);

Eropuit in Volendam en Marken met kinderen

Eropuit in Volendam en Marken met kinderen

Wij mochten onlangs op ontdekkingstocht door Volendam. Dit deden we met een geweldige speurtocht voor kinderen die ons met verhaalvontuur.nl alle mooie, leuke en bijzondere plekjes van Volendam liet zien. Tickets werden ons aangeboden door Rent&Event.

 

Eropuit in Volendam en Marken met kinderen

Bij Rent&Event zijn tickets voor uiteenlopende activiteiten verkrijgbaar. Denk dan aan de verhuur van E-fatbikes of een E-bike of een E-chopper, een foto in klederdracht, een speurtocht voor kinderen of een overtocht naar Marken met de Marken Express. Activiteiten zijn ook makkelijk te combineren. Tickets koop je bij Rent&Event, online kan ook. Ze zijn centraal gelegen aan de haven in Volendam. Je hoeft dan niet meer in de rij te staan bij de betreffende activiteit. Een leuk voordeeltje als je voor een foto in klederdracht gaat, is dat zij de goedkoopste aanbieder van iedereen zijn.

Wij deden de speurtocht voor kinderen en de overtocht met de Marken Express

Wij kozen voor de speurtocht voor kinderen. Deze is naar gelang uit te breiden naar een speurtocht in Marken, inclusief een Marken Express boottocht

We werden warm onthaald bij Rent&Event en kregen daar uitleg over hoe de speurtocht in zijn werk ging en het startpunt werd verklapt. Verder vertelde Pieter, werkzaam bij Rent&Event, ons heel enthousiast en bevlogen over Volendam. We kregen leuke weetjes en ins & outs te horen. Ik kreeg er geen genoeg van, maar onze meiden stonden al te trappelen om lekker op ontdekking te gaan. Eigenlijk wilde ik Pieter stiekem meenemen! Hij vertelde vol passie over de inwoners van Volendam en de stad zelf. Correctie, dorp. Want Volendam is een dorp. Zo leerde ik van Pieter. Mooi om te zien dat iemand zoveel plezier heeft in wat hij doet. Daarmee maak je je klanten ook enthousiast. Althans, op mij werkte het erg aanstekelijk.

Volendam speurtocht voor kinderen

We gingen van start!

Op interactieve wijze werden we uitgedaagd om 5 missies in Volendam te volbrengen. Op een missiekaart konden we precies zien waar we heen moesten, daar stonden letters op alfabetische volgorde op waaraan een QR code was gekoppeld die je met je smartphone moest scannen om instructies te ontvangen en je missies te volbrengen. Dit kan overigens ook met een tablet.

Bij de eerste missie moesten we jaartallen achterhalen van verschillende beelden die op de dijk stonden. Hierbij werden we er een klein beetje ingeluisd, want pas toen we instructies gingen luisteren en bekijken voor de volgende missie, bleek dat beeld nummer 3… o, nee… sorry, dat ga ik dus niet verklappen! We werden er trouwens niet écht ingeluisd, het kan ook zijn dat we niet helemaal goed naar de instructie hadden geluisterd hoor. Het zorgde er in ieder geval voor dat we ons een breuk zochten. Let dus goed op wat er wordt gezegd! Dat kan overigens nog best een uitdaging zijn als het heel erg druk is in het dorp. Zo ondervonden wij al gauw. Bij iedere nieuwe instructie, probeerden we daarom een enigszins rustig plekje te vinden, zodat we alles goed konden horen.

Dagje weg met kinderen naar Volendam

De speurtocht voor kinderen was ook best een beetje spannend!

Tijdens het luisteren naar de opdrachten voor de missies, werden we ook nog achterna gezeten door een boef. Dat leverde af en toe best spannende momenten op. Onze jongste van net 6 jaar en de middelste van 7 (bijna 8 jaar) vonden dit soms best een tikkeltje eng. Gelukkig was het meer een kluns dan een gevaarlijke boef, uiteindelijk moesten we dus meer lachen dan dat het echt eng was. De speurtocht is geschikt voor kinderen t/m 14 jaar. Ik merkte aan onze jongste en middelste dat het voor hen misschien nog wat veel van hun uithoudingsvermogen en spanningsboog vroeg, want de speurtocht duurde ruim een uur. Voor onze oudste van 10 jaar was dit al minder een opgave. Voor alle drie gold in ieder geval dat ze heel fanatiek waren in het willen oplossen van de opgaves.

