);

Feest op de boerderij met Fien & Teun

Feest op de boerderij met Fien & Teun

Mijn gezin en ik hadden de eer om zondag de vijftiende oktober aanwezig te zijn bij de première van de theatervoorstelling van Fien & Teun - Feest op de boerderij. Ik kan je vertellen dat het niet alleen feest was op die zogenaamde boerderij. In de zaal was het ook groot feest. De eerste momenten was de spanning van de toetjes van mijn meiden (3 en 5 jaar) af te lezen. Al snel werd het ijs gebroken door de sprankelende toon van postbode Sita. Ook de aaneenschakeling van vrolijke liedjes hadden hier een rol in. Postbode Sita vertelde op uitnodigende wijze het verhaal van Fien & Teun en zorgde op laagdrempelige en toegankelijke wijze voor interactie. Hierdoor werd er goed ingehaakt op de spanningsboog van de kinderen.
 

Niet stilzitten bij Fien & Teun

De show duurde een uur. Doordat er genoeg bewegingsmogelijkheden en interactiemomenten waren, werden de kinderen niet opgelegd om een heel uur stil te zitten. Er zat een prima balans tussen het vasthouden van de aandacht en lekker actief en interactief mee doen. Kinderen werden aangemoedigd om lekker mee te dansen en met de liedjes mee te doen met bewegingen. Iedereen mocht ook luidkeels meezingen met de liedjes! Op speelse wijze werden onderwerpen als tellen, dieren, natuur en het boeren leven aangesneden. Zo staken de kinderen er ook nog wat van op maar werden zij ook aangesproken op kennis die zij al hadden. Hierdoor werd de prikkeling om lekker mee te doen alleen maar meer aangewakkerd. Kinderen werden gedurende de hele show betrokken en uitgedaagd tot interactie. Ook de ouders werden niet overgeslagen bij de interactie. Op leuke en humoristische wijze werden ook zij betrokken. Tot grote pret van de kinderen in de zaal. Iedere keer wanneer de ouders aan werden gespoord om mee te doen met een liedje of een dansje, hoorde je het geschater van de kinderen door de hele zaal heen galmen. Het was echt een feestje voor de kids en een leuk uitje voor het gezin. Mijn meiden genoten zichtbaar en gingen helemaal op in het verhaal. Bij thuiskomst waren zij nog steeds vol van Fien & Teun.

Boerderij van Fien & Teun


 

Een feest ook na de voorstelling

Nou hadden wij het voorrecht dat we bij de première waren en dat houdt in dat er lekker uit wordt gepakt en wij konden genieten van heel veel extra’s! Er stond een heuse kinderboerderij met echte dieren uitgestald. Daar maakten mijn meiden dankbaar gebruik van en knuffelden er lekker op los met de dieren! Bij de ‘’boerderij experience’’ was er genoeg zoet te krijgen, werden er lekkere hapjes uitgedeeld, kon er worden gepuzzeld, kon er worden geaaid aan imitatie wol en huid van een schaap en een koe, er konden kleurplaten worden gekleurd en er was de mogelijkheid om Fien of Teun te laten vereeuwigen op de armen van de kinderen, door middel van een ingekleurde stempel. Het was magisch!

Fien & Teun première voorstelling

Na de voorstelling mochten onze dames ook nog op de foto met Fien & Teun. Daarvoor moesten ze het podium op. De oudste schroomde hier totaal niet voor, de middelste vond het allemaal best een beetje spannend. Normaal gesproken is ze niet zo te porren voor dit soort acties. Maar vandaag deed ze het gewoon eventjes! Hoppa! Bij vertrek kregen we nog een appeltje mee en dat appeltje koesterden onze meiden met hun leven. Met het appeltje vastgeklemd in hun handjes, begaven we ons weer naar de auto. De meiden hadden er van genoten. Wij hadden een top middag! Wat mij betreft een aanrader voor een leuk gezinsuitje.

Fien & Teun — Feest op de boerderij is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Je kunt hier zien wanneer Fien & Teun bij jou in de buurt te zien zijn.

» Kijk hier voor alle leuke kindermusicals van 2017/2018

Het moederschap is niet een grote roze wolk

Het moederschap is niet een grote…

Moeder zijn is natuurlijk het grootste voorrecht in het leven. Niets mooiers dan je kroost op zien groeien tot mooie, evenwichtige mensen.…

Eropuit in Volendam en Marken met kinderen

Eropuit in Volendam en Marken met…

Wij mochten onlangs op ontdekkingstocht door Volendam. Dit deden we met een geweldige speurtocht voor kinderen die ons met verhaalvontuur.nl…

Column: De veelzijdige rol als moeder

Column: De veelzijdige rol als…

Naast de rol van moeder vervul ik nog talloze andere rollen voor mijn wondertjes. Ja, sorry… mijn sarcasme nam het nu al over. Laten we ze…

Ik ben Judith: mama van drie meiden: 2012, 2014 en 2016. Passies: Schrijven/ fotograferen. Liefhebber van: Humor, Sarcasme, Lekker eten, Gezelligheid, Alleen zijn, Samen zijn, Zon, George Michael en nog zoveel meer! Guilty pleasure: Redbull. Quote: ‘Loslaten is de moeilijkste vorm van liefde’. Ik schrijf: vaak met een knipoog, soms rauw en intens, bijna altijd met een vleugje humor .

Biografie in een notendop: Ik heb een roerige jeugd genoten en ben mijn moeder op 26 jarige leeftijd aan zelfdoding verloren. Ik kom haar nog regelmatig tegen nu ik zelf moeder ben. Zij en haar omstandigheden zijn regelmatig onderwerp van mijn schrijven. Maar ik haal mijn inspiratie ook veelvuldig uit mijn drie meiden en andere allerhande verwonderingen. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.