De elektrische fiets is voor mij een uitkomst!

De elektrische fiets is voor mij een uitkomst!

Het waait hard. Het is dan ook herfst, dus wat wil je. Ik moet nog even een klein boodschapje doen bij de supermarkt. Voorheen had ik voor dit kleine stukje de auto gepakt, want wie heeft er nou zin om van je fiets afgeblazen te worden of om niet vooruit te komen met tegenwind? Nu pak ik mijn elektrische gazelle, zet ‘m op standje “normaal” of bij heel harde wind op standje “boost” en gaan met die banaan. Het is droog, dus fietsen kan nog best.

Sinds ik een elektrische fiets heb, laat ik veel vaker de auto voor de deur staan en pak ik de fiets. Even een boodschap doen bij de supermarkt of fietsend naar de fitness aan de andere kant van het dorp? Ik pak mijn elektrische fiets.

 

Waarom een elektrische fiets

Waarom een elektrische fiets voor iemand die nog niet bejaard is? Wil je het echt weten? Door mijn migraine kreeg ik preventieve medicijnen die killing waren voor mijn conditie. 100 meter fietsen en ik viel er bijna vanaf met mijn tong tussen de spaken. En ondertussen werd ik natuurlijk door elke 70-plusser fluitend met 20 km per uur ingehaald. Mijn frustratie daarover groeide en over het feit dat ik zo beperkt werd door mijn slechte conditie. Wat ik vooral jammer vond, was dat ik voordat we gingen fietsen al bezig was met het feit hoelang ik het fietsen zou volgehouden en ging daarom maar niet. Uiteindelijk paste ik mijn voedingsgewoontes aan en ben gestopt met die medicijnen.

» Lees hier wat ik deed tegen mijn migraine

Maar daarvoor nog kocht ik een elektrische fiets. Al was het alleen maar om voortaan de bejaarde fietsers voor te kunnen blijven. Nee geintje, ik wilde graag met het gezin op pad kunnen zonder dat ik me van tevoren druk hoefde te maken over de afstand die we af zouden leggen. Nu gaan we heerlijk stukken fietsen door de bossen en met gemak fiets ik van hier naar het gezellige Willemstad waar we boten gaan kijken als het mooi weer is. Ik voel me weer fit en pak zoveel makkelijker de fiets.

 

Een elektrische fiets is een uitkomst!

Eigenlijk had ik al veel eerder een elektrische fiets moeten aanschaffen. Ik heb er nu zoveel lol van. Terugdenkend had ik graag een elektrische mamafiets gehad zodat ik met onze dochter Marisa voorop en later achterop lekker stukken had kunnen fietsen. Maar ja, die tijd kan ik niet meer terughalen. Ik kan alleen maar genieten van onze fietsmomenten nu.

Heb jij een elektrische fiets of zou het iets voor jou zijn?

 

Meer blogs van Esmée:

Hoofdluis? Geen stress!!

Hoofdluis? Geen stress!!

De scholen in het Zuiden van het land zijn weer begonnen en de luizenbrigades staan weer paraat om alle basisschoolkinderen te controleren…

Naar de Costa Daurada met kinderen: 10 tips

Naar de Costa Daurada met kinderen:…

Ook zo gek op Spanje: het weer, de mensen, de taal en het eten? Zoek je een fijne bestemming om samen met je kinderen te bezoeken? Om te genieten…

Een nachtlampje voor als ze bang zijn in het donker

Een nachtlampje voor als ze bang…

Ik ga naar bed en weer zie ik het licht aan staan in Marisa’s kamer. Ze slaapt weliswaar, maar met het licht aan. Als ik haar licht uitdoe,…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte een bedrijf in social media en online marketing Linea Recta. Hier help ik kleine zelfstandig ondernemers met hun online presentatie en zichtbaarheid. Website4Mama was een andere droom die ik realiseerde. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.