);

Earlybirds in beeld: fotograaf Vera

Earlybirds in beeld: fotograaf Vera

Stichting Earlybirds Fotografie is een organisatie die op aanvraag fotografen op vrijwillige basis stuurt naar ziekenhuizen om daar kosteloos ouders met hun prematuur geboren baby op een mooie en respectvolle manier vast te leggen. Soms telt elke minuut en zijn de foto's uiteindelijk de enige tastbare herinnering aan deze premature baby's. Maar gelukkig gaat het ook heel vaak goed en zijn het vreugdevolle momenten die vastgelegd mogen worden.

Zwaar, maar ook mooi werk voor de meer dan 200 fotografen die zich bij Earlybirds hebben aangesloten. In deze serie over Stichting Earlybirds laten we steeds een fotograaf aan het woord en laten we haar mooie foto's zien. Dit keer is het de beurt aan Vera.

 

Earlybirds fotograaf Vera

Vera Wind-van der Werff is 28 jaar en woont samen met haar man Jeroen, dochter Anna en konijn Jip in Vianen. Ze heeft een passie voor fotografie maar zorgt daarnaast graag voor anderen. Dat doet ze vooral door het maken van lekkere ontbijtjes en hapjes voor de feestjes die ze graag organiseert. In het dagelijks leven werkt Vera als management assistent én ze is uiteraard fotograaf. Met heel veel passie fotografeert Vera voornamelijk zwangerschappen, geboortes en de kraamtijd.

Vera beviel zelf zeer prematuur bij 22 weken van haar zoontje Guusje op 1 februari 2016. Heel verdrietig dat hij maar kort bij zijn papa en mama mocht blijven. Het heeft Vera geïnspireerd om zich als Earlybirds fotograaf vrijwillig in te zetten voor ouders van prematuur geboren kindjes door hen een mooie herinnering aan een toch nare ziekenhuistijd te kunnen geven.

Op 3 maart jl. werd Vera moeder van dochter Anna.

 

Earlybirds fotograaf Vera

Deze foto is gemaakt door Studio Phylicia

 

Hoe lang ben je al fotograaf en wat vind je mooi aan dit werk?

Een jaar of 6 geleden begon mijn passie voor fotografie. Het begon met een paar mooie 'toevalstreffers' en ik ondekte dat ik daar toch echt mijn passie heb gevonden. Ook heb ik een opleiding gevolgd als interieurstylist, dus ik heb al een creatieve achtergrond.

Ik ben nu ongeveer 2,5 jaar actief als fotograaf, maar dat was nog voornamelijk als hobbyfotograaf. Kort na de geboorte van onze zoon, begin vorig jaar, was ik vastbesloten dat ik verder wilde groeien als fotograaf. Van mijn grote passie mijn werk kunnen maken. Daarom sta 1 september 2016 ik officieel ingeschreven als bedrijf onder de naam Sprankelend | lifestyle fotografie en heb ik al aardig wat opdrachten mogen doen!

Voor mij is het mooiste aan fotografie, dat je een tastbare herinnering kunt geven, waar iemand een leven lang van kan blijven genieten. Als ik een foto maak, wil ik emotie, liefde en geluk terug kunnen zien. Een sprankeling…

 

Hoe kwam je in aanraking met Earlybirds?

Ik volgde al een aantal fotografen in mijn netwerk en af en toe kwam er al een berichtje voorbij over deze stichting. Op dat moment was ik nog geen professioneel fotograaf en ik wilde graag meer ervaring krijgen. In de vorm van vrijwilligerswerk leek het een perfecte combinatie te zijn, aangezien ik dat ook hoog op mijn wensenlijstje had staan. Kort na de geboorte van onze zoon heb ik hier werk van gemaakt. Ik heb in korte tijd extra portfolio opgebouwd, zodat ik me aan kon melden.

Al snel kreeg ik bericht dat ik was toegelaten en ik mocht dezelfde week al op pad voor de stichting!

 

Welke fotoreportage is je het meest bijgebleven? 

Tot nu toe ben ik 3 keer in actie gekomen en alle 3 de verhalen zijn me bijgebleven. 

Ik heb een mama en haar dochter mogen vastleggen, waarvan de vader in het buitenland verbleef en niet op korte termijn naar Nederland kon komen. Met de foto's heeft hij toch een beetje kunnen meekijken hoe zij die periode in het ziekenhuis hebben beleefd. 

Een ander gezin, mochten op de dag van de fotoshoot naar huis, dus ik heb het vertrek uit het ziekenhuis nog eens vast kunnen leggen. 

Met het derde gezin had ik vooral een super goede klik. Zelfs zo goed dat dit Earlybird kindje met mama op kraamvisite zijn geweest na de geboorte van mijn dochter! Zo bijzonder!

 

Wil je een foto met ons delen en het verhaal hierachter vertellen?

Earlybirds prematuur fotografie

Dit is mijn eerste Earlybirdje dat ik mocht fotograferen. Geboren met 28 weken en daar alweer 8 weken oud. Haar vader was in het buitenland en kon pas terug komen rond de uitgerekende datum. Beide ouders waren ontzettend dankbaar voor de foto's, omdat papa nu ook eens kon kijken naar hun wereldje in het ziekenhuis. Ze belden vaak via skype, maar dat was eigenlijk alleen tijdens het buidelen. Ik heb een uitgebreide sessie kunnen doen: wakker worden, badje, voeding en buidelen. Nu hadden ze toch foto's waar ze samen op te zien zijn, tijdens het dagelijks leven in het ziekenhuis

Earlybirds fotografie ziekenhuis

Kijk op de website van Stichting Earlybirds Fotografie om meer te weten te komen over hun goede werk.

En wil je Vera's fotografiewerk bewonderen? Ga dan naar haar website en/of volg haar op Facebook en Instagram.

4 Tips voor het opruimen van je kledingkast

4 Tips voor het opruimen van je…

Een opgeruimde kast is een opgeruimd hoofd, en zorgt voor overzicht! Een opgeruimde kast maakt het ook makkelijker om de juiste kledingstukken…

Alles wat je moet weten over collageen

Alles wat je moet weten over collageen

Collageen is een term waar je waarschijnlijk weleens van gehoord hebt. Niet gek, want de laatste jaren is er veel over gezegd en geschreven.…

Camping aan de Costa Brava: waar let je op?

Camping aan de Costa Brava: waar…

De zomervakantie staat weer voor de deur. Voor veel gezinnen het moment waar ze al maanden naar uit zitten te kijken: kamperen. En dat doen…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.