Mama, kunnen we een zwembad kopen?

Mama, kunnen we een zwembad kopen?

“Mama, kunnen we een zwembad kopen?”, vraagt mijn dochter terwijl we door de Intratuin lopen en ze een paar flinke modellen tegenkomt. “Ehhh… een zwembad kopen… nou zeker niet nu hoor”, zeg ik. Dat is toch een aankoop waar je even goed over na moet denken. Even onderzoek naar moet doen voordat je tot een aankoop overgaat. Want we hebben in de afgelopen jaren al behoorlijk wat zwembadjes en zwembaden gekocht maar echt een lang leven hadden deze niet.

Nou moet ik eerlijk zijn, het waren geen zwembaden die duur in de aanschaf waren. Ze waren best flink van formaat, maar er zat bijvoorbeeld geen pomp bij. En vergeet je het afdekzijl dan drijft er al snel van alles in zodat je niet meer in het water wilt stappen zonder het eerst ontsmet te hebben.

Maar dat er binnenkort een zwembad aangeschaft zal worden, is duidelijk. Heerlijk om even een verfrissende duik te kunnen nemen in de beslotenheid van je eigen tuin. Dus ik ben er even ingedoken waar we dan op moeten letten bij het kopen van zo’n zwembad.

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een zwembad

Wanneer je een zwembad koopt let dan allereerst goed op de grootte en de hoogte. Een badje waar je alleen in kan zitten, zou wel eens snel kunnen vervelen. Hoewel dit voor kleinere kinderen juist weer ideaal kan zijn. Meet dus eerst in de tuin hoeveel ruimte je hebt voor een zwembad en wat de afmeting is van jouw ideale zwembad. Pas dan ga je naar een winkel waar je ook gelijk alle nodige accessoires kan krijgen.

 

Een zwembad kopen? Dit heb je ook nodig!

Grondzeil: een grondzeil heb je nodig om oneffenheden in de ondergrond op te vangen. Kleine steentjes e.d. kunnen je zwembad in no-time lek maken.

Afdekzeil: een afdekzeil is absoluut noodzakelijk wil je langer dan 1 dag gebruik maken van het water wat erin zit. Na het zwemmen dek je het zwembad af met een goedpassend dekje zodat blaadjes en ongedierte geen kans krijgen.

Trapje: zeker als je zwembad iets hoger is, is een trapje om in en uit te klimmen wel handig.

Filterpomp: een pomp filtert het water op onzuiverheden. Doordat kinderen in en uit het zwembad lopen, komt er ook zand en andere viezigheid in het water. De filterpomp houdt het water schoon, zodat je gedurende langere tijd kan genieten van je zwembad.

 

Wat kost een zwembad?

Tja de kosten van een zwembad kan je zo gek maken als je zelf wilt. Een zwembad kopen doe je al vanaf 50 euro en de prijs kan oplopen tot zo’n 1000 euro voor een opblaasbaar zwembad of opzetzwembad, afhankelijk van de grootte en de stevigheid van het zwembad. Voor elk budget is er een zwembad verkrijgbaar. Uiteraard geldt voor zwembaden ook dat hoe hoger de kwaliteit hoe duurder het bad. Maar een lekker verkoelende duik op warme zomerdagen hoeft helemaal niet heel duur te zijn.

 

De foto van het spelende meisje in het zwembad is van Shutterstock

 

Meer blogs van Esmée:

Je dierbaren gedenken en dichtbij je dragen

Je dierbaren gedenken en dichtbij…

Vroeg je me het 20 jaar geleden dan wist ik het zeker. Ik wilde…

Het verlangen naar een maatje: hond Charlie

Het verlangen naar een maatje:…

Al sinds ze 6 is, staat het torenhoog op haar verlanglijstje: een hond. Het verlangen naar een maatje voor het leven (voor zolang dat hondenleven…

Dweilen is leuker met de Kärcher Floor Cleaner FC5

Dweilen is leuker met de Kärcher…

Als je me al langer volgt, dan weet je het: ik ben een slechte huisvrouw. Ik ben geen lui persoon, want ik ben lichamelijk behoorlijk actief.…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte een bedrijf in social media en online marketing Linea Recta. Hier help ik kleine zelfstandig ondernemers met hun online presentatie en zichtbaarheid. Website4Mama was een andere droom die ik realiseerde. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.