);

Een beter milieu begint bij jezelf

Een beter milieu begint bij jezelf

De slogan: ‘Een beter milieu begint bij jezelf’ is in ons aller geheugen gegrift. En met president Trump aan het Amerikaanse roer, die nota bene uit het klimaatverdrag van Parijs wil stappen, is het in mijn ogen belangrijker dan ooit om even bewust stil te staan bij het milieu. Uiteindelijk willen we toch een toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen, nietwaar? Ik wel althans. Daarom ben ik een groot voorstander van afvalscheiding en waak ik voor waterverspilling. Bij ons thuis doen we allemaal ons best. Jong geleerd is immers oud gedaan?

 

Afval scheiden zinvol?

Maar wat ik me weleens afvraag, is het zinvol om je afval te scheiden? Om op die manier het milieu te helpen en Moeder Aarde te redden? Natuurlijk is het een druppel op een gloeiende plaat wanneer je naar de grote bedrijven om ons heen kijkt. Die bedrijven lijken zich voorlopig nog niet al teveel zorgen te maken. Toch ben ik van mening dat het van groot belang is dat onze kinderen het goede voorbeeld krijgen, zodat ze op een goede manier met onze mooie, maar vooral ook enige, planeet om leren gaan.

 

Biologieles

Een tijdje geleden las ik een verontrustend stuk in De Trouw. Onze kinderen krijgen intussen voldoende reken en taal onderwijs, die uren zijn de afgelopen tien jaar enorm gestegen. So far, so good. Maar weet jij hoeveel uur jouw kind biologieles krijgt? Precies. Want biologie is niet zo belangrijk als rekenen en taal, toch? Fout! Want onze kinderen gaan niet ineens voor de aarde zorgen wanneer ze groter zijn, dat moeten ze met de paplepel ingegoten krijgen. Onze kinderen moeten leren dat er alternatieven zijn voor fossiele brandstoffen en dat ze zuinig moeten zijn met water. Misschien moeten we ze maar weer leren om terug te gaan naar de basis?

 

Plastic fantastic

Leven zonder plastic? Als ik eens om me heen kijk kan ik me er geen voorstelling van maken. Want zeg nou zelf, bijna alles wat je om je heen ziet bevat plastic. In ieder geval een vorm van. En anders het verpakkingsmateriaal wel. Sinds wij thuis begonnen zijn met het scheiden van het plastic afval, hebben we bijna geen restafval meer. Ik vind dat best schokkend! En al moest ik er even aan wennen, ik ben echt blij dat je niet meer in iedere winkel zomaar een plastic tasje krijgt. Dat hadden ze van mij jaren eerder mogen, en moeten, doen. Ik ga nu altijd op pad met mijn linnen boodschappentas, net als mijn moeder vroeger.

Maar al zijn we nu omgeven door plastic, er is ook een leven geweest vóórdat dit materiaal überhaupt bestond. Hadden die mensen het dan zoveel slechter dan wij, omdat hun komkommertje niet twee keer in plastic werd verpakt? Dat durf ik toch wel in twijfel te trekken!

 

Dus ik zeg: JA! voor het milieu

JA! Juist nu president Trump aan de macht is en zich terug wil trekken uit het akkoord van Parijs, heeft het meer zin dan ooit om stil te staan bij de aarde en te zorgen voor ons milieu! Al is het maar om je kinderen hier bewust van te maken. Zodat ook onze kleinkinderen nog van onze mooie planeet mogen genieten. Als het al niet te laat is…

Sta jij stil bij het milieu? Doe jij dingen om het de aarde te helpen?

Moeder worden zonder positief rolmodel

Moeder worden zonder positief rolmodel

Alles wat je meemaakt in je leven vormt je. Het maakt dat je bent wie je bent. De een krijgt met meer hobbels te maken in zijn of haar leven…

Opgroeien met ouders met psychische problemen

Opgroeien met ouders met psychische…

Opgroeien als kind van ouders met psychische problemen (KOPP-kind), het laat zijn sporen na. Dat kan ook niet anders wanneer je altijd op…

Ik ben een KOPP-Kind

Ik ben een KOPP-Kind

Gera: “het is tijd om mijn verhaal te doen. In chronologische volgorde, de naakte waarheid en zonder teveel poespas opgeschreven. Lelijk,…

Hi, mijn naam is Gera (‘83). Samen met mijn manlief vormen we een samengesteld gezin met drie prachtige kinderen: Johan (2002), Levi (2015) en Lisa (2016). Vanaf 2015 ben ik een bewuste thuisblijfmoeder. We wonen in de Gelderse Vallei. In oktober 2016 werd ik een beetje onrustig. Ik wilde graag iets nieuws leren en zocht daarom een nieuwe hobby. Mijn persoonlijke en maatschappelijke blog op huismama.nl zag het levenslicht. Ik ben bloedfanatiek en doe de dingen niet graag half. Het schrijven werd dan ook al snel een uit de hand gelopen hobby… Met mijn artikelen hoop ik mensen te prikkelen en te bereiken dat mensen na gaan denken. Want waarom doen we de dingen zoals we ze doen? 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.