);

Er was eens... lang geleden WINACTIE

Er was eens... lang geleden WINACTIE

Als ik tegen mijn dochter vertel dat we zijn uitgenodigd voor een musical dan beginnen haar oogjes al te glimmen. Je kunt ons niet enthousiaster krijgen. Vaak is het een sprookjesmusical als Hans & Grietje waar we vorige keer heen mochten. Dit keer was het geen sprookje, maar een geschiedenis musical: Lang geleden…. over Willem van Oranje, Hugo de Groot en Jacoba van Beieren. Het vertelt zich als een sprookje, maar dit is onze geschiedenis en echt gebeurd.

Let op: dit artikel bevat een winactie!

» Lees ook: leukste kindermusicals 2018

 

Een geschiedenis musical, is dat leuk?

In de musical Lang Geleden komen 3 betekenisvolle figuren uit de Nederlandse geschiedenis voorbij: Willem van Oranje, Hugo de Groot en Jacoba van Beieren. Wij waren met het gezin al een keer naar Slot Loevestein geweest, dus het verhaal van Hugo de Groot was ons bekend. De musical wordt met veel humor door 4 acteurs gespeeld. Ook de manier waarop alle vier muziek maken en erbij zingen, is geweldig.

Het is geen familievoorstelling voor kinderen jonger dan 8 vinden wij. En wij daar bedoel ik mee: dochter (9) en ik. Dochter vond het erg leuk. Ook omdat er wat herkenning in zat in het verhaal en ze de humor wel meekreeg. Jongere kinderen gaan die humor niet snappen en het verhaal niet begrijpen, tenzij je een kind hebt dat zich buitengewoon interesseert voor Nederlandse geschiedenis. Ik vind het een absolute aanrader voor schoolklassen. Wat een leuke manier om de geschiedenis te leren.

Lang geleden is tot eind mei door heel Nederland te zien. Kijk hier voor de speellijst en het kopen van een kaartje.

Normaal gesproken maak ik altijd een leuke compilatie van de musical om jullie te laten zien hoe het was. Na een avondje editen (gaat gewoon veel tijd in zitten) was de volgende dag het gemaakte filmpje of een of andere wijze niet meer te gebruiken. Ik had geen tijd en geen zin om een nieuwe te maken, dus jullie moeten het dit keer doen met de trailer die ik op YouTube vond… Sorry!

 

Musical en boek: Lang Geleden

Boek Lang GeledenDe musical is een spin-off van het gelijknamige boek van auteur Arend van Dam en illustrator Alex de Wolf, dat in 2007 werd uitgegeven en in 2008 een zilveren Griffel won. In het boek, dat maar liefst 143 pagina’s telt, worden 50 verhalen vertelt over onze geschiedenis. Over beroemde figuren als Rembrandt van Rijn, Jacoba van Beieren en Michiel de Ruyter, maar ook over jagers, verzamelaars, boeren, vissers, koningen en koninginnen. Lang Geleden begint met een verhaal van omstreeks 5000 jaar v. Chr. en eindigt bij het NU. Werkelijk een prachtig boek wat wij met heel veel plezier gaan lezen en wat eigenlijk in de boekenkast van elk kind zou moeten staan.

Het boek is net iets toegankelijker dan de musical, dus je kunt het makkelijk in huis halen voor je kind vanaf 6 jaar.

Je kunt Lang Geleden bekijken en kopen bij bol.com voor € 17,99.

Maar wij mogen ook een exemplaar van dit geweldige boek weggeven! Dus doe vooral mee met de winactie.

 

» Lees ook: AVI-niveaus de volledige uitleg

 

Hoe je kans maakt op het boek Lang Geleden?

 • Ga naar het actiebericht op Facebook
 • Geef dit bericht een heart en laat weten voor wie jij Lang Geleden wilt winnen
 • Een reactie hieronder geeft je een extra winkans
 • Delen van de actie op social media vinden we altijd heel fijn

Vrijdag 16 februari maken we de winnaar bekend.

DE WINNAAR IS: Noortje van der Kolk. Stuur je mij een email met je adresgegevens naar info@website4mama.nl?

Credits foto: Jet en Michel Vonk

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 6

 1. Ingrid Hopster

  feb 08, 2018 at 09:08

  De musical lijkt ons zo super leuk, mijn zoon wil er erg graag heen in mei dus als voorbereiding alvast dit boe lezen zou mooi zijn. 2. Adriana de Ruiter

  feb 08, 2018 at 10:13

  Goedemorgen! Wat een leuke winactie! Ik doe gráág mee voor onze pleegzoon! Hij is helemaal van geschiedenis op het moment, vraagt ook bij alles wat hij ontdekt of ik er toen al was, of oma er toen al was, enz. Dit boek gaat hij absoluut geweldig vinden, dus ik ga voor hem duimen! :D
  Fijne dag!! 3. Saskia van der Heijden

  feb 10, 2018 at 07:04

  Jaaaaaaa! Weet zeker dat mijn 8-jarige dochter hier heeeeeeel BLIJ van gaat worden!
  Ik maak graag kans! Groetjes van Saskia 4. Mellissa

  feb 11, 2018 at 01:10

  Ik doe graag mee voor mijn dochter die begin maart 10 jaar wordt. Ik ben er zeker van dat ze super blij zou zijn met dit boek aangezien ze héél graag leest en sinds kort ook geïnteresseerd is in geschiedenis...Dit zou dus het perfecte, net iets te vroege, verjaardagscadeau zijn ???? Duimen maar ???? 5. Els Black-Stoker

  feb 13, 2018 at 05:24

  Ik doe graag mee voor mijn zoon James, die volgende maand 7 jaar wordt. Hij is dol op lezen en leren. 6. Femke

  feb 13, 2018 at 06:04

  Ik doe graag mee voor mijn oudste zoon, we zijn bezig in Vet oud! Geschiedenisboek.
  Ik lees het voor maar sla af en toe stukjes over, het is eigenlijk voor wat oudere kinderen. Ik denk dat dit beter aansluit bij zijn leeftijd.This thread has been closed from taking new comments.