);

Earlybirds in beeld: fotograaf Nancy

Earlybirds in beeld: fotograaf Nancy

Stichting Earlybirds Fotografie is een organisatie die op aanvraag fotografen op vrijwillige basis stuurt naar ziekenhuizen om daar kosteloos ouders met hun prematuur geboren baby's op een mooie en respectvolle manier vast te leggen. Soms telt elke minuut en zijn de foto's uiteindelijk de enige tastbare herinnering aan deze premature baby's. Maar gelukkig gaat het ook heel vaak goed en zijn het vreugdevolle momenten die vastgelegd mogen worden.

Zwaar, maar ook mooi werk voor de meer dan 200 fotografen die zich bij Earlybirds hebben aangesloten. In deze serie over Stichting Earlybirds laten we steeds een fotograaf aan het woord en laten we haar mooie foto's zien. Dit keer is het de beurt aan Nancy.

 

Earlybirds fotograaf Nancy

Nancy Grotenhuis is 35 jaar en woont samen met vriend, kinderen en hond in Utrecht Leidsche Rijn. Ze heeft een stiefzoon van 16 en samen met haar vriend heeft ze 2 zoons gekregen van nu 9 en 5 jaar.  Nancy werkt 2 dagen in de week als preventie-assistente in een tandartspraktijk en de overige dagen is zij naast haar gezin vooral bezig met fotografie. Ze fotografeert vooral kinderen en gezinnen op locatie of in haar thuis-studio. Daarnaast fotografeert ze als vrijwilliger voor stichting Earlybirds in het ziekenhuis.

Earlybirds fotografe Nancy

 

Hoe lang ben je al fotograaf en wat vind je mooi aan dit werk?

Ik ben fotograaf sinds september 2012. Daarvoor fotografeerde ik vooral mijn eigen kinderen maar in 2012 besloot ik om ook voor anderen reportages te maken en herinneringen vast te leggen.  En dat is wat ik het liefste doe! De tijd vliegt en kinderen worden zo snel groot, je wilt je toch zo veel mogelijk van deze tijd blijven herinneren? Ik vind het mooi en bijzonder dat ik deze beelden mag vastleggen en zo een herinnering kan meegeven voor later.

 

Hoe kwam je in aanraking met Earlybirds?

In 2014 zag ik een oproepje  op social media van de stichting dat ze fotografen zochten in de provincie Utrecht. Ik werd hierin getagd en werd meteen enthousiast. Dit leek me prachtig om te doen en dat is het ook. We geven de ouders echt een lichtpuntje in een moeilijke periode. Ik ben enorm trots om voor deze stichting te mogen werken.

 

Welke fotoreportage is je het meest bijgebleven? 

De reportage die me het meest geraakt heeft, is die van een jongetje geboren met 27 weken. Dit jongetje heeft zo hard gevochten. Een paar maanden na de reportage nam zijn moeder contact met me op en vroeg of ik nog een keer langs kon komen omdat het heel slecht met hem ging en hij de strijd misschien snel zou verliezen. Ik ben de volgende dag meteen naar het ziekenhuis gegaan en heb dit jonge gezinnetje nogmaals vastgelegd. De liefde in dat kamertje en het beeld van dat vreselijk benauwde jongetje zal ik nooit vergeten. De dagen erna ging het weer wat beter en hij heeft de strijd uiteindelijk gewonnen. Hij is inmiddels bijna 2 en heeft pas weer een operatie moeten ondergaan maar naar omstandigheden gaat het goed met hem.

 

Wil je een foto met ons delen en het verhaal hierachter vertellen?

De foto van de drieling is een foto van begin dit jaar. Een drieling op zich is al heel bijzonder natuurlijk maar het bijzondere van deze foto is dat ze voor het eerst weer even echt met zijn drietjes bij mama liggen. De meisjes lagen alle drie in hun eigen couveuse en mochten natuurlijk wel om beurten buidelen bij papa en mama maar nu mochten ze speciaal voor de foto eventjes met z'n drieën knuffelen met mama. Daarna heeft papa een meisje overgenomen en hebben ze nog heerlijk liggen buidelen. Ook daar zijn uiteraard mooie foto's van gemaakt.

Earlybirds fotoshoot drieling

Earlybirds prematuur baby met papa

Earlybirds prematuur baby's

 

Kijk op de website van Stichting Earlybirds Fotografie om meer te weten te komen over hun goede werk. En wil je Nancy's fotografiewerk bewonderen? Ga dan naar haar website en/of volg haar op Facebook.

5x kinderschoenentrends van dit moment

5x kinderschoenentrends van dit…

Zijn de huidige schoenen van jouw kind echt aan vervanging toe? Dan is het tijd om te beginnen met de zoektocht naar nieuwe schoenen. Bij…

Geboortekaartje ontwerpen? Dit zijn de trends van nu

Geboortekaartje ontwerpen? Dit…

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Of je nu voor het eerst ouder wordt of je gezin uitbreidt, je wilt de komst van jullie kleine op een fantastische…

Samen met je kind knutselen: 4 inspiratie projecten

Samen met je kind knutselen: 4…

Samen met je kind wat ondernemen is altijd leuk en versterkt daarbij de band tussen moeder en kind. Een activiteit hoeft niet altijd ingewikkeld…

Reacties 3

 1. Gerdi

  apr 03, 2017 at 02:15

  Wat fijn dat je dit doet Nancy, voor ouders is dit het mooiste cadeau! 2. Wauw wat een bijzonder iets om te doen. Prachtige foto's! 3. Janneke Tigchelaar

  apr 05, 2017 at 04:38

  Prachtig die foto's van de drieling. Ik heb ervan genoten.
  Wat knap van je dat je dit doet.This thread has been closed from taking new comments.