 

Volendam heeft een heuse doolhof

Bij het allereerste hotel in Volendam kregen we aanwijzingen om naar het zogenaamde doolhof van Volendam te gaan. Het was aan de overkant van het hotel. Het is maar goed dat dit werd vermeld, want je zou er zo voorbij lopen. Een verrassend weetje over dit hotel: Walt Disney heeft er ooit gelogeerd! Meer leuke weetjes verklap ik niet hoor. Die moet je zelf maar gaan ontdekken. Het Doolhof van Volendam is geen echt doolhof, maar zijn allemaal hele kleine steegjes en hele mooie, pittoreske huisjes die wel echt aan doen als een doolhof, want je verdwaalt er zo! Het had echt iets betoverends. Alsof je ineens in een soort van sprookjesdorpje was beland. Zo mooi! We kregen weer wat opdrachten die we hier uit moesten voeren. Hier voelden we ons een klein beetje opgelaten bij, want we moesten speuren bij de huizen waar mensen gewoon nog wonen. Aangezien het een prachtige dag was, zaten veel bewoners lekker van het zonnetje te genieten voor hun huis. Ik vond het magisch dat je zo nog op een drukbezochte dijk vol toeristen staat en je je het volgende moment in een sprookjesachtig dorpje waant waar stilte en rust overheersen.

Volendam - Marken veerpont

Je kunt de speurtocht nog uitbreiden naar Marken

De speurtocht in Volendam eindigt bij het Volendam museum, mits je ervoor kiest om deze voort te zetten in Marken. Zoals wij ook deden. Op de missiekaart vind je een QR code waarmee je via Rent&Event direct een bootticket naar Marken kunt boeken en daar zal de speurtocht verder gaan. Als je van tevoren al weet dat je de speurtocht in Marken ook wilt doen, kun je natuurlijk je bootticket ook meteen bij Rent&Event kopen, tegelijk met de speurtocht.

 

Marken Express boottocht met Rent&Event

Na het eindpunt in Volendam was het tijd om de overtocht naar Marken te maken. Een tocht van ongeveer een half uur. Dit was toch wel een hoogtepunt van onze dag. De meiden vonden het geweldig. Het was wel erg druk, desondanks was er voldoende plek om lekker buiten te zitten. Je kunt namelijk zowel buiten- als binnen zitten. De boot had wat weg van zo’n ‘hop on, hop off bus’, maar dan in een boot variant. Een dubbeldekker achtig iets. In ieder geval een overtocht die de moeite waard is met prachtige vergezichten. Als je onverhoopt vreselijke dorst krijgt of zin in een snack, dan is dat ook verkrijgbaar op de boot.

Dagje Marken met kinderenhet dorpje Marken ontdekken met kinderen

Wat is Marken een mooi schiereiland

In Marken leerden we waar de uitdrukking ‘’Rijke stinkerd!’’ vandaan komt en lieten we ons meevoeren door de schilderachtige omgeving. Wat een mooi en authentiek plaatsje is Marken. Het is niet heel groot, maar er is echt genoeg te zien en te doen. Hier ging de speurtocht onverminderd door. Erg leuk om op deze speelse en actieve wijze de omgeving te verkennen, maar ook om echt leuke informatie over dit kleine schiereiland op te doen. Na het volbrengen van de speurtocht kon de missiekaart in worden geleverd bij de laatste locatie en kregen de meiden een leuke prijs. Ja, ik weet het, je wilt vast weten wat ze dan kregen. Dat zou ik graag prijs willen geven… leuke woordspeling… maar, nee, ik zeg lekker niets. Zo blijft het een verrassing! Het is in ieder geval nog een reden om deze speurtocht en overtocht zeker te gaan doen.

Wat te doen in Marken met kinderen

Dit zijn de kosten

  • De speurtocht is geschikt voor een groep van maximaal 6 personen. Bij een grotere groep wordt aangeraden om er nog een missiekaart bij te kopen. Deze kosten €19,95.-  per stuk. Dus niet per persoon.
  • Via de website van Rent&Event krijg je korting op de boottickets voor de overtocht naar Marken. Je betaalt dan €7.- per kind en €13,50.- per volwassene voor een retourticket.


 

Nog meer leuke uitjes voor kinderen met Rent&Event

Bij Rent&Event vind je nog meer te gekke uitjes voor kinderen in Volendam en Marken.

Voor een sportieve dag kun je een tandem of fietsen huren en als je wilt weten hoe kaas wordt gemaakt, breng dan eens een bezoekje aan een Hollandse kaasboerderij. Je kunt ook een kijkje nemen in Palingrokerij Smit Bokkum en het Palingmuseum. Ben je meer van de zoetigheid? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Woltjes backerij. Daar kun je een demonstratie bijwonen waar je met eigen ogen kunt zien hoe deze Hollandse ambacht wordt gemaakt. Om je vingers bij af te likken! Wil je meer te weten komen over Volendam? Ga dan naar het Volendam museum of wat dacht je van een rondleiding door Volendam door een gids in klederdracht?

