een fort is, welke je normaalgesproken niet zo maar kan bezoeken. Op de dag dat wij er waren was er helaas geen theater. maar dat kan je van te voren in de agenda zien.

Wel denk ik dat we enorm geboft hebben dat het prachtig weer was, zodat je ook lekker door het gebied rondom het fort kan struinen en lang op het terras kan zitten met een drankje, terwijl de kinderen spelen. Mijn kinderen hebben wel tig rondjes om de bunkers in hun skelters geracet en zich lekker vermaakt in de ballenbak. Om uit te rusten konden ze neer ploffen in een van de ruimtes waar de film van het Jungle book draaide.

Kortom ik vind het een aanrader om met kinderen te bezoeken en dan zal ik vooral een droge dag uitzoeken met het liefst een lekker zonnetje aan de lucht.

Festival Tweetakt is elke zon- en feestdag vanaf nu t/m 16 juni te bezoeken van 11-18 uur op Fort Ruigenhoek in Utrecht.

Kijk HIER voor meer informatie

 

Bovenste foto is van Jelmer de Haas de andere foto's zijn van Shirley zelf.

 

Meer blogs van Shirley:

Een persoonlijk bericht van Sint voor jong en oud

Een persoonlijk bericht van Sint…

Bijna is het weer zo ver dat Sinterklaas vanuit Spanje naar Nederland komt gevaren. Mijn kinderen zijn er al druk mee bezig. De speelgoedboekjes…

Angela Schijf gaat op stap met Mozart

Angela Schijf gaat op stap met…

Al de hele herfstvakantie keken zowel de kinderen als ik uit naar ons geplande theaterbezoek in theater Agnietenhof in Tiel. We zouden gaan…

Een t-shirt bedrukken met je eigen glitter ontwerp

Een t-shirt bedrukken met je eigen…

Houden jij of je zoon of dochter van glitter? Hoe leuk is het dan om een t-shirt te bedrukken met een eigen ontworpen glitter afbeelding?…

Mijn naam is Shirley en ik ben moeder van 3 prachtige dochters Eline (2009), Fenne (2012) en Vivine (2014). Naast dat ik het heerlijk vind om moeder te zijn, ben ik 2015 gestart met mijn eigen bedrijf Ontspannen uk. Ik wilde namelijk andere ouders ook laten ervaren wat de positieve effecten van (baby)massage en yoga op kinderen zijn. Daarnaast ben ik druk met mijn webshop met leuke kraamcadeautjes.

In mijn blogs zal ik, net als ik tijdens mijn lessen babymassage, de lezers aan het denken willen zetten, herkenning willen oproepen of van tips willen voorzien. De onderwerpen waarover ik schrijf zullen gaan over de belevenissen met mijn dochters, weetjes over baby’s en alles wat ontspanning kan geven. Leuk als je reageert op mijn blogs!

 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.