);

Altijd in huis: een EHBO kit voor je kinderen en jezelf

Altijd in huis: een EHBO kit voor je kinderen en jezelf

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Het kan plotseling gebeuren en het is soms niet te voorkomen. Daarom is het handig om bepaalde spullen in huis te hebben voor het geval er iets gebeurt. Vooral met kinderen gebeuren er wel eens kleine ongelukjes en dan kan een EHBO-kit van pas komen. Met zo'n kit heb je alle benodigde spullen bij elkaar voor het geval dat je ze nodig hebt.

Bij Optiphar apotheek kun je online alles vinden om de EHBO-kit te vullen met de juiste spullen. Op die manier hoef je niet te zoeken op het moment dat je het snel nodig hebt. Zo ben je goed voorbereid als er iets gebeurt.

Wondverzorging

Soms vallen kinderen van iets af of schuren ze ergens langs, wat kan leiden tot een lelijke schaafwond. Gelukkig zijn deze wonden meestal niet erg diep of ernstig, en kun je ze vaak met een pleister behandelen. Daarom is het verstandig om altijd pleisters in huis te hebben. Zorg ervoor dat je pleisters in verschillende maten hebt, zodat er altijd een geschikte pleister is voor de wond. Het is ook handig om pleisters te hebben met leuke afbeeldingen erop, omdat dit de schrik en de pijn wat kan verzachten. Daarnaast kan een pincet handig zijn om eventuele splinters te verwijderen. Als er per ongeluk een splinter in de huid komt, kun je deze met behulp van de pincet zelf uit de huid halen. Zo kun je kleine ongelukjes thuis snel en gemakkelijk verzorgen.

Die vervelende insecten

Soms kunnen insecten behoorlijk vervelend zijn voor kinderen. Daarom is het handig om wat anti-muggenspray bij de hand te hebben. Ook een muggenwerende armband kan helpen om vervelende beten te voorkomen. Verder is een tekenpen handig om teken makkelijker te verwijderen. Houd daarna altijd goed de bijtplek in de gaten. Zet er voor de zekerheid met pen een rondje omheen. Als er na een paar dagen tot 3 maanden in de buurt van de beet een rode, gelige of blauwrode vlek of ring ontstaat, ga dan naar de dokter. Je kunt ook teken spray met deet gebruiken om teken af te weren, maar het is altijd goed om iets in huis te hebben om teken te verwijderen als dat nodig is. Hetzelfde geldt voor bijen-of wespensteken; zorg ervoor dat je iets in huis hebt om de angel uit de huid te halen of het gif uit te zuigen. Op die manier ben je altijd voorbereid op die vervelende insectenbeten, die je liever snel wilt vergeten.

Overal op voorbereid

Het is belangrijk om altijd voldoende spullen in huis te hebben voor het geval een van de kinderen een wond heeft, zodat je snel kunt reageren. Elke situatie kan verschillende benodigdheden vereisen. Als je bijvoorbeeld op vakantie gaat en lange tijd in de auto moet zitten, is het handig om wat braakzakjes mee te nemen om eventuele viezigheid in de auto te voorkomen. Voordat je aan een activiteit begint, is het verstandig om te bedenken of je nog meer spullen nodig hebt en zorg ervoor dat je alles in huis hebt. Je wilt immers niet zonder de juiste hulpmiddelen zitten op een belangrijk moment wanneer je ze echt nodig hebt. Door goed voorbereid te zijn, kun je snel en efficiënt handelen in geval van nood.

 

Een lijst van items die doorgaans aanwezig moeten zijn in een EHBO-kit:

 1. Verbandmiddelen:

  • Steriele gaasjes
  • Steriele verbanden (verschillende formaten)
  • Elastisch verband (bijvoorbeeld een rolletje zelfklevend verband)
  • Driekante doek (voor het maken van een mitella)
 2. Pleisters en hechtpleisters:

  • Verschillende maten en vormen van pleisters
  • Waterdichte pleisters
  • Huidkleurige hechtpleisters
 3. Desinfectiemiddelen:

  • Alcohol- of jodiumoplossing (voor het reinigen van wonden)
  • Desinfecterende doekjes
 4. Medische hulpmiddelen:

  • Wegwerphandschoenen (om infectie te voorkomen)
  • Eerstehulp tekstboekje
  • Pincet en schaar
  • Thermometer
 5. Medicijnen en pijnverlichting:

  • Pijnstillers zoals paracetamol of ibuprofen
  • Antihistaminica (bij allergische reacties)
  • Anti-inflammatoire crème (bijvoorbeeld hydrocortison)
 6. Overige items:

  • Reddingsdeken (om warmte vast te houden)
  • EHBO-handleiding of instructies
  • Gekoelde gel of koude kompressen (voor het behandelen van zwellingen)

 

Houd er rekening mee dat de inhoud van een EHBO-kit kan variëren afhankelijk van het doel (thuisgebruik, reizen, sporten, etc.) en persoonlijke voorkeuren. Het is belangrijk om de kit regelmatig te controleren en aan te vullen om ervoor te zorgen dat alle benodigdheden op peil blijven en niet zijn verlopen. Daarnaast is het aanbevolen om een EHBO-cursus te volgen om adequaat te leren hoe je deze materialen kunt gebruiken in noodgevallen.

Het belang van vrije tijd voor moeders

Het belang van vrije tijd voor…

Het moederschap is een van de meest intensieve en veeleisende rollen die je als vrouw kan vervullen. Dat zal je met me eens zijn. Dag in,…

Ontspannen slapen in een landelijke slaapkamer

Ontspannen slapen in een landelijke…

Een goede nachtrust is, naast gezond eten en voldoende bewegen, één van de pijlers waarop een goede gezondheid rust. Lekker slapen verlaagt…

Het belang van ontspanning: tips om tot rust te komen

Het belang van ontspanning: tips…

Het leven van een moeder zit vol uitdagingen en verantwoordelijkheden, van het opvoeden van kinderen tot het runnen van het huishouden en…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.