);

Een saai leven of toch niet?

Een saai leven of toch niet?

Ik lees wel eens van die weekoverzichten van andere bloggers met wat ze die week allemaal ondernomen en beleefd hebben en dan denk ik bij mezelf: hoeveel kan een mens in een week proppen en wat ben ik eigenlijk saai. Ik maak echt zelden wat mee. Je krijgt er bijna een complex van. Is het gras dan altijd groener bij een ander? Zijn wij als gezin dan zo passief?

Als ik kijk wat andere moeders ondernemen met hun gezin, dan voel ik mij wel eens schuldig. Zo had mijn dochter na de Hemelvaart een studieweek. Een Hemelvaartsweekend, die wij overigens op camping De Prinsenmeer doorbrachten, een grote mega camping in Brabant met werkelijk alles op én aan en waar ik ‘s nachts wakker gehouden werd door het geluid van langsrazende vrachtwagens en auto’s… heel fijn. Een hele week vrij dus, vanwege die studieweek, terwijl ik wel gewoon moest werken. Zeker na een weekend geheel vrijaf genomen te hebben, lag er behoorlijk wat werk op me te wachten.

En terwijl ik achter mijn laptop in de keuken zat te werken, zat mijn dochter YouTube filmpjes te kijken op de bank. Af en toe stopte ik er wat te eten en te drinken in, zodat ze niet helemaal verkommerde en aan het einde van de dag voelde ik me echt een ontaarde moeder.

 

Vanwege de hond kwamen we in ieder geval nog buiten

Gelukkig logeerde Floortje, de hond van mijn vader, bij ons zodat we toch zeker samen 3x per dag onze verplichte beweging hadden. Na 2 van dit soort dagen heb ik mezelf, dochter, hond en picknick ingepakt en zijn we naar het strand gegaan bij de Grevelingendam. Er was verder geen kip op deze doordeweekse dag. We hebben even samen schelpen gezocht, de hond heeft een duik genomen en racete het strand op en af en ik heb mijn e-reader gepakt, terwijl dochter een zandkasteel bouwde. Ik voelde me even volmaakt gelukkig.

Donderdag werd het weer een werkdag voor mij en een bankhang-dag voor dochter.

Vrijdag moest ik naar het Gemeentehuis voor een nieuwe identiteitskaart. Gelijk maar even een gezellig shopdagje ervan gemaakt met lunch en uiteraard een Italiaans ijsje in het zonnetje.

Zaterdag voelde ik me niet helemaal lekker, maar manlief had een kayak via marktplaats gekocht en die zijn we gaan halen. Daarna besloten we naar Slot Loevestein te gaan. Hoewel het geen goedkoop uitje is, als je netjes voor alle gezinsleden betaalt (we waren voor 2 volwassenen en 1 kind 36 euro kwijt) Het werd wel een heel leuke dag. Het kasteel, dat zijn bekendheid ontleent aan de ontsnapping van Hugo de Groot uit een boekenkist toen hij daar gevangen zat rond 1621 is leuk om te bezichtigen. Maar het leukst was toch wel het verhaal van Hugo de Groot dat medewerkster Annemarie zo mooi vertelde. Ze betrok alle kinderen bij het verhaal. Geweldig! Ook de directe omgeving van het kasteel was leuk en met de “sleutel” activeer je diverse activiteiten zoals het schieten. Eigen broodjes en drinken meebrengen kan, maar die van Slot Loevestein zelf zijn niet te versmaden, dus daar hebben we heerlijk van genoten.

Check hieronder even voor een korte impressie van die dag.

Zondagochtend was het weer een mooie dag. Even fijn spelen in de buitenspeeltuin in Roosendaal, Vrouwenhof. En terwijl ik in het zonnetje dit blog schrijf, denk ik: “zo saai was deze week eigenlijk niet”. laugh

 

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 3

 1. Kelly Aarts

  jun 05, 2017 at 07:13

  Leuk stukje om te lezen! Precies dat denk ik ook weleens als ik weekoverzichten van bloggers lees, haha. Blij dat ik niet de enige ben ???? 2. Als je kinderen hebt (en in dit geval zelfs ook nog een logeerhond) gebeurt er toch altijd meer dan je denkt ;-) en mijn afgelopen week was in alle opzichten extreem druk, ik hoop dat komende week rustiger verloopt... 3. Gré

  jun 05, 2017 at 12:15

  Het gaat er niet om wat je allemaal doet in een week het gaat erom of je er tevreden mee bent.
  Soms is een week niets doen gewoon heerlijk ook voor een kind, niet naar school lekker op de bank doen waar ze zelf zin in heeft, filmpjes kijken zelf filmpjes maken wat dan ook.
  Het gebeurd bij ons regelmatig dat we de hele zondag alleen maar zitten te lummelen en ik vind het heerlijk!! En mijn dochter ook. Straks in de "grote" vakantie zullen er genoeg van dit soort dagen voorkomen en als we allemaal tevreden zijn is het prima. Ik zal er geen blog over bij houden ????This thread has been closed from taking new comments.