 

Wij genoten van ons dagje uit met Rent&Event

Wij hadden in ieder geval een dag met een gouden randje! Door de speurtocht te doen kwamen wij op verrassende locaties waar we normaal gesproken zo voorbij zouden lopen. Daar zaten toch wel plekken tussen die ik niet had willen missen. Te denken aan onder andere het doolhof. We deden allerlei interessante weetjes en feitjes op en zo werd leuk met leerzaam verenigd. Ik dacht dat we in twee uurtjes wel klaar zouden zijn, maar hier had ik me in vergist. Wij hebben ons zeker een dag vermaakt met de uitgebreide speurtocht en de boottocht naar Marken. Het was echt een heerlijk dagje uit. Wil jij ook een dag met een gouden randje? Bekijk dan zeker eens het aanbod aan activiteiten die Rent&Event te bieden heeft. Het kan niet anders als dat jullie er dan weer een schitterende herinnering bij krijgen.

 

Tip van Flip:

  • Zorg er voor je dat je mobiel/ tablet goed op is geladen.
  • Zorg voor voldoende internetbundel.
  • Zonnige dag? Insmeren maar! Neem zonnebrandcrème mee.
  • De speurtocht duurt ruim een uur (alleen die in Volendam), dus neem voldoende te drinken mee en wat te snacken/ eten. Natuurlijk kun je in Volendam ook gewoon onderweg wat kopen. Aan poffertjeskramen geen gebrek! Een lekkere gerookte paling kan ook. Of gaat je voorkeur liever uit naar een ambachtelijke stroopwafel? De keuze is reuze!
  • Wanneer je de speurtocht uitbreidt met een boottocht naar Marken en verlenging van de speurtocht, dan ben je hier wel een dagje zoet mee.
  • Houd er rekening mee dat het i.v.m. toerisme en dagjesmensen erg druk kan zijn. Dit kan het moeilijk maken om de storytelling goed te horen/ volgen. De drukte maakte het voor ons soms ook lastig om opdrachten uit te voeren. Zo stonden er bij bepaalde missiepunten drommen mensen waardoor het lastig werd het antwoord van sommige vragen te vinden en te beantwoorden. Een megafoon kan hierbij uitkomst bieden. Grapje natuurlijk! Een onsje geduld biedt dan meer uitkomst om je missie te volbrengen. Of probeer een tijd/ periode te kiezen waarop het nog niet zo druk is in Volendam.

Voor gratis parkeren is in Volendam voldoende gelegenheid. Het is ons ook gelukt om een gratis plekje te vinden!

Met het hele gezin een dagje Volendam en Marken

» Lees ook: weekendje weg eigen land

 

Meer blogs van Judith:
 

Over volwassen worden enzo...

Over volwassen worden enzo...

Terwijl de ene 90’s hit na de andere de boxen uit knalt, zit onze oudste dame ongeïnteresseerd en onderuitgezakt op de achterbank in onze…

Het moederschap is niet een grote roze wolk

Het moederschap is niet een grote…

Moeder zijn is natuurlijk het grootste voorrecht in het leven. Niets mooiers dan je kroost op zien groeien tot mooie, evenwichtige mensen.…

Eropuit in Volendam en Marken met kinderen

Eropuit in Volendam en Marken met…

Wij mochten onlangs op ontdekkingstocht door Volendam. Dit deden we met een geweldige speurtocht voor kinderen die ons met verhaalvontuur.nl…

Ik ben Judith: mama van drie meiden: 2012, 2014 en 2016. Passies: Schrijven/ fotograferen. Liefhebber van: Humor, Sarcasme, Lekker eten, Gezelligheid, Alleen zijn, Samen zijn, Zon, George Michael en nog zoveel meer! Guilty pleasure: Redbull. Quote: ‘Loslaten is de moeilijkste vorm van liefde’. Ik schrijf: vaak met een knipoog, soms rauw en intens, bijna altijd met een vleugje humor .

Biografie in een notendop: Ik heb een roerige jeugd genoten en ben mijn moeder op 26 jarige leeftijd aan zelfdoding verloren. Ik kom haar nog regelmatig tegen nu ik zelf moeder ben. Zij en haar omstandigheden zijn regelmatig onderwerp van mijn schrijven. Maar ik haal mijn inspiratie ook veelvuldig uit mijn drie meiden en andere allerhande verwonderingen. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.