Mijn eerste Moederdag

Mijn eerste Moederdag

Je eerste Moederdag is denk ik de meest bijzondere Moederdag van alle Moederdagen die daarna nog gaan komen. In ieder geval was dat wel bij mij het geval. Zoals jullie inmiddels waarschijnlijk wel weten, beviel ik 8 weken prematuur van mijn dochter. Ik kreeg Pre-eclampsie, een paar dagen later HELLP-syndroom en toen was er geen houden meer aan. Onze dochter moest mijn lijf uit anders had het verkeerd afgelopen. Ik was zelf op een flinke bloedarmoede en wat psychische hickups (waar ik overigens niet lichtvoetig over wil doen, want de lichamelijke en psychische gevolgen van HELLP-syndroom kunnen heftig zijn) na anderhalve week later weer de oude, maar onze dochter moest nog 6 weken in het ziekenhuis blijven voordat ze naar huis mocht.

Haar geboorte was op 2 april op mijn verjaardag en dus “vierden” we Moederdag op 11 mei in het ziekenhuis. Niemand die hieraan gedacht had, mijn man niet en ik al helemaal niet. Onze aandacht ging 100% naar onze dochter toe. Maar de verpleging had wel degelijk voor alle mama’s met een kindje op de NICU een prachtig cadeau. Het mooiste cadeau dat je als kersverse mama kunt krijgen met een kindje dat zo ver weg in een bedje ligt. Ik kreeg dit voetafdrukje. Je begrijpt dat ik het absoluut niet droog hield. 9 jaar na dato staat het nog altijd op de schoorsteenmantel en ik ben de verpleging nog zó dankbaar!

» Lees ook: Dagboek van een couveuse ouder

 

eerste Moederdag cadeau

Weet jij nog wat je voor je eerste Moederdag kreeg en hoe dit was? Of vertel me wat je vandaag gekregen hebt… ook leuk!

Fijne Moederdag! heart

Toffe planners voor drukke business mama's

Toffe planners voor drukke business…

Heb jij je nieuwe planner of agenda al in huis voor 2021? Hoewel steeds meer mensen gaan voor digitaal blijf ik vasthouden aan papier: ik…

5 tips om je kids deze herfst binnen bezig te houden

5 tips om je kids deze herfst binnen…

De herfst is weer begonnen: wanneer het buiten minder lang licht is en het vaker regent, spelen kinder vaker binnen dan buiten. Heb je echte…

Welk matras past bij mij of mijn kind?

Welk matras past bij mij of mijn…

Als je toe bent aan een nieuw matras of voor je kind een matras moet kopen omdat het van een kinderbedje overgaat op een “grote mensen bed”,…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 1

  1. Karen

    mei 14, 2017 at 09:14

    Wat bijzonder dat ze dat gedaan hebben. Prachtig gebaar!This thread has been closed from taking new comments.