);

Eindelijk! We hebben Corona!

Eindelijk! We hebben Corona!

De tafel ligt bezaaid met zelftesten en ontbijtspul. Was deze test nou van jou? Niets aanraken, alleen mama doet de testen! Mag die deur dicht, ik bevries zowat. Waarom moeten we eten met de deur open? Ik wil alleen een test als ik een filmpje mag kijken. Ja, daaag, we doen niet aan schermtijd bijdehand. Dan wil ik geen test! Hoho, we gaan geen eisen stellen. De kakafonie tijdens het ontbijt is onwerkelijk. Ik heb een kind in de houdgreep en negeer volledig het geroep en gedrein van alledrie de koters die voor de verandering eensgezind in weigerstand staan. Daar komt het staafje aangelopen, zo in Enders neusje gekropen! Kom maar door K1. Nu jij. Wanneer ook K2 is getest en ik mijn eigen hersentjes heb gekieteld met zo’n prachtig staafje, keert de rust terug. 

Zucht. Onze nieuwe ochtendroutine is eindelijk voorbij. Nu nog een kwartier wachten op de felbegeerde negatieve uitslag. Met 3 kinderen in 3 verschillende klassen, sportclubjes, speelafspraakjes en niet te vergeten gewoon werk wat ook wel eens op een kantoor moet met echte mensen i.p.v. via gedeelde schermpjes, lijkt het een godswonder dat wij al die tijd geen Corona hebben gehad. Ik zeg dan ook steeds gekscherend dat zodra wij de grote C hebben, de pandemie ten einde is. Het kan bijna niet anders.  Complete klas in quarantaine wegens te veel besmettingen en wie heeft geen Corona? Precies, wij. Na de sportles paniekmailtjes dat er positieve testen zijn en wie heeft er geen Corona? Precies, wij. Na een toneelworkshop het bericht dat er een aanwezige Corona had en wie krijgt geen Corona? Precies, wij. Tot een paar dagen geleden. Een collega van De Man appt dat hij positief is. “Ow, die collega met wie je wat ging eten?” “Nee, dat ging niet door. Hij was niet zo lekker.”

 

Eindelijk positief

Je bent een brave burger of niet natuurlijk. Er wordt wederom getest en jawel, na de controlestreep komt daar een heel licht rood streepje bij. Is dat..? Neeeee! Hoe verrassend en heel raar bevredigend om eindelijk die streep te zien! Die testen werken dus wél. Al die keren dat er een zelftest is gedaan en er alleen bij de controlestreep een streepje tevoorschijn kwam, voelde naast opluchtend stiekem toch ook wel desillusionerend. Is zo’n test wel te vertrouwen als je zo’n verschrikkelijke keelpijn hebt en je echt waar, zo’n keelpijn heb ik nooit gehad, geen Corona blijkt te hebben? En dat heel vaak. 

Een extra streep bij de T is dan ineens toch prettig ofzo. Dat heeft lang geduurd zeg. Al 2 jaar ontspringen we de dans door de boel goed te ventileren, nauwelijks sociale contacten te hebben, handen tot aan de ellebogen te schrobben, bij bezoek steeds te testen, alle deurklinken vaker dan me lief is, af te nemen en ons uiteraard te laten vaccineren.

Welkom Corona. We hadden je al veel eerder verwacht. Wil je wat Vitamine C ofzo? Misschien een kopje thee, lekker met verse gember en schijfjes sinaasappel? Is vast goed voor je keel. We hebben wel flink wat keren in de rats gezeten of we positief zouden zijn of niet. Dan blijkt maar weer dat negatief het meest positieve woord is wat je kunt horen. Het persoonlijke record in Huize M staat op 14 Corona testen in 6 dagen tijd.

 

Minder ziek door Omikron

Nu lijkt Omikron niet zo ziekmakend, maar mannen en ziek zijn is nooit een goede combinatie. Dat kan elke vrouw beamen. Dus hoe vriendelijk Omikron ook is, een zieke vent thuis is net zo aangenaam als een aderlating met een bot scheermesje. Vooral als je met Hoofd Hypochondrie bent gehuwd, zijn de neveneffecten van elke willekeurige hoest of kuch aanzienlijk. Er wordt dramatisch gesnotterd.

Noodlesoepjes gaan er doorheen alsof het zoete koek is. We zien De Man af en toe voorbij sloffen in een joggingbroek, met een vaal gezicht met een pak zakdoekjes en kommetje soep in zijn hand.

Gelukkig verloopt het ziek zijn zelf vrij mild bij De Man. Hij lijdt net zo erg aan het ziek zijn als voordat hij Corona had. Wat zeg ik? Het is precies hetzelfde als elke andere verkoudheid (zo'n vaccin werkt dus heel goed!). En voor ons? Voor ons gaat alles ook gewoon door na de dagelijkse staaf in de neus. 

 

When I say Cooo, you say ronaaaa!

 Coooo

 Rooonaaaaaa

 Cooo

 Roonaaaa!

 

Meer blog van Melek:

Nieuwe schooljaar stress

Nieuwe schooljaar stress

Je pikt ze er zo uit op het schoolplein, die nieuwe  ouders. Ze staan nog onwennig op het schoolplein met hun kind wat voor het eerst naar…

Theatervoorstelling Rapunzel recensie

Theatervoorstelling Rapunzel recensie

Onbewust ben ik aan het glimlachen als ik het onvervalst Amsterdamse accent naast me hoor. De oma is in de Meervaart samen met haar kleindochter…

Column: ongewenst scheldgedrag van je kids

Column: ongewenst scheldgedrag…

De Man gaat met alledrie de kinderen boodschappen doen op de fiets. Boodschappen doen met papa, jaaaa! Dat gebeurt niet vaak, dus is het een…

Hoe spreek je haar naam eigenlijk uit? Meylek dus! Melek heeft samen met Wouter 3 dotjes van eigenwijze kinderen. De oudste en enige dochter is van 2014, rap volgde meneer in 2015 en in 2017 kregen ze hun jongste boef. Naast Neerlandica en blogger voor o.a. De Tuinschuur, is Melek ook eigenaar van het huiskamerrestaurant De Groene Smulpaap. Ze kookt en eet graag lekkere dingen, recenseert, moestuiniert, betwetert, reist, bemoedert en speelt óók nog eens improvisatietoneel. Met haar scherpe blik observeert en schrijft ze verhalen over en met haar kroost. Ze is begonnen met naailessen, dus wie weet rolt er nog eens een broekje uit de oven in plaats van taart!  

 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.